Børnebøger Bøger i gave Carlsen Inspirationslister og guides

Spændende og sjove bøger til din 9-årige

Hvis du står og mangler en ny bog til din 9-årige, behøver du ikke lede længere. Vi har nemlig samlet en liste over både spændende og sjove bøger, der er fyldt med action, eventyr og velkendte hverdagskonflikter.

Hvad end din 9-årige er til historier fyldt med action og eventyr, eller kærlighed og venskab, har vi helt sikkert noget, der vil falde i god smag. Nedenfor anbefaler vi både spændende og sjove bøger, der vil falde i god smag hos gameren, fodboldspilleren, den eventyrlystne eller romantikeren.

Vil I have endnu mere inspiration? Få et fulgt overblik over alle vores børnebøger her.

Rigtig god læselyst!


Mogens og Mahdi (3) – Seriøst!!! – ny bog i serien om det sjove makkerpar

Hormonerne ruller, og når Asta er i nærheden, kan hverken Mogens eller Mahdi helt forstå, hvad der sker. Men kan venskabet holde til overnatninger med gyserfilm, klassefester og luciaoptog?

Tredje bog i den prisbelønnede og anmelderroste tegneserie om venneparret Mogens og Mahdi er en spruttende cocktail af humor og drengestreger, hvor drengenes venskab bliver sat på prøve.

I en sammensmeltning af humor, sødme og livets alvor, knytter bogen drengenes historie sammen på den mest originale og underholdende måde.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Mogens og Mahdi (3) – Seriøst!!! online eller i din nærmeste boghandel.Amari og nattens brødre – Ny fantasy-bogserie til den eventyrlystne

Amari and the night brothers, b.b. alston, middle grade, børnebog, fantasy

Amari er en sort, fattig pige, bosat i byens hårde kvarter. Hun elsker sin lille familie og finder styrke i deres sammenhold. Men da hendes bror Quinton forsvinder, krakelerer Amaris verden. Myndighederne opgiver hurtigt deres eftersøgning, men det gør Amari ikke.

I sin søgen efter ham føres hun til en mystisk skole, som hun kun kan få adgang til ved at bestå en svær optagelsesprøve fuld af magi.

Amari må samle al sin styrke, for der er mange, der kæmper om pladserne på den prestigefyldte skole – forskellen er bare, at de alle sammen besidder et magisk talent, og det gør Amari ikke. Eller gør hun?

Fra ca. 12 år

LÆS OGSÅ: Magiske Amari vil tage verden med storm i ny storslået fantasy-serie

Du kan købe Amari og Nattens Brødre online eller i din nærmeste boghandel.Game on – Bogserien til gameren

Game On, Game On 1, Hævnen er sjød, Andreas Nederland og Frederik Hansen

Den populære serie om gamer-drengen Lucas byder både på spænding, sjov, letlæste kapitler og det bedste fra spillenes univers – og ikke mindst en god historie om at være lidt for meget på udebane med liiidt for tynde arme.

I Game on – hævnen er sjød har Lucas pludselig fire spilfigurer stående på sit værelse. De er på en mission i virkelighedens verden, hvor skyggemonsteret hærger, og Lucas skal være deres leder. En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme.

Der findes indtil videre 5 bøger i Game on-serien. Se dem alle her.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Game on (1) – Hævnen er sjød online her eller i din nærmeste boghandel.Star Stable – Magi og eventyr for den hesteglade

Star stable 3

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fyldt med eventyr, heste og magi. Trilogien bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable.

Tag med til den magiske ø Jorvik, som er et paradisisk smukt sted for enhver hesteelsker. Men under den glitrende havoverflade truer onde kræfter. Kan Lisa, Alex, Linda og Anne og deres heste lære at beherske magien og besejre mørket inden tiden rinder ud?

Er man glad for hestebøger, fantasy eller computerspillet Star Stable, vil Star Stable-bøgerne være et hit! Sjælerytterne er 3. og afsluttende bind i serien.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (3) – Mørket truer
online
eller i din nærmeste boghandel.Fortjællinger fra blokken – Hylemorsomme historier skrevet af drengene fra Gigis

Gigis, Fortjællinger fra blokken, børnebog, børnebøger

Fænomenet Gigis, som blev landskendt med YouTube-videoer, der gør grin med fordomme om indvandrere og “danskhed”, er nu også at finde i bogform!

Gigis – Fortjællinger fra blokken indeholder fire skarpe og sjove historier om Ali, Pablo, Musti og Hassan, der hver især må redde sig ud af en knibe.

For det kan nemlig gå rigtig galt, hvis man prøver at være en anden, end man i virkeligheden er.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Gigis – Fortjællinger fra blokken online eller i din nærmeste boghandel.En lille hvid løgn – Bogen til din tidlige tween

En lille hvid løgn

En lille hvid løgn handler om Astrid, som har den særlige evne, at hun er rigtig god til at finde på historier. Måske lidt for god.

Fordi hun ikke kan få søde Noahs opmærksomhed ender hun med at finde på en historie om, at hun faktisk allerede har en kæreste. En historie der i høj grad får de andre piger i klassen til at spidse ører.

Astrid er nemlig ikke den mest populære pige i klassen, så da hun pludselig begynder at få interesse og spørgsmål, nyder hun det. Lige indtil pigerne en dag foreslår, at de skal møde Astrids kæreste. Hvor længe mon Astrid kan holde gang i sin hvide løgn?

Fra ca. 9 år.

Du kan købe En lille hvid løgn online eller i din nærmeste boghandel.HSMTMTS: Stjerneskud – Skøn bog til musikglade børn, der elsker High School Musical

High School Musical, Stjerneskud

Anden bog baseret på den nye serie på Disney+. Og her får du hele historien om Nini og Ricky – også alt det, du ikke så på TV.

Nini og Ricky har kendt hinanden, siden de var små, men langsomt bliver venskab til forelskelse. Alt ændres dog, da Nina tager afsted på sommerlejr og møder den lækre E.J. Casswell.

Ricky vil gøre alt for at få Nini tilbage og går derfor til audition på hovedrollen i East Highs opsætning af High School Musical. Her får han hovedrollen og skal nu spille overfor sin ekskæreste.

Kan de to venner finde melodien igen?

Fra ca. 10 år.

Du kan købe High School Musical The Musical: The Series (2) – Stjerneskud online eller i din nærmeste boghandel.Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – Bogen til, den eventyrlystne og gudeglade

Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv, En probatios dagbog, Rick Riordan,

Claudia er ny rekrut i Jupiterlejren. Hun har glædet sig til at træne sine kræfter og lære de andre halvguder at kende.

Desværre begynder der at ske mærkelige ting i lejren, som kan betyde undergangen for dem alle. En gammel hemmelighed bliver afsløret, og hvis ikke den bliver stoppet, er det farvel til Jupiterlejren for evigt. For alle.

LÆS OGSÅ: Percy Jackson: 50% dreng, 50% gud, 100% helt

Læs med i Claudias dagbog, hvor du kan følge den spændende opklaring og den nye rekruts (vildt pinlige) oplevelser.

En sjov og spændende historie til de læsere, der kender serien Apollons prøvelser, eller som bare er vilde med mesterfortælleren Rick Riordan.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – En probatios dagbog online eller i din nærmeste boghandel.Dig og mig…måske? – Den første skønne, fantastiske KAOTISKE forelskelse!

Dig og mig ... måske?, Bodil El Jørgensen, Sommerfugleserien

Freja er vild med Fredrik. Malte har mødt den sødeste pige på madkursus.

De tumler begge to med mange fantastiske følelser – men så rammer katastrofen, og pludselig bliver alt det gode frygteligt.

LÆS OGSÅ: Den første spirende kærlighed.. smuglæs i Dig og mig … måske?

Dig og mig … måske? af Bodil El Jørgensen udkommer i serien Sommefugleserien, der består af hverdagsfortællinger til piger.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Dig og mig… måske? online eller i din nærmeste boghandel.Selma (3) Du for meget! – Bogserie, der giver børn mod til at være sig selv

Bøgerne i Selma-serien handler om hverdagens op- og nedture, om mobning, venskaber og den første forelskelse samt alle de andre ting, der fylder i en tweens liv. Bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden.

Læs mere om serien her.

Det er ikke sjovt at være jaloux på sin bedste veninde!

Men det er, hvad der sker for Selma, da hun bliver veninder med den smukke, søde og sjove Samira.

Drengene i klassen hænger ved alt, hvad Samira siger og gør. Selv Selmas hemmelige forelskelse, Hjalte, synes at Samira er fantastisk. Faktisk bliver Selma så irriteret, at hun begynder at synes, at Samira måske i virkeligheden bare er for meget!

Men hvem er det, der i virkeligheden er for meget?

Du kan købe Selma 3 – Du’ for meget! online her eller i din lokale boghandler.De 5 – Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Du husker sikkert Enid Blytons De 5-bøger fra din egen barndom. Den spændende serie er kendt og elsket af børn og voksne verden over og er nu udkommet i en ny udgave til en ny generation af læsere.

De 5 på gården

De 5 er på ferie på Finnistongården, og de sætter sig for at undersøge den gamle ruin på gårdens marker.

Under ruinen ligger nogle hemmelige underjordiske gange, som viser sig at gemme på noget spændende …

Der er bare et problem, De 5 er ikke de eneste, der leder efter de skjulte genstande!

Hvem er mon ellers på jagt efter dem, og hvorfor?

Fra ca. 8 år

Du kan købe De 5 på gården online på fx Carlsen.com, eller i din lokale boghandel.
Efterårets bedste børnebøger, Fortryllende eventyr, sjove bøger
Efterårets bedste børnebøger

Leder du efter flere anbefalinger til spændende og sjove bøger, der passer perfekt til de 9 årige? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her.

LÆS OGSÅ: Efterårets bedste børnebøger – 10 skønne bøger, dine børn ikke må gå glip af