Er du på jagt efter den perfekte julegave til den, der elsker at lave mad og måske også ønsker sig at blive en bedre kok? Eller mangler du gaveideer til læseren, der interesserer sig for vin eller whisky?
Herunder finder du en liste over alt fra kogebøger, dessertbøger og bøger om superfood til det anerkendte Oxford Vinleksikon samt et opslagsværk over Skotlands whiskydestillerier. Der er noget for enhver smag, uanset om det skal være vådt eller tørt eller surt eller sødt.
Meyers grøn mad af Meyers Madhus
Meyers grøn mad tilbyder mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter. Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, og til dem der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind i om ugen.
Prøv opskriften på fyldt græskar med svampe og grønkål.
Du kan købe Meyers grøn mad her eller hos din lokale boghandler.
Oxford Vinleksikon af Jancis Robinson
Oxford Vinleksikon er det definitive etbindsværk om vin, og bogen har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes. Emnerne omfatter vinregioner, druesorter, vinfremstilling og vindyrkning, vinens kemi, vinens historie siden oldtiden, vin i kunst og litteratur, vinsmagning, aroma og mundfornemmelse, vin og helbred.
LÆS OGSÅ: Det største og bedste opslagsværk om vin er netop udkommet i en ny udgave.
Du kan købe Oxfords Vinleksikon her eller hos din lokale boghandler.
Brdr. Price af Adam Price & James Price
I denne bog har James og Adam samlet deres yndlingsopskrifter på retter, som serveres i restauranterne – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.
Prøv opskriften på kyllingechips med svampecreme af Brødrene Price.
Du kan købe Brdr. Price her eller hos din lokale boghandler.
Meyers simremad af Claus Meyer
Alt i en gryde. På sædvanlig pædagogisk vis holder Meyer sine læsere i hånden, når han introducerer de helt basale håndteringsredskaber, tips og teknikker, der er nødvendige at kende, når man kaster sig over disciplinen simremad.
Prøv opskriften på suppe med med sprængt andelår og svampe.
Du kan købe Meyers simremad her eller hos din lokale boghandler.
Superfood til hele familien af Jamie Oliver
En kogebog, hvor Jamie Oliver fokuserer på de retter, som mange mennesker virkelig elsker; men som ikke er specielt sunde. Dem har han omskrevet til sit superfood-koncept, så også burgere og pastaretter er superrige på næring, vitaminer og mineraler, som komplementerer hinanden.
Du kan købe Superfood for hele familien her eller hos din lokale boghandler.
SØDT af Yotam Ottolenghi & Helen Goh
Yotam Ottolenghi har kastet sig over det søde køkken i selskab med sin gode veninde Helen Goh. Ottolenghis har hentet inspiration fra en række forskellige kulinariske traditioner, så her er opskrifter på alt fra cheesecakes, kardemomme pavlova med friske figner til pana cotta og persiske kærllighedskager.
Prøv opskriften på rødbedekage med ingefær.
Du kan købe SØDT her eller hos din lokale boghandler.
Sous vide i dit eget køkken af Karsten Tanggard
Sous vide i dit eget køkken er både en grundbog til begyndere, der vil i gang med sous vide, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere. Med sous vide kan man få det bedste frem i hverdagsmad som kyllingebryst, laks, burger, flæskesteg, skinke, torsk, asparges og rabarber.
Du kan købe Sous vide i dit eget køkken her eller hos din lokale boghandler.
Mickis kager af Micki Cheng
Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Prøv opskriften på bounty-tærter med chokolade og kokos.
Du kan købe Mickis kager her eller hos din lokale boghandler.
Whisky med sjæl af Charles Maclean
Whisky med sjæl er et storslået portræt af Skotlands destillerier. Tag på en rejse rundt i otte af Skotlands regioner,og oplev landets 50 bedste destillerier. Læs om ingredienser, håndværket og traditionerne bag de magiske gyldne dråber. Whisky er meget mere end væsken i flasken, det er historie, håndværk, traditioner samlet gennem århundredes erfaring.
LÆS OGSÅ: Whisky med sjæl: Fremragende bog om 50 skotske destillerier.
Du kan låne Whisky med sjæl på biblioteket.
SPIS af Mikkel Karstad
Ny udgave af kokken Mikkel Karstads smukke og anmelderroste kogebog SPIS i stort format – en kogebog til alle, der bliver inspireret af årstidernes skiften og skønne råvarer. Og som holder af hjemmelavet mad og gode måltider med venner og familie.
Du kan købe SPIS her eller hos din lokale boghandler.
Er du på jagt efter den perfekte julegave til den, der elsker at lave mad og måske også ønsker sig at blive en bedre kok? Eller mangler du gaveideer til læseren, der interesserer sig for vin eller whisky?
Herunder finder du en liste over alt fra kogebøger, dessertbøger og bøger om superfood til det anerkendte Oxford Vinleksikon samt et opslagsværk over Skotlands whiskydestillerier. Der er noget for enhver smag, uanset om det skal være vådt eller tørt eller surt eller sødt.
Meyers grøn mad af Meyers Madhus
Meyers grøn mad tilbyder mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter. Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, og til dem der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind i om ugen.
Prøv opskriften på fyldt græskar med svampe og grønkål.
Oxford Vinleksikon af Jancis Robinson
Oxford Vinleksikon er det definitive etbindsværk om vin, og bogen har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes. Emnerne omfatter vinregioner, druesorter, vinfremstilling og vindyrkning, vinens kemi, vinens historie siden oldtiden, vin i kunst og litteratur, vinsmagning, aroma og mundfornemmelse, vin og helbred.
LÆS OGSÅ: Det største og bedste opslagsværk om vin er netop udkommet i en ny udgave.
Brdr. Price af Adam Price & James Price
I denne bog har James og Adam samlet deres yndlingsopskrifter på retter, som serveres i restauranterne – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.
Prøv opskriften på kyllingechips med svampecreme af Brødrene Price.
Meyers simremad af Claus Meyer
Alt i en gryde. På sædvanlig pædagogisk vis holder Meyer sine læsere i hånden, når han introducerer de helt basale håndteringsredskaber, tips og teknikker, der er nødvendige at kende, når man kaster sig over disciplinen simremad.
Prøv opskriften på suppe med med sprængt andelår og svampe.
Superfood til hele familien af Jamie Oliver
En kogebog, hvor Jamie Oliver fokuserer på de retter, som mange mennesker virkelig elsker; men som ikke er specielt sunde. Dem har han omskrevet til sit superfood-koncept, så også burgere og pastaretter er superrige på næring, vitaminer og mineraler, som komplementerer hinanden.
SØDT af Yotam Ottolenghi & Helen Goh
Yotam Ottolenghi har kastet sig over det søde køkken i selskab med sin gode veninde Helen Goh. Ottolenghis har hentet inspiration fra en række forskellige kulinariske traditioner, så her er opskrifter på alt fra cheesecakes, kardemomme pavlova med friske figner til pana cotta og persiske kærllighedskager.
Prøv opskriften på rødbedekage med ingefær.
Sous vide i dit eget køkken af Karsten Tanggard
Sous vide i dit eget køkken er både en grundbog til begyndere, der vil i gang med sous vide, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere. Med sous vide kan man få det bedste frem i hverdagsmad som kyllingebryst, laks, burger, flæskesteg, skinke, torsk, asparges og rabarber.
Mickis kager af Micki Cheng
Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Prøv opskriften på bounty-tærter med chokolade og kokos.
Whisky med sjæl af Charles Maclean
Whisky med sjæl er et storslået portræt af Skotlands destillerier. Tag på en rejse rundt i otte af Skotlands regioner,og oplev landets 50 bedste destillerier. Læs om ingredienser, håndværket og traditionerne bag de magiske gyldne dråber. Whisky er meget mere end væsken i flasken, det er historie, håndværk, traditioner samlet gennem århundredes erfaring.
LÆS OGSÅ: Whisky med sjæl: Fremragende bog om 50 skotske destillerier.
SPIS af Mikkel Karstad
Ny udgave af kokken Mikkel Karstads smukke og anmelderroste kogebog SPIS i stort format – en kogebog til alle, der bliver inspireret af årstidernes skiften og skønne råvarer. Og som holder af hjemmelavet mad og gode måltider med venner og familie.
Andre læste også: