Børnebøger Bøger i gave Inspirationslister og guides Julebøger

Gå ikke i julepanik – De bedste bøger til de 9-13-årige

julegaver, børnebog, børnebøger,

Ved du ikke, hvilken bog der passer bedst til en 10-årig supergamer eller din fodboldglade datter? Gå ikke i panik. Her er vores guide til nogle af årets bedste bøger til de 9-13-årige.

Har du lyst til flere forslag, kan du gå på opdagelse på julepanik.dk, hvor du også kan vinde en kæmpe bogpakke. Du er også altid velkommen til at skrive til os på Facebook og få inspiration til gode læseoplevelser.

God læselyst – og god jul!

Humor og spænding


Karmaboy – Klokkeværk og kvindelejr

af Jacob Riising

Karmaboy, Klokkeværk og kvindelejr, Jacob Riising, børnebog, børnebøger, sjov børnebogHelse-Else er blevet træt af al mandehørmen i Skovlunde. Derfor er hun taget på kvindelejr og truer med aldrig at komme tilbage. Niller er i panik, men Nillers far, Erkan og Kopi Kaj er allesammen temmelig ligeglade. De er faktisk nærmest lykkelige over det.

Derfor ser Niller ingen anden udvej end at trække i superheltekostumet for at blive taget alvorligt …

Femte (fjerde) bind i Jacob Riisings ultraplatte men ekstremt sjove serie om superhelten Karmaboy.

Fra 10 år.

Du kan købe Karmaboy 5 – Klokkeværk og kvindelejr online her eller i din lokale boghandel.


Spiloppo 3 – Blødt brød og bankrøvere

af Kristian Mørk og Oliver Zahle samt illustreret af Palle Schmidt

6-12-årige, bedste børnebøger, bedste bøger, Spiloppo, ingen tager en klovn alvorligt, skurke på skattejagt, blødt brød og bankrøvere, oliver zahle, kristian mørk, krimi, krimi for børn, krimiserie, børnekrimiSpiloppo – Blødt brød og bankrøvere er tredje bind i krimiserien om drengen Arthur. Denne gang vil han smide det pinlige kostume for altid. Men i byen foregår der mystiske ting og sager.

Den europæiske og meget værdifulde europa-julestjerne forsvinder, og hos bageren ved siden af banken, hvor stjernen var låst inde, køber Arthur kager, som indeholder grus og sten.

Er der en sammenhæng?

Fra 8 år.

Du kan finde Spiloppo 3: Blødt brød og bankrøvere online her eller i din lokale boghandel. 


Iqbal Farooq i krise

af Manu Sareen & illustreret af Lars-Ole Nejstgaard

Iqbal Farooq i krise, Iqbal Farooq, Iqbal, Manu SareenIqbal har nok at tænke på: Mor bliver tykkere og tykkere, fordi hun spiser hele tiden, og far har krise over, at han snart fylder 50 år. Så meget at onkel Rafig går i Congo-Kiosken og køber dem en tur til Thailand.

Men der er bøvl med billetterne, og ved et uheld havner alle i Nordkorea, hvor onkel Rafig kommer til at stjæle en kuffert med koden til alle Nordkoreas atombomber!

Tiende og sidste bind i Manu Sareens prisvindende serie om Iqbal Farooq er som altid fyldt med panik, kaos og en hel opgang på spanden.

Fra 8 år.

Du kan finde Iqbal Farooq i krise online her eller i din lokale boghandel.


Supersaurus-serien

af Jay Jay Burridge

Supersaurus, Raptorer i paradis, Jay Burridge, dinosaur, dinosaurbog, spændende børnebogBloddiamanterne, Jay Jay Burridge, Supersaurus, dinosaur, dinosaurbog, spændende børnebog

Forestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede …

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden, så da Beas bedstemor pludseligt planlægger en rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne Raptorer i Paradis, begynder Bea at stille spørgsmål. Store spørgsmål, som ingen vil besvare.

Det skal snart vise sig, at verden slet ikke var, som Bea troede.

Fra 10 år.

Du kan finde Supersaurus 1 – Raptorer i paradis og Supersaurus 2 – Bloddiamanterne på dit lokale bibliotek.


Bøger baseret på DR Ultras TV-serie Klassen

Super Mads, Klassen, DR Ultra, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie Donslund, børnebog, børnebøgerKlassen, DR Ultra, Drømmeklassen, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie Donslund, børnebog, børnebøger

Den populære TV-serie Klassen findes nu som bogform! I Super Mads møder vi Mads og Frederik, som er bedste venner. Deres venskab bliver dog sat på prøve, da Mads som den eneste af de to bliver valgt til at spille på et særligt fodboldhold. I Drømmeklassen opdager Sif, at klassens sorte squad mobber en pige, men Sif bliver truet til tavshed. Tør Sif træde frem og risikere at blive det næste mobbeoffer?

Fra 9 år.

Du kan finde Klassen – Super Mads online her og Klassen – Drømmeklassen som e-bøger her. Begge bøger kan også findes på dit lokale bibliotek.

Magi og fantasy


De Magiske Møgunger 1 – Den første historie

af Neil Patrick Harris

Gå ikke i julepanik – De bedste bøger til de 9-13-årige

Da gadedrengen Carter stikker af fra sin onkel, finder han mod forventning både venner og magi i en lille by på landet. Men da den grådige cirkusdirektør B.B. Bosso kommer til byen, ændrer alt sig som ved et trylleslag: Bosso har nemlig tænkt sig at stjæle alt, hvad han kan komme i nærheden af. Derfor må Carter og hans fem venner ved hjælp af samarbejde og magi lægge alle kræfter i for at redde byen fra Bossos slyngelstreger.

Første bind i en ny serie af den prisvindende skuespiller Neil Patrick Harris. Bogen er fyldt med humor, spænding, illustrationer – og masser af magi.

Fra 10 år.

Du kan finde De magiske møgunger online her eller i din lokale boghandel.


Elmer Baltazar-serien

af Tobias Bukkehave og illustreret af Andreas Erstling

Elmer Baltazar, Tobias bukhave, børnebøger, fantasy, højtlæsningElmer Baltazar, Truslen fra Kragoria, Tobias Bukkehave, fantasy,

Ved et tilfælde finder Elmer og Emmy en portal til landet og computerspillet Arkadia, og da Emmy forsvinder ind i den digitale verden, er Elmer nødt til at følge efter. En verden med drager, sorte riddere og en ond dronning med Emmy ved sin side åbner sig.

Fantasyromaner om at forsvinde helt derind i en digital verden, hvor kun et ægte venskab kan redde en tilbage til virkeligheden.

Fra 10 år.

Du kan finde Elmer Baltazar 1 – Rejsen til Arkadia online her og Elmer Baltazar 2 – Truslen fra Kragoria online her. Begge kan også fås i din lokale boghandel.


Magnus Chase 1 – Kampen om sommersværdet 

af Rick Riordan

Magnus Chase, Rick Riordan, fantasy, mytologi, børnebogMagnus Chase lever alene på gaden, konstant på flugt fra politiet og myndighederne. Han er også på flugt fra sin onkel Randolph, der rabler løs om nordiske guder og et fantastisk sværd, som har været forsvundet i årtusinder, men som retmæssigt tilhører Magnus.

Pludselig dukker minder om Asgård, ulve og Ragnarok op i Magnus’ hukommelse, men så sker der noget, der gør, at Magnus bliver tvunget til at vælge mellem at redde sig selv eller redde hundredvis af uskyldige mennesker …

Fra 11 år.

Du kan finde alle bøgerne i Magnus Chase-serien her eller i din lokale boghandel.


Apollons prøvelser 1 – Det skjulte orakel

af Rick Riordan

Rick Riordan, Apollons prøvelser, fantasy, børnebog, mytologiHvordan straffer man en udødelig? Ved at gøre ham til et menneske.

Efter at have vakt sin far Zeus’ vrede bliver guden Apollon bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng. Uden sine guddommelige kræfter må den 4000 år gamle gud lære at overleve i nutidens verden, indtil han kan finde en måde at formilde sin far, så han igen kan blive en gud.

Fra 11 år.

Du kan finde alle bøgerne i Apollons prøvelser-serien online her eller hos din lokale boghandler.

Sport og rekorder


Kend de største fodboldklubber

af Christian Mohr Boisen

sportsbøger, fodboldbøger, håndboldbøger, børnebøger, julegave, julegaverI Kend de største fodboldklubber finder du alt det, du skal vide om verdens 20 største fodboldklubber.

Du kan blandt andet blive klogere på F.C. Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Bayern München, Juventus og Ajax.

Fra 9 år.

Du kan låne Kend de største fodboldklubber på biblioteket.


De største danske fodboldspillere

af Christian Mohr Boisen

De største danske fodboldspillere, Christian Mohr Boisen, fodbold, fodboldbog, fodboldspillere

Den ultimative bog om 25 af de allerstørste fodboldlegender.

I denne bog kan du læse om de danske fodboldspillere, som har været med til at sætte lille Danmark på det store fodboldverdenskort: fra Middelboe, Lundberg og Præst til Røntved, Laudrup og Dolberg. Skrevet af Christian Mohr Boisen, en af Danmarks førende fodboldskribenter.

Fra 8 år.

Du kan finde De største danske fodboldspillere på biblioteket.

Fede fagbøger


God stil med Nico og Andres

af Andres Artiles Jerrik og Nico Glad Golden

God stil med Nico og Andres, Andres Artiles Jerrik, Nico Glad Golden, genbrugstøj, modebog, DIY, DIY til børnGod stil er mange ting – det er god stil at være kreativ, at genbruge og at turde skille sig ud. Bogen her er fuld af inspiration til både kreative piger og drenge, som gerne vil skabe deres egen stil. Få masser af tips og trin-for-trin guides til at restyle dit gamle tøj, sy din egen bæltetaske af stofrester, lave fede smykker og meget, meget mere.

Nico og Andres er to af Danmarks nye stylister kendt fra DR Ultra og som stylister for stjerner som sangeren Cisilia, YouTuberen Kristine Sloth og Citybois.

Fra 10 år.

Du kan finde God stil med Nico og Andres på dit lokale bibliotek. 


Girl Power

af Katrine Memborg

Gå ikke i julepanik – De bedste bøger til de 9-13-årigeHvad er det, der gør en kvinde til en heltinde? Til en med power – en med ekstra coolness? Hvornår og hvorfor har en kvinde girl power? Der findes lige så mange svar på de spørgsmål, som der findes kvinder. Og heldigvis for det.

Journalist og forfatter Katrine Memborg skriver i bogen Girl power om 50 nulevende kvinder, der alle har det til fælles, at de har en sag, de brænder og har kæmpet for. En bog fyldt med kvindelige rollemodeller, som kan være til inspiration for teenagere.

Fra 10 år.

Du kan finde Girl power online her eller i din lokale boghandel.

Gaming, Minecraft og YouTube


Esportens danske helte

af Jacob Kofler

sportsbøger, esport, e-sport, esportens danske helte, gaming, gamerbog, Jacob Kofler

Esport er big business.

Gamerne er rykket op fra de fugtige kældre og spilcaféer til de store arenaer, og esportens helte hyldes som superstjerner.

I Esportens danske helte kan du læse om computerspillenes historie, grundlæggende gamer-begreber, de store danske hold Astralis og North, de største turneringer, livet som pro-gamer og meget mere.

Fra 10 år.

Du kan finde Esportens danske helte her eller i din lokale boghandel.


Game On 1 – Hævnen er sjød

af Andreas Nederland og Frederik Hansen

Game on, game on-bøgerne, 10-årige, bøger til 10-årige, børnebøger, Andreas Nederland, Frederik HansenHvordan redder man verden, når ens mor har taget ens computer?!

En dag står fire spilfigurer pludselig på Lucas’ værelse. De er på en vigtig mission i virkelighedens verden, hvor skyggemonsteret hærger, og Lucas skal være deres leder.

En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme. Første bind i den populære Game on-serie om gamer-drengen Lucas.

Fra 9 år.

Du kan finde alle bøger i Game On-serien online her eller i din lokale boghandel. 


Sådan blev jeg Rasmus Brohave 

af Rasmus Brohave

Rasmus brohave, Sådan blev jeg Rasmus Brohave, youtube, youtuberEn af Danmarks mest populære YouTubere Rasmus Brohave fortæller hele historien om sit liv fra barndommen på Fyn til det liv som professionel YouTuber, han lever idag.

I bogen kommer du helt tæt på, hvad der skete, da Rasmus blev årets YouTuber til Guldtuben, du møder Rasmus’ favoritter fra YouTube og alle hans venner fra Splay og bliver præsenteret for de bedste råd til gear og udstyr, og hvordan man tjener penge på YouTube.

Fra 10 år.

Du kan finde Sådan blev jeg Rasmus Brohave som e-bog her.