Børnebøger Bøger i gave Bøger til godnatlæsning for børn Inspirationslister og guides Julebøger

Gå ikke i julepanik – De bedste bøger til de 5-9-årige

julegaver, børnebog, børnebøger,

Hvilken bog passer bedst til en 5-årig dyreekspert eller din 8-årige nevø, der lige har knækket læsekoden? Gå ikke i panik. Her er vores guide til skønne, skøre og lærerige  bøger til børn i alderen 5-9 år.

Har du lyst til flere forslag, kan du gå på opdagelse på julepanik.dk, hvor du også kan vinde en kæmpe bogpakke. Du er også altid velkommen til at skrive til os på Facebook og få inspiration til gode læseoplevelser.

God læselyst – og god jul!

Bøger til højtlæsningshyggen


Krølle & Puha – Den belgiske slikindsamling

af Jacob Riising & illustreret af Claus Bigum

Krølle & Puha, Den belgiske slikindsamling, Jacob Riising, Claus Bigum, børnebog, børnebøger, humor,Velkommen til verdens første bog om to drenge, der bliver kaldt Krølle & Puha – og glæd dig, for det er (ifølge forfatterne selv) et rigtig mesterværk med en højspændt, plat historie og masser af tegninger!

Forfatter og tv-vært Jacob Riising har sammen med illustrator Claus Bigum lavet denne fantastiske børnebogsserie. I første bog om Krølle & Puha opdager det finurlige makkerpar ved et tilfælde, at skolens nuttede pingvin kan tale. Og den er faktisk slet ikke så nuttet, som alle tror. Latterkrampegaranti for både børn og voksne.

Fra 6 år 

Du kan finde Krølle & Puha – Den belgiske slikindsamling online her eller hos din lokale boghandler.


Lige børn leger bedst – og syv andre skæve historier om vendinger, de voksne fyrer af

af Christine Skou & illustreret af Rasmus Bregnhøi

Lige børn leger bedst, christine skou, talemåder, vendinger, højtlæsningHvad tænker børn egentig, når de hører, at lige børn leger bedst? Hvad nu, hvis man ikke er helt lige?

Sæt dig godt til rette, og hør om indianerpigen Himma-Laila, der har så frygtelig dårlig løg-ånde. Og skynd dig at komme, så du kan hjælpe den stakkels konge med at gøre Prinsesse-Sur-I-Mund lidt gladere.

Bogen er velegnet til højtlæsning og giver anledning til snak om talemåder og skraldgrin.

Fra 5-9 år 

Du kan finde Lige børn leger bedst online her eller hos din lokale boghandler. 


Fuld af Fupz

af Kim Fupz Aakeson

Fuld af Fupz, Kim Fupz Aakeson, børnebog, børnebøgerHvem er verdens grimmeste pige? Kan en ræv uden hale gifte sig med en prinsesse uden en prins? Bliver man stor og stærk af at spise havregrød hver morgen?

Bogen indeholder: Verdens grimmeste pige, En helt anden historie, Fandens far, Pigen der huskede det hele, Stor og stærk og Svendman. 

Dette flotte samlebind samler nogle af de bedste historier fulde af Fupz gennem tiden!

Fra 5 år

Du kan købe Fuld af Fupz online her eller hos din lokale boghandler. 


Morgenthalers ABC: 28 dyrefabler

af Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler, ABC, dyrefabler28 rablende gale dyrefabler af Anders Morgenthaler – en for hvert bogstav i alfabetet – i ét lækkert samlebind.

Læs om A – som i Arne, Asbjørn og Astas skildpaddeskjold, der på mystisk vis forsvinder. Læs om R – som i duen Rosa, der finder et fremmed æg i sin rede. Eller læs om F – som i Frida og Flora, to virkelig trætte og småsyge elefanter …

Fablerne er ikke for lange, de er skrevet i et let tilgængeligt sprog, og så er de sjove!

Højtlæsning fra 5 år og selvlæsning fra 7-9 år 

Du kan findeMorgenthalers ABC online her eller hos din lokale boghandler fra d. 4. december. 


Snitten & Kis – Det ender med at være en af de gode dage

af Hella Joof

Snitten & Kis, Det ender med at være en af de gode dage, Hella Joof, børnebog, billedbog

Nu er Hella Joofs hjertevarme billedbøger om Snitten og Kis samlet i en ny højtlæsningsudgave med kapitler for de 5-9-årige.

Snitten & Kis – Frygt og bæven og en mand på strømpesokker og Den hellige vorte og en elendig kop te blev udgivet, før Hella Joof for alvor brød igennem som forfatter med Papmachereglen og Båven om Gud, men det er samme lune, humoristiske og livskloge kanal, der sendes fra. Fortællingerne om Snitten og Kis er mesterligt illustreret af Cato Thau-Jensen.

Fra 5 år.

Du kan finde Snitten og Kis – Det ender med at være en af de gode dage online her eller i din lokale boghandel. 

Læs selv!


Hundemand

af Dav Pilkey

Hundemand, Dav Pilkey, Kaptajn Underhyler, børnebog, børnebøger

Politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer en dag til skade på jobbet. Heldigvis kan kirurgien mange ting i dag, og for allerførste gang bliver et hundehoved og en menneskekrop sat sammen.

Den modige helt HUNDEMAND er nu klar til at kæmpe for retfærdighed – men kan han holde sin natur under kontrol, når pligten kalder.

Forfatteren bag den populære serie om Kaptajn Underhyler har skabt en helt ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige.

Fra 6 år 

Du kan finde de første tre bind om Hundemand af Dav Pilkeyonline her eller hos din lokale boghandler.


Flunkerne og fabeldyrene

af Juan Carlos Ramis

flunkerFordyb dig i et spændende eventyr om flunkerne i en farverig og fantasifuld sagnverden. Flunkerne har hørt om de sky og smukke enhjørninger og rejser derfor til myternes og legendernes verden.

Da de kommer til en fortryllet skov, ser de nogle onde trolde bortføre en lille enhjørning. For at hjælpe de ulykkelige forældre med at finde den lille enhjørning rejser flunkerne gennem en fantasifuld verden med magiske steder, mytologiske væsner og hører om gamle legender, som har haft stor betydning for menneskenes kulturhistorie.

Fra 5 år

Du kan finde Flunkerne og fabeldyrene online her eller hos din lokale boghandler. 


Bækager Boldklub 1 – Tæsk og tuba

af Jesper Roos og Ole Sønnichsen

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roosBækager Boldklub er en sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold.

Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

Fra 6 år 

Du kan finde Bækager Boldklub-bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.

 

 

Sport og fede fagbøger


De 100 mest gådefulde dyr

af Sebastian Klein

De 100 mest gådefulde dyr, Sebastian Klein, dyrebog, dyrebøger, styr på dyr

Sebastian Klein fortæller om enhjørninge, afskylige snemænd og andre gådefulde dyr, som måske findes. Eller også gør de ikke?

Uanset hvad, så giver Sebastian Klein sin forklaring på det mystiske fra kryptozoologiens verden. Igennem tiden har opdagelsesrejsende, videnskabsmænd og helt almindelige mennesker observeret mærkelige, skræmmende og sjove dyr rundt omkring i naturen.

Mange har man allerede hørt om. Men hvad med Chupacabraen, det store bæst, der sluger geder ? Eller Ahool, den skrigende kæmpeflagermus? Alt dette er beskrevet i bogen med illustrationer, slørede fotos og fakta.

Fra 5 år 

Du kan finde De 100 mest gådefulde dyr af Sebastian Klein online her eller hos din lokale boghandler. 


Carlsens Læsestart: Læs med Sebastian Klein og de danske sportsstjerner

Læs med landsholdet, Carlsens læsestart, fodboldbog, fodboldbøger, Christian Eriksen, letlæsningsbog, letlæsningsbøgerLæs med Sebastian Klein, Carlsens Læsestart, Verdens farligste katte, letlæsning, letlæsningsbog, letlæsningsbøger, lær at læse, dyrebog, dyrebøgerHåndboldhistorier, Carlsens Læsestart, Mikkel Hansen, børnebog, børnebøger, letlæsning, letlæsningsbog, letlæsningsbøger, lær at læse

Lær at læse på den sjove måde! Carlsens Læsestart har læsepædagogisk bearbejdede letlæsningsserier til enhver smag, lige fra dyrebøger med Sebastian Klein til sportsbøger med de danske fodbold- og håndboldstjerner.

Fra 7 år 

Du kan finde Læs med landsholdet-serien online herLæs med Sebastian Klein online her og Håndboldhistorier online her. De kan også alle findes hos din lokale boghandler. 


K for Klara 

af Line Kyed Knudsen

K for Klara Den populære serie om Klara og hendes veninder. Bøgerne handler om venkaber, skole og det at blive ældre (og lidt om kærlighed) og rammer målgruppen lige der, hvor de er. Bøgerne er illustrerede med fine sort-hvide illustrationerne og er lette at læse. De kan læses uafhængigt af hinanden.

Fra 7 år 

Du kan finde K for Klara-bøgerne online her eller hos din lokale boghandler. 

 


Den klamme kogebog

Gå ikke i julepanik – De bedste bøger til de 5-9-årigeRistede rotter, afskårne fingre og store grønne bussemænd. Den klamme kogebog er fyldt med frastødende opskrifter, som børn selv kan lave i køkkenet.

Det bedste er dog, at selvom retterne ser ulækre ud, så smager de i virkeligheden skræmmende godt!

Bogen indeholder foruden opskrifter en gennemgang af de basale køkkenregler, serveringsforslag til den ultimative klamme fest og eksempler på bizarre og opkastfremkaldende måltider fra den virkelige verden.

Fra 7 år 

Du kan finde Den klamme kogebog på dit nærmeste bibliotek.