Bøger i gave Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Carlsens julegaveguide: Geniale bøger til din 3-5-årige

Carlsens julegaveguide: Geniale bøger til din 3-5-årige

Børn i børnehavealderen er skønne at læse højt for – og højtlæsning er virkelig kvalitetstid. Her er der tid og ro til nærvær og ikke mindst tid til at fortælle, forklare, spørge og svare på alle de mange spørgsmål, der dukker op, når dit børnehavebarn bevæger sig ud i den store vide verden.

Her kan du finde inspiration til dejlige boggaver til de 3-5-årige. De er nemme at komme i gang med og er allesammen flot illustreret. Der er klassiske eventyr, der er bøger, hvor man aktivt skal være med, der er kendte og elskede figurer og historier som mor og far – eller måske bedstefar og bedstemor – kan huske fra deres barndom.

Rigtig god læselyst!

Halfdans ABC – klassiker i flot jubilæumsudgave

I år er det intet mindre end 50 år siden, at Bennys bukser brændte for første gang. Derfor udgiver vi den kendte og elskede danske børnebogsklassikere for første gang som stor og flot papbog – perfekt til de yngste bogorme.

LÆS OGSÅ: Fem ting, du måske ikke vidste om Halfdan Rasmussen 

Halfdans abc, abc, halfdan rasmussen, julegaver, børnebøger, julegaver   Halfdans abc, abc, halfdan rasmussen, julegaver, børnebøger, julegaver

Du kan finde Halfdans ABC online her eller i din lokale boghandel.

Tre skønne samlebind til hyggelige højtlæsningsstunder

De bedste Ælle Bælle-hsitorier er en dejlig samling af 22 klassiske historier og eventyr fortalt for store og små. Bogen indeholder bl.a. Askepot, De tre små grise, Den bestøvlede kat, Hans og Grete, Rødhætte, Mor Hulda, Fut på langfart og Honningkagemanden.

I Her kommer Bamse og syv andre klassiske historier finder du en otte af de mest kendte og elskede Pixi-historier, som mange voksne kan huske fra deres egen barndom. Bogen er rigt illustreret af bl.a. Iben Clante.

Rasmus Klump besøger bedstefar og syv andre historier er et flot samlebind med otte originale historier af Carla og Vilhelm Hansen om Rasmus Klump og alle hans venner, Pingo, Skæg, Pelle, Gøjen og Pildskadden, rigt illustreret, så selv de helt små fans kan være med.

 Fra ca. 3 år 

Carlsens julegaveguide: Geniale bøger til din 3-5-årigeHer kommer bamse, pixi, børnebøger, julegaver Rasmus klump, rasmus klump besøger bedstefar, børnebøger, julegaver

Du kan finde Her kommer bamse, Rasmus Klump besøger bedstefar og De bedste Ælle Bælle–historier online eller hos din lokale boghandel.

Peter Pedal og pyjamasfesten

Da Peter Pedal bliver inviteret til at sove hos sine bedste venner, kan han næsten ikke vente med at prøve sin nye sovepose og pakke sin rygsæk med pyjamas, tandbørste og sovebamse.

Peter er ret sikker på, at han har husket alt til den hyggelige overnatning, men da han skal falde i søvn hos sine venner, er han slet ikke forberedt på, hvor meget han savner sin egen seng og manden med den gule hat. Stakkels Peter Pedal får hjemve, men så sker der noget …

 Fra ca. 3 år 

LÆS OGSÅ: Tillykke, Peter Pedal 

Peter Pedal og pyjamasfesten, peter pedal, børnbøger, julegaver  

Du kan finde Peter Pedal og pyjamasfesten online her (sammen med en masse andre skønne Peter Pedal-historier) eller hos din lokale boghandel.

Mini MGP lav selv rullinger

Til alle rullinge-elskere, der gerne vil lave rullinger selv. I bogen kan store og små lære, hvordan man kan lave hoveder af ting som kopper, skuresvampe og toiletpapir. Lær at lave tøj af slikpapir og hvidløgsnet, eller hår af en gulvmoppe og fnug fra en mælkebøtte.

I bogen er der også en tegneskole, hvor du bl.a. lærer at tegne forskellige slags øjne. Du kan også lære at lave en bil og en scene, hvor dine nye rullinger kan optræde lige som Chili-Mynte og Chrisnotter i Mini MGP. Og så får du også nogle helt særlige rullinge-historier. Brug din fantasi, en limpistol og en saks. Så ruller vi!

 Fra ca. 4 år 

LÆS OGSÅ: DIY: Sådan laver du de fineste, skøreste og sejeste rullinger til Mini MGP

 Mini mgp, rullingerne, lav selv rullinger, børnebøger, julegaver,  

Du kan finde Mini MGP – Lav selv rullinger online her eller hos din lokale boghandel.

Ramasjangs store trafikbog – med Sikker & Søn 

Barnets allerførste trafiksikkerheds-bog med sjove historier med Sikker og Søn fra DR Ramasjangs populære univers. Bogen indeholder en ekstra bog med trafikregler som 3-5 årige kan bestå i følgeskab med deres forældre i trafikken. Bogen er udarbejdet af Carlsen i samarbejde med DR og Rådet for SIkker Trafik.

 Fra ca. 4 år 

LÆS OGSÅ: Giv dit barn en god start i trafikken med Ramasjangs store trafikbog

Ramasjangs store trafikbog , trafikbog, sikker & søn, ramasjang, bøenbøger, julegaver  

Du kan finde Ramasjangs store trafikbog på dit nærmeste bibliotek.

Motor Mille på cirkustur

Motor Mille elsker cirkus. Faktisk elsker hun det så meget, at hun drømmer om at stå i manegen og optræde med nervepirrende numre. Så derfor kører hun land og rige rundt på sin motorcykel for at besøge Cirkus Arena, Cirkus Krone, Cirkus Arli, Cirkus Kæphøj, Cirkus Mascot og Cirkus Baldoni.

I denne bog kan du komme med på Motor Milles cirkuseventyrsrejse. Hun viser nemlig sine fotografier fra turen, møder artister, fortæller cirkushistorier og lærer at kende forskel på cirkusteltene. Hop op og kør med!

Fra ca. 4 år 

LÆS OGSÅ: Mille Gori: Jeg ville ønske, at flere forældre turde smide hæmningerne

Motor Mille på cirkustur , motor mille, juelgaver, børnebøger, Mille Gori, cirkus, DR ramasjang

Du kan finde Motor Mille på cirkustur online eller i din lokale boghandel.

Lav mad med Rasmus Klump

Tag med Rasmus Klump i køkkenet, og lær at lave biksemad, frikadeller, lagkage og naturligvis også Rasmus Klumps livret: pandekager! Alle retterne er kendt fra Rasmus Klumps univers, og opskrifterne er sammensat af kokken Louisa Lorang, så børnenes kan være med i køkkenet.

Velbekomme!

 Fra ca. 4 år 

LÆS OGSÅ:

Lav mad med Rasmus Klump , rasmus klump, louisa lorang, børnebøger, julegaver, 3-5-årige  

Du kan finde Lav mad med Rasmus Klump online eller i din lokale boghandel.

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat

‘Denne billedbog (…) er simpelthen vidunderlig’ står der i Dansk biblioteksmediers anmeldelse!
Rasmus Bregnhøi har i et farvelstrålende mix af tradition og fornyelse skrevet og tegnet historien om MIS og MUS og deres utraditionnelle venskab.

Når en mus møder en kat, kan det nemlig gå rigtig galt, men det kan faktisk også gå rigtig godt, især når der er strikkede huer og spændende opfindelser involveret.

Fra ca. 5 år 

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat, julegaver, højtlæsning, børnebøger, rasmus bregnhøi

Du kan finde Opfindelser, strikkede huer og en dum kat online eller i din lokale boghandel.

Musetrin og troldetramp

20 massageremser for børn, der tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af remser, som er tilknyttet de enkelte massagebevægelser.

Massage er god til at skabe og styrke relationer blandt børn, som ser og mærker hinanden på nye måder. Ud over at den påvirker vigtige sansehormoner, får børnene også en god og positiv fællesskabsoplevelse og øver sig i at udtrykke egne behov, lytte til andres behov og vise hensyn.

Børnemassage hitter i børnehaver og indskoling som forebyggende redskab i forhold til mobning. Her introducerer Lotte Salling remser sammen med massagen, så både krop og sprog stimuleres og styrkes.

musetrin og troldetramp, lotte saline, hjøjtlæsning, julegaveguide

LÆS OGSÅ: Massage med rim og remser styrker børns sociale relationer og koncentration

Du kan finde Musetrin og troldetramp online her eller hos din lokale boghandel.

Børnenes store billedatlas

På 15 store og smukt illustrerede kort kan børn og forældre udforske vores spændende verden. Her finder I berømte seværdigheder og kan gå på opdagelse for at finde ud af, hvor de forskellige dyr og folk lever i verden.

LÆS OGSÅ: Tag på opdagelsesrejse med tre fantastiske børneatlasser

Fra ca. 5 år

Børnenes store billedatlas, atlas, børnebøger, julegaver

Du kan finde Børnenes store billedatlas online eller i din lokale boghandel.

Vi håber, at du kunne bruge vores julegaveguide. Er på udkig efter flere julegaver eller gode bøger til højtlæsning? Find flere bøger på carlsen.dk