Inspirationslister og guides Bøger i gave Bøger til unge CarlsenPuls Young Adult-romaner

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

booksterdk, bookster, julegaveguide, young adult, young adult-bøger, ya, ungdomsbøger, julegaver, boggier

Drømmer du om hårde, firkantede pakker under juletræet? Eller er du på udkig efter den perfekte julegave til en bogorm? Så tag lige et ekstra kig på vores læse/ julegaveguide!

Vi har samlet et skønt udvalg af fantastiske young adult-romaner, som vil gøre enhver booklover blød i knæene. Her er fængende fantasy, søde kærlighedshistorier, rå realisme og ja … en masse gode pageturners!

bookstore, læseguide, læsetips, YA, guide, young adult, young adult bøger,

Sarah Engell: Valget 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

★★★★★ “Få gange læser man en bog, der er så gennem mega fantastisk, at man bare må sige WOW! ” – Siamybooks

★★★★★ “Den satte så mange tanker og følelser i gang hos mig, at jeg sidder tilbage med en god omgang “bookhangover.” – Julie the Book Cat

18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for. Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

Valget er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

Læs også: Sarah Engell om Valget.

Du kan købe Valget online her eller hos din lokale boghandler.

Ditte Wiese: Provinspis 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

En bog om at finde et ståsted, når man er i frit fald.

★★★★★ “Jeg smilte, grinede, forelskede mig, fældede et par tårer …” – Boghjørnet 

Læs også: Da mine forfatterdrømme gik i opfyldelse.

Du kan købe Provinspis online her eller hos din lokale boghandler.

Kristina Aamand: For enden af din pegefinger 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

En rå og gribende roman om at blive forelsket i den forkerte og betale prisen for at følge sit hjerte.

17-årige Sheherazade føler sig klemt imellem sin mors forventninger om, at hun skal være en god muslimsk pige, og sine klassekammerater, som lever et helt andet liv.

For at holde sig oven vande skriver hun fanzines om de ting, hun oplever som flygtning i Danmark, selvom hendes mor insisterer på, at hun ikke skal skrive, men være læge. Hendes far bakker hende op, men da han bliver indlagt med hjerteproblemer, bliver det sværere for Sheherazade at holde til presset. Så møder hun den jævnaldrende Thea, og pludselig åbner der sig en helt anden verden. Sheherazade kan ikke lukke øjnene for, at hun er forelsket, men er hun parat til at betale prisen?

Læs mere om For enden af din pegefinger.

Du kan købe For enden af din pegefinger online hereller hos din lokale boghandler.

Jenny Han: Lara Jean-trilogien 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Sekstenårige Lara Jean skriver kærlighedsbreve til alle de drenge, hun har elsket i løbet af sit liv. Brevene gemmer hun i en hatteæske, så hendes hemmeligheder er skjult for nysgerrige blikke. Men en dag er brevene væk, sendt ud til hver enkelt af de drenge, hun har skrevet om i brevene, og her fra tager Lara Jeans kærlighedsliv fart. På trods af ydmygelsen ved at få lagt sine inderste tanker frem til offentligt skue, kommer der alligevel noget godt ud af det for Lara Jean.

Læs også: YA-kærlighedsserie om Lara Jean får den perfekte afslutning.

Du kan købe Lara Jean-trilogien online her eller hos din lokale boghandler.

Nicola Yoon: Alt eller intet 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Madelines liv ligner ikke nogen andens. Hun lider af en sjælden sygdom. Hun er allergisk over for verden, og har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, hun har kontakt med fysisk er hendes mor og sygeplejersken.

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. Madeline og Olly mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende.

De forelsker sig og pludselig er livet inden for hjemmets fire vægge ikke nok for Madeline. Men tør hun risikere livet for at leve udenfor i en kort stund?

Læs også: Alle skal have lov til at se sig selv, som helten i en historie.

Du kan købe Alt eller intet online her eller hos din lokale boghandler.

Nicola Yoon: Solen er også en stjerne

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Natasha er en pige, der tror på videnskab og fakta. Hun ved bedre end at tro på, at mødet med en sød fyr på New Yorks gader kan være skæbnebestemt. Hun ved, at drømme ikke går i opfyldelse. Hun ved blot at sin familie er tolv timer fra at blive udvist af landet. Der er ikke tid til at forelske sig.

Daniel er en pligtopfyldende ung fyr, der altid har levet op til sine forældres høje forventninger. Han er absolut hverken en digter eller drømmer, men mødet med Natasha fylder dog hans hjerte med håb.

Du kan købe Solen er også en stjerne online her eller hos din lokale boghandler.

 

Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken 

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Malene Sølvsten blæste os bagover, da første del af Ravnenes hvisken kom i 2016. I år kom nr 2 og vi elsker det!

Ravnenes hvisken er en intelligent ungdomstrilogi, der er en blanding af krimi og fantasy om venskab og den nordiske mytologi. Det er den fantastisk moderne ungdomshistorie om den sære pige Anne, og her formår Malene Sølvsten med fri og snedig hånd at gendigte Vølvens Spådom og sikke en rejse!

Anne har den evne, at hun kan se hændelser, der er sket i fortiden og en nat genoplever hun et uhyggeligt, gammelt mord, hvor offeret har fået skåret et runetegn i panden. Pludselig begynder disse mord at ske på egnen, og alle har det samme tegn i panden.

Anne møder den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varner. Men hvem kan hun stole på?

Læs også: Advarsel: Nørderi i høje doser. KUN for inkarnerede Ravnenes hvisken fans.

Du kan købe Ravnenes hvisken online her eller hos din lokale boghandler.

 

 

Rick Riordan: Magnus Chase

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Rick Riordan, der er kendt for sine fantasyromaner om Percy Jackson, har kastet sig over en ny helt, Magnus Chase. Kampen om sommersværdet og Thors hammer er to fortællinger sprængfyldt med både fantasy og humor, toppet op med mytologi og nordiske guder.

Magnus Chase lever alene på gaden, konstant på flugt fra politiet og myndighederne. Og fra hans onkel Randolph, der en dag får Magnus i baghold og rabler løs om nordiske guder og et fantastisk sværd, som har været forsvundet i årtusinder, men som retmæssigt tilhører Magnus. Pludselig dukker minder om Asgård, ulve og Ragnarok op i Magnus’ hukommelse, men så sker der noget, der gør, at Magnus bliver tvunget til at vælge mellem at redde sig selv eller redde hundredvis af uskyldige mennesker..

Med bøgerne om Magnus Chase i din kuffert er du sikret spændende læsning og latterkramper i din sommerferie!

Køb Magnus Chase-serien her eller i din lokale boghandel.

 

Rick Riordan: Apollons prøvelser

BOOKSTERS julegaveguide: YA-favoritter og inspiration til din ønskeliste

Hvordan straffer man en udødelig? … Ved at gøre ham til et menneske.

Efter at have vakt sin far Zeus’ vrede bliver guden Apollon bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng. Uden sine guddommelige kræfter må den 4000 år gamle gud lære at overleve i nutidens verden, indtil han kan finde en måde at formilde sin far, så han igen kan blive en gud.

I bind 2 – Den mørke profeti – vover Apollon sig ud på en livsfarlig rejse tværs over USA. Heldigvis har han fået en flok venner, som kan træde til, hvor hans guddommelige evner svigter. Det bliver en hårrejsende tur fyldt med humor og haiku-digte

Du kan købe Apollons prøvelser online her eller hos din lokale boghandler.