Fiktion Bøger i gave Inspirationslister og guides Romantiske bøger Skønlitteratur

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Bøger er de bedste gaver. For når du giver en bog i gave, giver du en oplevelse. En rejsebillet til fremmede lande og nye omgivelser. En mulighed for at se gennem en andens øjne og glemme verden for en stund.

Og heldigvis findes bøger for enhver smag. Hvis du er på udkig efter julegaven til romantikeren i dit liv, har vi her samlet 10 af årets skønneste kærlighedsromaner. Her er store fortællinger om kærlighed ved første blik, bøger der både fremkalder tårer, grin og varme kinder.

Amy Harmon: Skrøbelige skønhed

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Skrøbelige skønhed fortæller historien om den populære og vellidte Ambrose og den stille Fern, som altid har elsket ham. Han har bare aldrig ænset hende.
Men da Ambrose efter high school drager i krig og vender hjem med ar på krop og sjæl, er rollerne pludselig byttet om: Fern er ikke længere den grimme ælling, hun engang var, og Ambrose har mistet sin skønhed i krigen.

Skrøbelige skønhed er en fortælling om en lille by, hvor fem high school-venner drager i krig, men kun én vender hjem igen. Det er en fortælling om en piges kærlighed til en traumatiseret dreng og en såret krigers kærlighed til en stille pige. En fortælling om heltemod og stærke venskabsbånd. En moderne Skønheden og udyret-fortælling, som viser, at der er en lille smule skønhed og en lille smule udyr i os alle.

LÆS OGSÅ: En moderne genfortælling af “Skønheden og udyret”

Du kan købe Skrøbelige skønhed online her eller hos din lokale boghandler.

Krystal Sutherland: Vores kemiske hjerter

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikerenVores kemiske hjerter er en skøn YA-roman. Oplagt til dig, der elskede Fordelene ved at være en bænkevarmer og En flænge i himlen.

Bogen handler om Henry, som aldrig har været forelsket før, men en dag starter Grace i klassen. Hun ligner langt fra Henrys drømmepige, og det er tydeligt, at hun har det svært. Alligevel falder Henry for Graces uperfekte og ægte væsen, men kan han håndtere, at hun bærer på en stor sorg?

Vores kemiske hjerter er en uimodståelig og tankevækkende ungdomsroman om den første forelskelse, knuste hjerter og de gyldne tråde, der formår at væve dem sammen igen.

LÆS OGSÅ: Vores kemiske hjerter: En bog for bogelskere!

Du kan købe Vores kemiske hjerter online her eller hos din lokale boghandler.

Colleen Hoover: Det ender med os

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren
Colleen Hoover har skrevet en smuk og rørende roman om, hvad der sker, når den, der elsker dig højest, også er den, der gør dig allermest ondt.

Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle, er det næsten for godt til at være sandt. Hun har ikke altid haft det let, men nu ser alting lyst ud. Selvom Ryle er imod faste forhold, giver han snart efter for sine principper, og Lily er lykkelig. Men der er alligevel noget ved Ryle, der giver skår i glæden – og da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen.

LÆS OGSÅ: Colleen Hoover er læsernes foretrukne romance-forfatter

Du kan købe Det ender med os online her eller hos din lokale boghandler.

Colleen Hoover: 9. november

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren9. november er en rørende og romantisk fortælling om at finde kærligheden og komme overens med de ar, livet giver.

9. november møder den 18-årige Fallon tilfældigt den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter. Selvom de er fremmede, forelsker de sig ved første blik og tilbringer en hel dag sammen. Men Fallon skal flytte til Los Angeles, når dagen slutter, og Ben er bosat i New York.

I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året. Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme. Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af de stærke følelser, der vokser mellem dem ved hvert eneste møde.

LÆS OGSÅ: 10 smukke Colleen Hoover-citater

Du kan købe 9. november online her eller hos din lokale boghandler.

R. K. Lilley: LOVE IS WAR 1 + 2

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Elskede du Calendar Girl-serien af Audrey Carlan? Så skal du læse R. K. Lilleys hede fortælling.

Love is war er den dramatiske fortælling om Scarlett og Dantes stormombruste kærlighed. Første bog i serien fortæller historien fra Scarletts perspektiv, mens vi i anden bog får Dantes historie.

LÆS OGSÅ: Er du klar til at binge-læse LOVE IS WAR? 

Du kan købe Love is war som e-bog eller lydbog her eller låne den på dit lokale bibliotek.

Vi Keeland: Bossman

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Bossman er en skøn, sexet kærlighedshistorie fuld af flirt, følelser og gnistrende kemi.

Da Reese møder Chase Parker første gang, er hun på blind date – med en anden mand. Pludselig står Chase foran hende og er langt mere interessant end den fyr, der har inviteret hende ud, og som er ved at kede hende ihjel. Chase er forbandet flabet, men han er også virkelig charmerende.

Efter deres korte møde har Reese svært ved at glemme Chase. Men hvad er chancen for, at hun nogensinde vil møde ham igen? Hvad er chancen for, at han en måned senere vil vise sig at være … hendes nye chef?

Du kan købe Bossman som e-bog online her.

Jenn Bennett: Alias Alex

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Alias Alex er en vidunderlig young adult-roman om den første forelskelse, sol og sommer og hemmelige identiteter.

Bogen handler om Bailey, som har fundet sin drømmefyr. Alex er filmnørd som hun, og de kan snakke sammen i timevis. Han er intet mindre end perfekt … de har bare aldrig mødt hinanden i virkeligheden.

Da Bailey flytter til det solrige Californien for at bo hos sin far, beslutter hun sig for at finde Alex, som bor i samme by. Men det viser sig at være sværere end som så, og da Baileys karismatiske kollega Porter med tiden får hende på andre tanker, begynder hun at tvivle: Vil hun nogensinde møde den mystiske Alex?

LÆS OGSÅ: Filmreferencer og kærlighed: ALIAS ALEX af Jenn Bennett

Du kan købe Alias Alex som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Mia Sheridan: Archers stemme

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Da Bree fra den ene dag til den anden forlader sit liv i New York og flytter til en lille by i Maine, håber hun, at hun endelig kan lægge fortiden bag sig og finde fred. Allerede første dag i byen møder hun Archer Hale. En mand, der lever for sig selv, og som kæmper med sine egne dæmoner. En mand, ingen andre bemærker.

Archers stemme er en fortælling om en kvinde, der bærer på et traume, og den mand, hvis kærlighed er nøglen til hendes frihed. Det er en fortælling om en stille mand, som lever med mindet om en pinefuld fortid, og den kvinde, som hjælper ham med at finde sin stemme igen. Det er en fortælling om sorg, skæbne og kærlighedens helende kraft.

LÆS OGSÅ: Kærlighed uden ord: ARCHERS STEMME af Mia Sheridan

Du kan købe Archers stemme online her eller hos din lokale boghandler.

Jill Santopolo: Lyset vi mistede

Julegaver: De 10 bedste bøger til romantikeren

Lyset vi mistede er en følelsesmæssig pageturner til dig, der elskede Jojo Moyes’ Mig før dig. En roman om drømme, skæbne, jalousi, tilgivelse – og kærlighed.

Bogen handler om Lucy og Gabe, som begge er studerende i New York, da de mødes første gang d. 11. september 2001. Mens byen er i undtagelsestilstand, finder de trøst i hinanden på en dag, der forandrer deres liv – og verden – for altid.
Men da Gabe forfølger en drøm om at blive krigsfotograf og rejser til Mellemøsten, og Lucy ønsker at blive i New York og arbejde med tv, må deres veje skilles. Over de følgende tretten år er de sammen og fra hinanden af flere omgange. Til sidst bliver Lucy stillet overfor et svært valg. Var det skæbnen, at de i første omgang blev ført sammen? Er det det rette valg ikke at give kærligheden en chance til?

Du kan købe Lyset vi mistede online her eller hos din lokale boghandler.

Se også vores andre julegaveguides: