julegaver til mor, bøger til mor, bedste bøger 2018

Hun har givet dig utallige gaver gennem årene. Hun har bundet sløjfen igen og igen, og glædet sig til at se dig pakke op.

Nu er det hendes tur – mor skal have en julegave. Og hvis du ikke helt ved, hvad mor skal have, så er her fem bud på de bedste bøger til din mor.


Den store julegaveguide: De bedste bøger til morSmaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky

En poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv.

Læs også Riebnitzsky: Der er noget med døden der forfølger mig

Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemalerier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

Smaragdsliberen kan købes online her


Den store julegaveguide: De bedste bøger til morFaith af Mich Vraa

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Faith Netlock, ung fotograf i Charlotte Amalie, overværer ceremonien med blandede følelser.

Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.

Læs også Vraa: Romanerne har ændret, hvordan jeg er som menneske

Faith er beretningen om, hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men romanen er først og fremmest en handlingsmættet og intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

Faith er sidste bind i Mich Vraas anmelderroste romantrilogi om Dansk Vestindien.

Køb Faith online her


Den store julegaveguide: De bedste bøger til morEgtvedpigens rejse af Karin Margarita Frei

Lige siden Egtvedpigen blev fundet i 1921, har hun været anset for noget af det mest ærkedanske i vores historie. Men ny forskning har vist, at den unge pige fra Egtved kommer langvejsfra, og at hun har rejst over lange afstande flere gange i sit korte liv for over 3300 år siden.

Læs også Smuglæs et kapitel i bogen her

Bag opdagelsen står Karin Margarita Frei, professor i arkæometri ved Nationalmuseet. I denne bog tager hun læseren med ind i laboratoriet, hvor nye fortællinger om vores fortid afsløres. Hun fortæller også sin egen historie om at vokse op i Argentina, men længes mod sine danske rødder. Det er en beretning om identitet og om vigtigheden af at krydse grænser, også fagligt, for at forstå vores fælles historie.

Egtvedpigens rejse kan købes online her


Den store julegaveguide: De bedste bøger til mor

Haven i Troense af Helle Troelsen og Karen Syberg

En havevandring, der strækker sig over et helt år, hvor vi oplever Helle Troelsens enestående have døgnet rundt. Illustreret med over 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier.

Læs også “Det er havesæson hele året”

Haven i Troense er på den ene side fyldt med konkrete og praktiske råd om gøremål måned for måned, fra frø og til høst, og om alt fra plantevalg over insekthoteller til behandlingen af jorden. Og på den anden side udfoldes en hel filosofi om naturen – konkret, praktisk og sanseligt. Bevidstheden om vores egen natur og samhørigheden med al anden natur gennemsyrer hele fortællingen.

Haven i Troense kan findes på dit lokale bibliotek.


Den store julegaveguide: De bedste bøger til morAlle de liv af Signe Pallisgaard

“Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker. Så er det næsten, som om det kommer til at ske?” spørger Solveig sin veninde Emilie, der er forfatter

De har været veninder hele livet, og sammen er de to kvinder taget på road trip i Californien. Rejsen er en slags afslutning, for Solveig lider af den dødelige sygdom ALS.

Læs også Når en happy end er fucking sørgelig

Romanen Alle de liv kaster ikke blot lys over de evige og universelle temaer, der fortælles samtidig en livsbekræftende historie om venskab og kærlighed, sygdom og død, tilfældighedernes spil, ægteskab, børn og erindring.

Køb Alle de liv her


Manglede bogen til din mor?

Så giv os et hint på Facebook, om hvad hun kan lide, så prøver vi at finde den perfekte bog til hende.

Du kan også finde masser af anden inspiration på Bog.dk. Se for eksempel årets bedste romaner her.