10 bøger vi anbefaler på bog.dk #LRlæser2019

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2019? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2019

Vi har en ambition om at læse 30 forskellige bøger i 2019.

Og vi håber, at du vil være med.

For at give inspiration til læsningen, bringer vi her forslag til kategorien “en bog anbefalet på bog.dk”.

Se hele listen med læsemål og læs mere om #LRLæser2019 her, hvor du også kan finde en printvenlig version, så du kan krydse af, efterhånden som du når dine mål.

#LRlæser2019, læsemål, læseudfordring

Sarah Engell: Valget

Vi anbefaler Valget fordi: Romanen er en stærk og nærværende historie, som tager både unge og voksne læsere alvorligt. Og så vandt Valget for øvrigt Blixen-prisen for årets børne- og ungdomsudgivelse i 2018.

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger, Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed? 18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.

Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på. Valget er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

LÆS OGSÅ: Sarah Engell: Q&A om must read-romanen VALGET

Du kan købe Valget online her eller i din lokale boghandel


Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Havbrevene

Vi anbefaler Havbrevene fordi: Romanen er flot, poetisk og tankevækkende og indeholder flotte illustrationer.

havbrevene

Havbrevene skriver de to søstre Atlanterhavet og Middelhavet til hinanden om universet, livet på landjorden, klimaforandringerne og verdenshavenes store plan.

LÆS OGSÅ: “Tænk på, vi bliver den eneste lyd i verden.” En brevveksling mellem to have

Teksten er en alternativ skabelsesberetning, en utopi set fra havenes perspektiv, skrevet i et stærkt poetisk sprog af den anmelderroste forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen og illustreret med originale grafiske tryk af billedkunstneren Dorte Naomi.

Du kan købe Havbrevene online her eller i den nærmeste boghandel.


Ole Sønnichsen: One dollar man

Vi anbefaler One dollar man fordi: Bogen er et imponerende resultat af seks års arbejde, flere besøg til amerikanske stater og en gennemgang af mere end 16.000 dokumenter, og indeholder den utrolige historie om den nu ukendte dansker der ændrede verdenshistorien.

10 bøger vi anbefaler på bog.dk #LRlæser2019

Den 24. maj 1940 ringede den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt til William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. Præsidenten havde brug for danskeren, til at være i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr.

Og sådan gik det til, at danskeren blev den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær.

LÆS OGSÅ: Den største dansker, du (sikkert) aldrig har hørt om

Det er fortællingen om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 og blev en af USA’s bedst betalte erhvervsledere i 1930erne. I dag anses William S. Knudsen for en nøglefigur, der med sit talent vendte de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig.

Du kan købe One dollar man i vores webshop eller i din foretrukne boghandel.


Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen

Vi anbefaler Smaragdsliberen fordi: Romanen er en stor, gribende og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

10 bøger vi anbefaler på bog.dk #LRlæser2019

Den prisvindende bestsellerforfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky har været udsendt til Afghanistan, arbejdet for udenrigsministeriet og vundet Boghandlernes Gyldne Laurbær i 2013. Smaragdsliberen har ligget på bestsellerlisterne siden den udkom oktober sidste år.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: ”Der er noget med døden, der forfølger mig”

Smaragdsliberen bliver vi henført til et smaragdsliberi i Paris  og kommer med på jagt efter hulemalerier i den farefulde grænseegn mellem Georgien og Aserbajdsjan. Vi følger Pierre Levy og hans datter Zara, der lever meget forskellige liv. Det er er en poetisk fortælling om at finde mening i tilværelsen, efter man har set døden i øjnene.

Du kan købe Smaragdsliberen i webshoppen her eller i din foretrukne boghandel.


Torben Munksgaard: Johns saga

Vi anbefaler Johns saga fordi: Romanen er en rørende og oprørsk fortælling om, hvordan kløften mellem generationer har vokset sig større end nogensinde før.

lindhardt og ringhof, gode bøger, gode lydbøger, de bedste lydbøger, lydbog, johns saga, torben munksgaard, faith, mich vraa, når krigen slutter, bent haller, vejen til alberta, brian dan christensen, hvis der skulle komme et menneske forbi, thomas korsgaard, hvor der er fugle, maren uthaug, blækhat, sissel-jo gazan, kort over paradis, knud romer, smaragdssliberen, anne cathrine riebnizsky, vi kunne alt, merete pryds helle

John er 75 år. Han har levet et langt og stilfærdigt liv, men verden er i forandring, og ifølge John er det ikke til det bedre.  De fleste af dem, han holder af, er døde, og de unge har overtaget verden. Alt det, han sætter pris på, har mistet sin værdi, og det er tid til at tage sagen i egen hånd: John indleder et alderdomsoprør i håb om at kunne vinde det tabte tilbage.

Men det er ikke uden omkostninger at være rebel i den tredje alder. For verden af i dag er insisterende, og de nye generationer foretrækker fremtiden. Tilbage er kun John, hans gamle ven Ole i sin kørestol og en løftet stok som våben mod alt, der er nyt.

Læs ogsåTorben Munksgaard om sin debut: Hej, mor! Jeg ringer bare lige for at sige…

Du kan købe Johns saga online her eller i din foretrukne boghandel


Kristina Aamand: Mørke rum

Vi anbefaler Mørke rum fordi: Det er en barsk, tankevækkende og vedkommende YA-roman, der med skiftende perspektiver og flere sammenflettede historier gør op med vores forestillinger om overgreb, ofre og tilsyneladende gerningsmænd.

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger, Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

Sophias veninde Maysun har regnet det hele ud: Det gode liv betyder ingen sex før ægteskab, et godt job som financial controller og en succesfuld forretningsmand som fremtidig ægtemand. Har hun regnet rigtigt? Parvatis forældre har accepteret et ægteskabstilbud fra en passende bejler. Men kan hun leve op til sin mands krav?

Elias er Sophias storebror: fornuftig og ansvarlig, og så skal han være læge. Elias drømmer om Nanna, men da han endelig har hende på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger i sin seng alene om natten – indtil døren til hendes værelse går op, og hun svæver ud af sin krop. Hvem skal hjælpe hende? Mørke rum tager følsomt og frygtløst læseren ved hånden, inviterer ind i mørket og tænder lyset.

Læs også Grænser, gråzoner og mørketal: Kristina Aamand skriver om overgreb i Mørke rum

Du kan købe Mørke rum online her eller i din lokale boghandel.


Anica Mrose Rissi: For evigt. Måske

Vi anbefaler For evigt. Måske fordi: YA-romanen er en smuk, barsk og rørende fortælling med et relevant og evigt-aktuelt budskab.

For evigt. Måske, YA, young adult, Anica Mrose Rissi

Da 17-årige Betts møder Aiden, bliver hun øjeblikkeligt forelsket, og følelserne er gengældt.

Betts veninde, Jo, mener ikke, at det er stor kærlighed. Hun mener det er usund kærlighed. De to veninder glider væk fra hinanden. Betts kan ikke holde ud at høre Jo tale nedsættende om Aiden. Men Jos ord gør alligevel indtryk. Der er nogle ting ved Aiden, som er mindre rare.

LÆS OGSÅ: Forfatteren til For evigt. Måske fortæller om voldelige parforhold og søde sager

Du kan købe For evigt. Måske online her eller i din lokale boghandel.


Benn Q. Holm: Asfalt og blomster

Vi anbefaler Asfalt og blomster fordi: Den socialrealistiske roman kombinerer på fornemmeste vis en familie- og kærlighedshistorie med et ægte mysterium. Og så sender den læseren på en vidunderlig tidsrejse tilbage til Danmark i 60’erne og frem til i dag.

Danmarkshistorie

En vinterdag i 1972 findes den unge enlige mor Alice Hansen myrdet i en baggård i København. Hun efterlader sig en lille søn, Jack. Morderen findes aldrig.

LÆS OGSÅSmuglæs i Asfalt og blomster. Ny stærk skæbnefortælling af Benn Q. Holm

Jack vokser op hos sine bedsteforældre, og bliver som ung langsomt opslugt af 80’ernes blå melankoli med alt hvad det indebærer af stoffer og punkattitude. En dag forsvinder han sporløst.

Først i 2015 kommer en journalist på sporet af sandheden om Jack – og om Alice …

Du kan købe Asfalt og blomster i webshoppen her eller i din lokale boghandel


Signe Pallisgaard: Alle de liv

Vi anbefaler Alle de liv fordi: Romanen er rørende, værdifuld og bevægende. Den sætter fokus på sygdommen ALS og giver en smuk, realistisk skildring af et længerevarende venskab.

alle de liv, skønlitteratur, roman,

“Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker. Så er det næsten, som om det kommer til at ske?” spørger Solveig sin veninde Emilie, der er forfatter

De har været veninder hele livet, og sammen er de to kvinder taget på road trip i Californien. Rejsen er en slags afslutning, for Solveig lider af den dødelige sygdom ALS.

Læs også Når en happy end er fucking sørgelig

Romanen Alle de liv kaster ikke blot lys over de evige og universelle temaer, der fortælles samtidig en livsbekræftende historie om venskab og kærlighed, sygdom og død, tilfældighedernes spil, ægteskab, børn og erindring.

Køb Alle de liv online her eller i din lokale boghandel.Køb Alle de liv her


Ditte Wiese: Provinspis 

Vi anbefaler Provinspis fordi: YA-romanen er en rå og ærlig bog. Og den vil få dig til at grine, smile og fælde en tåre.

Provinspis, CarlsenPuls, DItte Wiese, Ya-roman, gode romaner

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

Provinspis er en skøn YA-roman om at finde et ståsted, når man er i frit fald.

LÆS OGSÅ: Da mine forfatterdrømme gik i opfyldelse.

Du kan købe Provinspis online her eller i din nærmeste boghandel.