Fagbøger Bestsellere Biografier

Sofie Linde: Jeg hadede at være gravid, men jeg elsker mit barn

Sofie Linde, Fårking gravid, gravid, graviditetsbog

I Fårking gravid giver tv-vært og forfatter Sofie Linde et ærligt og humoristisk indblik i bagsiden af at blive mor. Hun håber, at hendes bog vil være en udstrakt hånd til de kvinder, der elsker deres kommende børn – men ikke deres voksende maver.

“Jeg havde slet ikke set det komme. At en graviditet er benhårdt arbejde, og at man bevæger sig kvantespring væk fra den, man var før.”

Det fortæller tv-vært og forfatter Sofie Linde om, hvad der overraskede hende mest ved at være gravid med sin nu 1-årige datter Trine. Linde havde simpelthen ikke set det som en mulighed, at en ønsket graviditet kunne føles så … uønsket.

Sofie Linde kunne ikke kende sig selv

Selvfølgelig var forfatteren med på, at kroppen forandrede sig og kendte til de gener, der kan følge med at være gravid. Men hun havde ikke forudset, at man helt grundlæggende kunne synes, det var ufedt.

“Jeg havde bare tænkt: så bliver man gravid, og så ligner man alle de der kvinder fra Instagram, der går rundt og siger: ‘puha, hvor er jeg træt’, men som stadig er vildt glade på alle billeder, og har vildt pæn hud og har sindssygt meget overskud til at gå ud med veninderne.”

LÆS OGSÅ: Sofie Linde: Jeg vejede næsten 0,1 ton ..! Smuglæs i Fårking gravid

For Linde var graviditeten dog en langt mere gennemgribende forandring – en forandring der gjorde, at hun blev som en fremmed for sig selv:

“Jeg blev en anden person. Jeg var så træt. Jeg havde overhovedet ikke styr på, hvad jeg proppede i munden, og hvor meget jeg kunne holde til fysisk. Det ændrede sig dag for dag, så jeg var hele tiden ude af sync med mig selv. Det var virkelig ubehageligt.”

Nej tak til dårlig samvittighed

Samtidig følte Linde, at hun ikke havde mulighed for at dele sin oplevelse med andre uden at blive afvist. En graviditet skulle være “lykkelige omstændigheder”. Kvinder skal være glade og taknemmelige for deres graviditeter. Punktum.

Derfor håber Sofie Linde, at Fårking gravid kan være med til at skabe bedre plads til samtalen om, at man ikke bliver en dårlig mor af ikke at kunne lide at være gravid.

LÆS OGSÅ: Gravid eller nybagt forælder? Her 10 bøger du ikke kan undvære

“Du skylder ikke nogen en forklaring, og du kommer længst ved at være ærlig om, hvordan du har det. Heldigvis er mange rigtig glade for at være gravide, men man skal ikke have dårlig samvittighed, hvis man ikke er det.

Jeg hadede at være gravid, men jeg elsker mit barn. Jeg havde ikke en depression, jeg hadede bare, at min krop og mit hoved blev så mærkelige. Og det er ikke synd for barnet at stå ved det.”

Måske er du skør, men du er ikke alene

Selvom forfatteren på den måde håber, at Fårking gravid kan være med til at bane vejen for en mere ærlig – knap så rosenrød – samtale om graviditet, er bogen dog på ingen måde en klagesang.

Læs også 10 bøger med ærlige, rørende og vilde historier fra virkeligheden

Tværtimod skinner 29-årige Sofie Lindes karakteristiske bramfri, men dybt positive indstilling til livet igennem:

“Jeg håber, bogen giver et indblik i nogle følelser, læseren kan relatere til. Måske enten blive positivt overrasket og tænke: ‘Gud, der er nogen, der er langt mere skøre i hovedet, end jeg er’. Eller også tænke: ‘Pyh, jeg er ikke alene’.”


Fårking gravid, Sofie Linde, gravid, graviditetsbog

Skal man kunne lide at være gravid?

Det ser sådan ud, når man konsulterer de fleste bøger, blogs og foredrag om den søde ventetid. Men hvad gør man så, når man virkelig hader det? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om i Fårking gravid – en fremmed flytter ind.

Fårking gravid giver med humor og indsigt en anderledes fortælling til gravide kvinder og de folk, der omgiver den.

Find Fårking gravid online her, eller hos din foretrukne boghandler.

Det er ikke en graviditetsbog i gængs forstand, men snarere en fortælling om de livsforandringer, der følger med, når man som kvinde bliver gravid, stifter familie og skifter bane i livet. Omdrejningspunktet er Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og nogle gange tåkrummende pinlige dagbogsnotater fra et liv med stor mave.

Fårking gravid er en sjov fortælling om glæde sig til at blive mor, men at hade den graviditet, der følger med – og at turde sige det højt. Bogen er gennemillustreret med Sofie Lindes egne, sjove billeder fra Instagram fra sin graviditet.