Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste veninde

Graviditet og krop, ensomhed i familien, søskende og skæbnefortællinger, kærlighed der gør ondt og ikke mindst mode. Der er mange aspekter i en kvindes liv, og uanset hvor din søster, datter eller bedste veninde er i hendes liv, så er der her fem forslag til julens bøger.

Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste venindeFårking gravid – en fremmed flytter ind af Sofie Linde

Skal man kunne lide at være gravid? Det ser sådan ud, når man konsulterer de fleste bøger, blogs og foredrag om den søde ventetid. Men hvad gør man så, når man virkelig hader det? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om i Fårking gravid – en fremmed flytter ind.

Læs også: “Jeg vejede næsten 0,1 ton…!”

Bogen giver med humor og indsigt en anderledes fortælling til gravide kvinder og de folk, der omgiver den. Det er ikke en graviditetsbog i gængs forstand, men snarere en fortælling om de livsforandringer, der følger med, når man som kvinde bliver gravid, stifter familie og skifter bane i livet. Omdrejningspunktet er Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og nogle gange tåkrummende pinlige dagbogsnotater fra et liv med stor mave.

Køb Fårking gravid her.


Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste venindeEn dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard

Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?

Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi. En dag vil vi grine af det fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre.

Læs også: “jeg kan sige om denne bog: Det var ikke med vilje. For det var det ikke”

Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

Køb En dag vil vi grine af det her.


Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste venindeDen blinde morder af Margaret Atwood

Den blinde morder er en fascinerende skæbnefortælling om to søstre, Iris og Laura, deres indbyrdes forhold og komplicerede kærlighedsliv.

Læs også: Margaret Atwood fortæller historier om det at være menneske.

Før sin død ønsker Iris at fortælle sandheden om sit liv til barnebarnet Sabrina, som hun har mistet kontakten til. Det er en historie, der tager sin begyndelse ved Lauras tragiske død i et biluheld lige efter 2. verdenskrig. Få år efter omkommer også Iris’ mand, industrimagnaten Richard under mystiske omstændigheder.

Var der en sammenhæng mellem de to ulykker? Som Iris’ fortælling skrider frem, samles trådene i den komplekse historie.

Køb Den blinde morder her.


Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste venindeSolen og hendes blomster af Rupi Kauer

Dette er Rupi Kaurs anden digtsamling efter debuten mælk og honning, som tog verden med storm og stadig ligger på New York Times bestsellerliste to år efter udgivelsen.

Læs også: Digter Rupi Kauer når nye læsere med lyrik på Instagram

solen og hendes blomster handler om sorg, om at føle sig fortabt, om at genfinde styrken, om at ære sine rødder, om kærlighed.

Den er delt op i fem kapitler (visne, falde, slå rødder, vokse, blomstre) og er illustreret af Rupi Kaur selv.

Køb solen og hendes blomster her.


Julegaver: De bedste bøger til din søster, datter, bedste venindeModeskaber af Anne Nørkjær Bang

Modeskaber fortæller den utrolige historie om den skrædderuddannede danske kvinde, der kom i lære hos Pierre Balmain og Louis Fraud i Paris og vendte hjem og skabte et designimperium i eget navn, som revolutionerede den danske modeverden.

Hun designede alt fra avanceret modetøj og pelse til undertøj, ure og briller, og sammen med sin mand, Erik Brandt, tog hun mærket ud i verden og solgte tøj i London, Paris, Barcelona, Tokyo og New York.

Læs mere: “Hendes historie handler om os alle”

Margit Brandt blev hyldet som en af de mest anerkendte modeskabere i verden på det tidspunkt. Og ægteparret Brandt levede et celebert jetset-liv, ikke mindst i miljøet omkring den berømte New York-klub Studio 54, hvor de hang ud med berømtheder som Andy Warhol, Mick Jagger og Jack Nicholson. Margit Brandt døde i 2011, og det er første gang, at der kommer en bog om hendes virke.

Køb Modeskaber her.