Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Gode bøger behøver ikke være dyre. Her anbefaler vi fem gode bøger, du kan give, som ikke koster over 100 kr. 

Til den, der skal beriges med en god biografi

Gode julegaver til under 100 kr, Kim Larsen biografi, bog om Kim Larsen

Kim Larsen var ikke blot sin generations måske største sangskriver, men også en af vor tids største danske kulturpersonligheder.

I Larsen fortæller Peder Bundgaard underholdende og humoristisk historien om Larsen, hans sange og hans tid.

Vi følger sangeren og sangskriveren på den musikalske odyssé fra barndommen og den tidlige ungdom i 50’erne og 60’erne over gennembrudsårene med Gasolin’ i 70’erne og frem til solokarrieren, der nåede nye højder med bl.a. albummet Mine damer og Herrer.

Du kan købe Larsen til 99,95 kr her


Til læsehesten, der sluger de gode romaner

dannelsesromanerThomas Korsgaards barske og humoristiske bestsellerroman Hvis der skulle komme et menneske forbi, følger drengen Tue, der vokser op på en gård  uden for Skive. Faren er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moren er deprimeret og spiller internetbanko dagen lang. Børneflokken er overladt til sig selv – og Tue må klare sig igennem sine ungdomsår med småkriminalitet og løgne i skolen.

LÆS OGSÅ: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af

Hvis der skulle komme et menneske forbi er en bevægende og humoristisk historie om afmagt, om at blive voksen for tidligt og om at leve, selv når håbet fordamper fra ens liv.

★ ★ ★ ★ ★ ★ – “Rørende smuk roman” – KRISTELIGT DAGBLAD

★ ★ ★ ★ ★ – BERLINGSKE

Køb Hvis der skulle komme et menneske forbi til 99,95 kr her eller hos i den nærmeste boghandel


Til krimielskeren

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Er du i familie med en, der elsker gennemtænkte krimier? Så er Ligblomsten en rigtig god julegave!  

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste, da den udkom sidste år og efterfølgende er Anne-Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant og årets forfatter 2018.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan, hvor næste bog Mercedes-snittet har besat bestsellerlisterne siden i sommer.

Heloise modtager pludseligt mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤   – Forrygende pageturner – FINDALS KRIMISIDEN

En forfatter med sans for genregreb, spændingskurver og sprog – BERLINGSKE

Du kan købe Ligblomsten til 69,95 kr her eller i den nærmeste boghandel


Til personen, der elsker en episk slægtsroman

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Jeffrey Archers episke familiekrønike følger en slægt igennem det 20. århundredes store begivenheder. Og det er en virkelig god læseoplevelse!

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Hvor der er vilje møder vi Harry, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – En fænomenal oplevelse – FEMINA

“Førsteklasses håndværk” – WEEEKENDAVISEN

Du kan købe Hvor der er vilje til 69,95 kr her eller i den nærmeste boghandel


Til den, der interesserer sig for dansk historie

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gaveKongerækken er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter i lommeformat. Kongerækken er fuld af storslået drama, politiske intriger og er ikke mindst en fortælling om udviklingen af det danske samfund. For med skiftende stormagter som nabo har Danmark gennem tiden måtte forholde sig til de evige europæiske konflikter, og kongernes beslutninger har derfor haft betydning for både Danmarks størrelse og nationale selvforståelse.

LÆS OGSÅ: Danmark var solgt til tyskerne. Kongerækken gemmer på vilde historier

I denne udgave hører vi om Margrete 1., Danmarks første kvindelige regent og en af middelalderens mest bemærkelses-værdige skikkelser. Du kan se flere regenter her.

Du kan købe Kongerækken som e-bog her. 


Til den unge som skal stå på egne ben

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Kender du en der snart skal flytte hjemmefra? Eller som måske skal have et kærligt skub? Eller måske er flyttet hjemmefra men foretrækker mors kødgryder og har brug for hjælp til madlavningen?

Flyttehjemmefrakogebogen er til den, der for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning hver dag.

Alle bogens opskrifter er nemme og billige at lave. Og er en alletiders bog til den, som skal begive sig ud i madlavningens kunst, uden at gå på kompromis med kvalitet og smag. Lær fx at lave svensk pølseret, æggesalat, flødekartofler og muslingesuppe.

Du kan købe Flyttehjemmefra kogenbogen til 99,95 kr her


Til den unge (og ældre) romantiker

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Selvom Anna og det franske kys måske mest er skrevet til teenagere, bør voksne ikke snyde sig selv for denne skønne roman om teenagekærlighed. Mange vil nemlig kunne nikke genkendende til sommerfuglene i maven og de følelser og tanker, der går igennem hovedet, når man er forelsket for første gang.

Anna er glad og tilfreds med sit liv i Atlanta, hvor hun netop skal til at starte på high-school og bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Hun får dog hurtigt nye venner i Frankrig, og specielt den charmerende Ètienne St. Clair stjæler hendes opmærksomhed. Men han er desværre allerede optaget, og det er Anna vel egentlig også… Men alt kan ske i lysets by.

Læs også: Læserne er vilde med Anna og det franske kys

“Gud hvor jeg elsker denne bog … alle bør læse den” – LIDT BEDRE LIV 

Du kan købe Anna og det franske kys til 99,95 kr her


Til den der elsker en god Københavnerkrimi

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Krokodillevogteren er første bog i Katrine Engbergs bestsellerserie ompolitiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om  er en bestsellerserie.

Læs også: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

★★★★★ – “Vanvittigt spændende” – FYENS STIFTSTIDENDE

★★★★★ – KRIMIFAN

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Til den der elsker et kort men velfortalt portræt

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gaveTove Ditlevsen var en af de mest markante, litterære personligheder i Danmark i det 20. århundrede. Hun skrev ærligt og modigt om personlige udfordringer og den moderne kvindes stilling i samfundet.

Portrættet af Tove Ditlevsen er en del af en ny serie med korte, velresearchede og velfortalte portrætter af kendte danskere. I serien er også udkommet bøger om Niels Bohr og Kaj Munk.

Du kan købe Tove Ditlevsen – et portræt her eller i din lokale boghandel


Til personen der ikke kan få nok spænding

Julegaver: Bøger til under 100 kr som du kan give i gave

Med Frankrigs bedstsælgende forfatter kan du ikke gå helt galt i byen. Guillaume Musso leverer nemlig romaner med masser af fart på og flere plot twists i løbet af handlingen.

LÆS OGSÅ: Frankrigs bedst sælgende forfatter skriver nervepirrende action med vilde plottwists

Opkald fra en engel støder to fremmede ind i hinanden og de får i al forvirringen forbyttet mobiltelefoner.  Da de opdager fejlen er de 10.000 kilometer fra hinanden. Madeleine er blomsterhandler i Paris, og Jonathan er restaurationsejer i San Fransisco. Og selvom de ved de ikke bør, kan de ikke modstå fristelsen for at snage i hinandens mobiltelefoner. Og det får alvorlige konsekvenser. Deres skæbner er nemlig forbundet af en hemmelighed, de begge troede var mørklagt for altid.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “En pageturner, som tager læseren med på en vild rejse” – BOGFINKEN

“Spækket med finurlige intriger og veltænkte plot” – BØRSEN

Du kan købe Opkald fra engel til 69,95 kr her