Kan din kæreste snakke lige så passioneret om sous vide og dehydrerede tomater, som han kan om dig? Får din mor smil på læben og fløjter en trille, når gryderetten står og simrer? Eller vil du gerne inviteres oftere til middag hos din datter? Duften af mad er duften af hjem og kærlighed, og uanset om du er til mere avanceret madlavning eller til simple, velsmagende retter så er der her fem bud på de bedste kogebøger, du kan give til madelskeren i julegave.
River Cafe – de bedste italienske opskrifter af Ruth Rogers og Rose Gray
Ruth Rogers og Rose Gray åbnede den legendariske restaurant River Cafe i 1987 i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingsfall (River Cottage). Nu videregiver de 120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst.
Læs også: Den bedste italienske mad fås i England på River Cafe.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Opskrifterne er enkle med forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag. Den ultimative italienske kogebog.
Evergreen af Mikkel Karstad
Mikkel Karstad har været kok på Europas bedste restauranter og er internationalt anerkendt for sin helt særegne og nordiske madæstetik. I Evergreen giver Karstad os sine bedste grønne opskrifter. Hver grøntsag bliver kærligt behandlet i tekst og billeder, og der er masser af ny inspiration til, hvordan man kan få det grønne til at spille hovedrollen i sit hverdagskøkken.
Læs også: Swimming in Copenhagen with Mikkel Karstad
Sammen med den internationalt anerkendte fotograf Anders Schønnemann formår Mikkel Karstad at skabe det smukkeste univers hvor mad og den nordiske natur smelter sammen og bliver et fantastisk billede på alt, hvad der er helt særligt ved det moderne danske køkken.
Heibergs is af Morten Heiberg
Morten Heiberg er kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og ejer af virksomheden Dessertcirkus.
Læs også: 4 is-opskrifter fra Morten Heiberg
Heiberg is er en solid grundbog, hvor du lærer alt om, hvordan du selv laver den lækreste is. Heiberg angriber genren fra alle tænkelige vinkler. Han fortæller dig om isens historie, forsyner dig med gode tips og tricks og forærer dig de bedste opskrifter på alt fra den blødeste flødeis over saftige sorbeter og uimodståelige ispinde til overdådige isdesserter. Glæd dig!
Jamie i Italien af Jamie Oliver
Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.
Læs også: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Meyers glutenfri bageskole af Meyers Madhus
Claus Meyer er gastronomisk entreprenør og har i mere end 30 år arbejdet for at fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur, og med denne kogebog har han endnu engang revolutioneret det danske køkken: Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk.
De dygtige kokke i Meyers madhus har nemlig lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.
Læs også: “Bogen her handler ikke kun om at finde de bedst mulige glutenfri alternativer, men slet og ret om bagværk, som alle vil nyde at bage og spise.”
Kan din kæreste snakke lige så passioneret om sous vide og dehydrerede tomater, som han kan om dig? Får din mor smil på læben og fløjter en trille, når gryderetten står og simrer? Eller vil du gerne inviteres oftere til middag hos din datter? Duften af mad er duften af hjem og kærlighed, og uanset om du er til mere avanceret madlavning eller til simple, velsmagende retter så er der her fem bud på de bedste kogebøger, du kan give til madelskeren i julegave.
River Cafe – de bedste italienske opskrifter af Ruth Rogers og Rose Gray
Ruth Rogers og Rose Gray åbnede den legendariske restaurant River Cafe i 1987 i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingsfall (River Cottage). Nu videregiver de 120 opskrifter på italiensk mad, når det er allerbedst.
Læs også: Den bedste italienske mad fås i England på River Cafe.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Opskrifterne er enkle med forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag. Den ultimative italienske kogebog.
River Cafe kan købes online her.
Evergreen af Mikkel Karstad
Mikkel Karstad har været kok på Europas bedste restauranter og er internationalt anerkendt for sin helt særegne og nordiske madæstetik. I Evergreen giver Karstad os sine bedste grønne opskrifter. Hver grøntsag bliver kærligt behandlet i tekst og billeder, og der er masser af ny inspiration til, hvordan man kan få det grønne til at spille hovedrollen i sit hverdagskøkken.
Læs også: Swimming in Copenhagen with Mikkel Karstad
Sammen med den internationalt anerkendte fotograf Anders Schønnemann formår Mikkel Karstad at skabe det smukkeste univers hvor mad og den nordiske natur smelter sammen og bliver et fantastisk billede på alt, hvad der er helt særligt ved det moderne danske køkken.
Evergreen kan købes online her.
Heibergs is af Morten Heiberg
Morten Heiberg er kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og ejer af virksomheden Dessertcirkus.
Læs også: 4 is-opskrifter fra Morten Heiberg
Heiberg is er en solid grundbog, hvor du lærer alt om, hvordan du selv laver den lækreste is. Heiberg angriber genren fra alle tænkelige vinkler. Han fortæller dig om isens historie, forsyner dig med gode tips og tricks og forærer dig de bedste opskrifter på alt fra den blødeste flødeis over saftige sorbeter og uimodståelige ispinde til overdådige isdesserter. Glæd dig!
Heibergs is kan købes online her.
Jamie i Italien af Jamie Oliver
Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.
Læs også: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver
Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Meyers glutenfri bageskole af Meyers Madhus
Claus Meyer er gastronomisk entreprenør og har i mere end 30 år arbejdet for at fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur, og med denne kogebog har han endnu engang revolutioneret det danske køkken: Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk.
De dygtige kokke i Meyers madhus har nemlig lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.
Læs også: “Bogen her handler ikke kun om at finde de bedst mulige glutenfri alternativer, men slet og ret om bagværk, som alle vil nyde at bage og spise.”
Meyers glutenfri bageskole kan købes online her.
Andre læste også: