Fagbøger Jamie Oliver Mad og drikke Madværkstedet Sundhed og livsstil

Jamie Oliver: Asiatiske fishcakes i en fart

Jamie Oliver: Asiatiske fishcakes i en fart

Aftensmad på ingen tid

Mangler du inspiration til nem og hurtig mad? Så skulle du tage at prøve Jamie Olivers opskrift på hurtige asiatiske fishcakes. Det er ganske enkelt, du skal kun bruge fem ingredienser. Og så tager retten under en halv time at lave.

Køb frisk fisk

Jamie anbefaler, at du køber frisk fisk, og det er vigtigt, at du bruger fisken samme dag, som du har købt den. I det øjeblik, du tager den op fra køledisken, begynder kvaliteten nemlig at dale. Men du kan også fryse den, hvis du ikke har mulighed for at bruge den samme dag, eller du kan købe frossen fisk, som også kan smage fantastisk.

Ingredienser (4 stk.)

1 stilk citrongræs
6 cm frisk ingefær
1/2 bundt frisk koriander (15 g)
500 g laksefilet, uden skind og ben
4 tsk. sød thai-chilisauce

Jamie Oliver: Asiatiske fishcakes i en fart

Fremgangsmåde

Klask citrongræsset et par gange mod bordkanten og fjern de yderste, træede blade. Skræl ingefæren, hak den meget fint sammen med den lyse, fine del af citrongræsset og det meste af korianderen (med stilke), men kom nogle af de pæneste blade i en skål iskoldt vand og stil til side. Skær laksen i 1 cm store tern oven på de hakkede urter, skub halvdelen af laksen ud til siden. Hak resten meget, meget fint – næsten til en puré – og bland den derefter godt sammen med de grovere tern, krydr med havsalt og friskkværnet peber. Del fiskefarsen op i 4 portioner og form dem til 2 cm tykke fishcakes.

Varm en stor tefalpande op ved jævn-høj varme med 1 spsk. olivenolie. Steg de 4 fishcakes 2 min. på hver side, eller til de er smukt gyldenbrune. Fordel chilisaucen ud over dem, kom et stænk vand på panden, sluk for blusset og ryst panden lidt, så de bliver godt sovset ind. Server drysset med de afdryppede korianderblade.

Skab balance i din kost

Balance er et nøgleord, hvis du vil spise sundt, og du kan skabe balance ved at spise varieret. Hvis du spiser kød og fisk, er en god regel at få mindst to portioner fisk om ugen, hvoraf den ene skal bestå af fed fisk. Resten af ugens måltider bør veksle mellem vegetarretter, fjerkræ og en smule rødt kød. Men en kost, der udelukkende er vegetarisk, kan være fuldt ud lige så sund.


Nem og hurtig mad

Jamie Oliver, 5 ingredienser, fishcakesI 5 ingredienser – Nem & hurtig mad giver den verdensberømte kok Jamie Oliver dig 130 opskrifter på velsmagende mad, der er let og lynhurtig at lave. Kombinationen af bare fem forskellige ingredienser giver et udsøgt resultat, og hver af retterne tager under en halv time at tilberede.

“Mit mål er, at alle skal kunne nyde god mad lavet fra bunden, og med denne bog er der ingen undskyldninger”, fortæller Jamie.

 

Du kan købe 5 ingredienser online her eller hos din nærmeste boghandler.

Læs også…

Jamie Oliver: Asiatiske fishcakes i en fart

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.