Marineret laks med spidskålssalat
Opskrift fra Sommermad – Trine Hahnemanns nye kogebog
TID 30 MINUTTER | TIL 4 PERSONER
MARINERET LAKS
Skal fra 1 usprøjtet citron i julienne
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 forårsløg i skiver
1 tsk chiliflager
1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 lakseside, ca. 800 g
lidt olie.
SPIDSKÅLSSALAT
½ fintsnittet spidskål
½ skrællet, hakket ananas
2 groftrevne gulerødder
1 fintsnittet grøn chili
1 spsk ristede sesamfrø
100 g feta
3 spsk olivenolie
saft fra ½ lime
salt og friskkværnet peber.
TIL SERVERING: Kogte nye kartofler
Vend alle ingredienserne til marinaden sammen.
Pensl laksen på skindsiden med lidt olie, læg den på et skærebræt med skindsiden nedad, og fordel marinaden henover. Steg den på skindsiden i lidt olie på en pande ved mellemvarme, eller en grill, i ca. 15 minutter. Den må gerne være rød indeni.
Bland spidskål, ananas og gulerødder med chili og sesamfrø. Smuldr fetaen i, dryp med olivenolie og limesaft, og vend salaten sammen. Smag til med salt og evt. peber.
Server den grillede laks med spidskålssalat og kartofler.
91 lækre sommeropskrifter fra Trine Hahnemann
Sommermad er vores nye kogebog med sund og nem mad til hele familien. Trine Hahnemann giver dig 91 lækre sommeropskrifter – en til hver dag hele sommeren.
Opskrifterne bruger sæsonens råvarer – her er både kød og grønt, kylling og pasta, fisk og lette salater – alt det, vi godt kan lide at spise i de lange, lyse sommeraftener.
Psst… De fleste retter kan laves på under en halv time.
–> Find bogen hos din boghandler, eller køb online her
Marineret laks med spidskålssalat
Opskrift fra Sommermad – Trine Hahnemanns nye kogebog
TID 30 MINUTTER | TIL 4 PERSONER
MARINERET LAKS
Skal fra 1 usprøjtet citron i julienne
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 forårsløg i skiver
1 tsk chiliflager
1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 lakseside, ca. 800 g
lidt olie.
SPIDSKÅLSSALAT
½ fintsnittet spidskål
½ skrællet, hakket ananas
2 groftrevne gulerødder
1 fintsnittet grøn chili
1 spsk ristede sesamfrø
100 g feta
3 spsk olivenolie
saft fra ½ lime
salt og friskkværnet peber.
TIL SERVERING: Kogte nye kartofler
Vend alle ingredienserne til marinaden sammen.
Pensl laksen på skindsiden med lidt olie, læg den på et skærebræt med skindsiden nedad, og fordel marinaden henover. Steg den på skindsiden i lidt olie på en pande ved mellemvarme, eller en grill, i ca. 15 minutter. Den må gerne være rød indeni.
Bland spidskål, ananas og gulerødder med chili og sesamfrø. Smuldr fetaen i, dryp med olivenolie og limesaft, og vend salaten sammen. Smag til med salt og evt. peber.
Server den grillede laks med spidskålssalat og kartofler.
91 lækre sommeropskrifter fra Trine Hahnemann
Sommermad er vores nye kogebog med sund og nem mad til hele familien. Trine Hahnemann giver dig 91 lækre sommeropskrifter – en til hver dag hele sommeren.
Opskrifterne bruger sæsonens råvarer – her er både kød og grønt, kylling og pasta, fisk og lette salater – alt det, vi godt kan lide at spise i de lange, lyse sommeraftener.
Psst… De fleste retter kan laves på under en halv time.
–> Find bogen hos din boghandler, eller køb online her
Andre læste også: