Smagfuld aftensmad på femten minutter
Mangler du inspiration til nem og hurtig mad? Så skulle du tage at prøve Jamie Olivers opskrift på linguine med courgette og citron. Det er ganske enkelt, du skal kun bruge fem ingredienser. Og så tager retten kun femten minutter at lave.
Dyrk din egen mynte
“Krydderurter er en gave til enhver kok, og jeg bruger tonsvis af dem her i bogen”, fortæller Jamie. Urter er en vigtig del af madlavning, fordi de giver retten smag, og fordi de er fulde af næringsstoffer. Til denne ret skal du bruge frisk mynte, og mynte er faktisk en af de krydderurter, der er nemme at dyrke i haven eller i vindueskarmen.
Ingredienser (2 pers.)
150 g tørret linguine
2 courgetter, både grøn og gul
1/2 bundt frisk mynte (15 g)
30 g parmesan
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Kog pastaen i en gryde kogende, saltet vand ifølge anvisningerne på pakken, dryp af, men gem en kop af kogevandet. Skær imens courgetterne i tynde skiver på langs og derefter i tynde tændstikker med en skarp kniv og dine bedste skæreegenskaber eller på en køkkenmandolin (brug sikkerhedsslæden!). Varm 1 spsk. olivenolie op på en stor tefalpande ved jævn-høj varme, tilsæt courgetterne. Steg dem i 4 min., vend rundt i dem undervejs, snit myntebladene fint imens og vend dem i courgetterne.
Vip den kogte pasta over på panden med courgetterne sammen med et godt stænk af pastavandet. Riv det meste af parmesanen udover sammen med lidt citronskal og smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber. Anret, riv resten af parmesanen udover og dryp pastaen med 1 tsk. ekstra-jomfruolivenolie. Så er der mad.
Kulhydrater er en vigtig energikilde
Linguine indeholder kulhydrater, og kulhydrater bidrager med en stor del af den energi, som vi skal bruge for at bevæge os rundt. Kulhydrater er også det brændstof, der skal til, for at vores organer fungerer optimalt. Jamie anbefaler, at du så vidt muligt vælger fuldkorn, som fordøjes langsommere og frigiver energi over længere tid, og som dermed forlænger mæthedsfornemmelsen.
Nem og hurtig mad
I 5 ingredienser – Nem & hurtig mad giver den verdensberømte kok Jamie Oliver dig 130 opskrifter på velsmagende mad, der er let og lynhurtig at lave. Kombinationen af bare fem forskellige ingredienser giver et udsøgt resultat, og hver af retterne tager under en halv time at tilberede.
“Mit mål er, at alle skal kunne nyde god mad lavet fra bunden, og med denne bog er der ingen undskyldninger”, fortæller Jamie.
Du kan købe 5 ingredienser online her eller hos din nærmeste boghandler.
Smagfuld aftensmad på femten minutter
Mangler du inspiration til nem og hurtig mad? Så skulle du tage at prøve Jamie Olivers opskrift på linguine med courgette og citron. Det er ganske enkelt, du skal kun bruge fem ingredienser. Og så tager retten kun femten minutter at lave.
Dyrk din egen mynte
“Krydderurter er en gave til enhver kok, og jeg bruger tonsvis af dem her i bogen”, fortæller Jamie. Urter er en vigtig del af madlavning, fordi de giver retten smag, og fordi de er fulde af næringsstoffer. Til denne ret skal du bruge frisk mynte, og mynte er faktisk en af de krydderurter, der er nemme at dyrke i haven eller i vindueskarmen.
Ingredienser (2 pers.)
150 g tørret linguine
2 courgetter, både grøn og gul
1/2 bundt frisk mynte (15 g)
30 g parmesan
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Kog pastaen i en gryde kogende, saltet vand ifølge anvisningerne på pakken, dryp af, men gem en kop af kogevandet. Skær imens courgetterne i tynde skiver på langs og derefter i tynde tændstikker med en skarp kniv og dine bedste skæreegenskaber eller på en køkkenmandolin (brug sikkerhedsslæden!). Varm 1 spsk. olivenolie op på en stor tefalpande ved jævn-høj varme, tilsæt courgetterne. Steg dem i 4 min., vend rundt i dem undervejs, snit myntebladene fint imens og vend dem i courgetterne.
Vip den kogte pasta over på panden med courgetterne sammen med et godt stænk af pastavandet. Riv det meste af parmesanen udover sammen med lidt citronskal og smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber. Anret, riv resten af parmesanen udover og dryp pastaen med 1 tsk. ekstra-jomfruolivenolie. Så er der mad.
Kulhydrater er en vigtig energikilde
Linguine indeholder kulhydrater, og kulhydrater bidrager med en stor del af den energi, som vi skal bruge for at bevæge os rundt. Kulhydrater er også det brændstof, der skal til, for at vores organer fungerer optimalt. Jamie anbefaler, at du så vidt muligt vælger fuldkorn, som fordøjes langsommere og frigiver energi over længere tid, og som dermed forlænger mæthedsfornemmelsen.
Nem og hurtig mad
I 5 ingredienser – Nem & hurtig mad giver den verdensberømte kok Jamie Oliver dig 130 opskrifter på velsmagende mad, der er let og lynhurtig at lave. Kombinationen af bare fem forskellige ingredienser giver et udsøgt resultat, og hver af retterne tager under en halv time at tilberede.
“Mit mål er, at alle skal kunne nyde god mad lavet fra bunden, og med denne bog er der ingen undskyldninger”, fortæller Jamie.
Andre læste også: