Rasmus ‘rigtig mand’ Petersen er vokset op med sønderjysk brø’ tort. Rugbrødslagkagen kan i virkeligheden laves på 100 forskellige måder, men der er ingen af dem, der slår mormors brø’ tort! Så her får du mormors opskrift på sønderjysk brø’ tort – selvfølgelig på sønderjysk.
–> Find flere opskrifter i kogebogen RIGTIGE MÆND – DET NYE HOLD (udkommer 26. maj).
Mormors brø’ tort
Tid: ca. 1 time
Bunde
6 æg
250 g sugge
1½ spsk. katøffelmel
150 g reven brø
2¼ tsk. bachpulve
1¼ spsk. kakao
Fyld å pynt
Solbæmamelade
5 dl fløe
50 g hakket nøe
50 g reven chokolade
Pisk æg o sugge. Pisk katøffelmel, revn brø, bachpulve, kakao væ lav hastehe, hvis do hæ en mixer.
Dæ æ tæ 2 bund, som baches ve fo sæ i en 24 cm springform.
Baches å den mædest ril i æ ovn væ 190 grae i 30-40 minutter.
Å den jen bund komme dæ solbæ mamelade o fløe å, så drysses nøre å. Den anden bund lægges æve, pyntes mæ fløeskum å chokolade.
Så ska den stå koldt æt styk ti, ka sættes i æ kølskaf, å æ så kla tæ o blyv spist.
Den æ å rechte goj æ dau ætte.
Dialektservice: Mormors rugbrødslagkage
Bunde
6 æg
250 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
150 g revet rugbrød
2¼ tsk. bagepulver
1¼ spsk. kakao
Fyld og pynt
Solbærsyltetøj
5 dl piskefløde
50 g hakkede nødder
50 g revet chokolade
Pisk æg og sukker hvidt. Pisk kartoffelmel, revet rugbrød, bagepulver og kakao sammen med æggemassen ved lav hastighed, hvis du har en røremaskine.
Kom dejen i to springforme på 24 cm i diameter. Smør dem godt, inden du kommer dejen i.
Bag dem på den midterste rille på ovnristen ved 190 grader i 30-40 minutter.
Læg lagkagen sammen. Smør en bund med solbærsyltetøjet og lidt af flødeskummet, og drys lidt nødder over bunden. Læg den anden bund ovenpå. Kom resten af flødeskummet over kagen, og drys den revne chokolade ud over flødeskummet.
Sæt lagkagen i køleskabet.
Tip! Rugbrødslagkagen er næsten bedre på andendagen.
Rasmus ‘rigtig mand’ Petersen er vokset op med sønderjysk brø’ tort. Rugbrødslagkagen kan i virkeligheden laves på 100 forskellige måder, men der er ingen af dem, der slår mormors brø’ tort! Så her får du mormors opskrift på sønderjysk brø’ tort – selvfølgelig på sønderjysk.
–> Find flere opskrifter i kogebogen RIGTIGE MÆND – DET NYE HOLD (udkommer 26. maj).
Mormors brø’ tort
Tid: ca. 1 time
Bunde
6 æg
250 g sugge
1½ spsk. katøffelmel
150 g reven brø
2¼ tsk. bachpulve
1¼ spsk. kakao
Fyld å pynt
Solbæmamelade
5 dl fløe
50 g hakket nøe
50 g reven chokolade
Pisk æg o sugge. Pisk katøffelmel, revn brø, bachpulve, kakao væ lav hastehe, hvis do hæ en mixer.
Dæ æ tæ 2 bund, som baches ve fo sæ i en 24 cm springform.
Baches å den mædest ril i æ ovn væ 190 grae i 30-40 minutter.
Å den jen bund komme dæ solbæ mamelade o fløe å, så drysses nøre å. Den anden bund lægges æve, pyntes mæ fløeskum å chokolade.
Så ska den stå koldt æt styk ti, ka sættes i æ kølskaf, å æ så kla tæ o blyv spist.
Den æ å rechte goj æ dau ætte.
Dialektservice: Mormors rugbrødslagkage
Bunde
6 æg
250 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
150 g revet rugbrød
2¼ tsk. bagepulver
1¼ spsk. kakao
Fyld og pynt
Solbærsyltetøj
5 dl piskefløde
50 g hakkede nødder
50 g revet chokolade
Pisk æg og sukker hvidt. Pisk kartoffelmel, revet rugbrød, bagepulver og kakao sammen med æggemassen ved lav hastighed, hvis du har en røremaskine.
Kom dejen i to springforme på 24 cm i diameter. Smør dem godt, inden du kommer dejen i.
Bag dem på den midterste rille på ovnristen ved 190 grader i 30-40 minutter.
Læg lagkagen sammen. Smør en bund med solbærsyltetøjet og lidt af flødeskummet, og drys lidt nødder over bunden. Læg den anden bund ovenpå. Kom resten af flødeskummet over kagen, og drys den revne chokolade ud over flødeskummet.
Sæt lagkagen i køleskabet.
Tip! Rugbrødslagkagen er næsten bedre på andendagen.
Andre læste også: