Bøger til unge Carlsen Domestic noir Indefra

Jeg skriver om det, der skræmmer mig

Jeg skriver om det, der skræmmer mig

Domestic noir er en genre, som har taget verden med storm med bøger som Gone Girl og Girl on a Train. Bøger, hvor det farligste viser sig at være tættere på, end man tror. Forfatter Kit A. Rasmussen fortæller her om sin nye domestic noir-roman til unge Til døden os skiller og om at skrive om det, der skræmmer hende allermest.

Jeg følger selv med dem hele vejen ind i mørket

Generelt er danske ungdomsforfattere gode til at kaste sig over svære emner, og jeg har også taget det til mig. Intet er for voldsomt. Intet er for farligt. Ethvert tema kan vinkles på en måde, så det bliver relevant for målgruppen. Jeg udsætter gerne mine personer for voldsomme og uhyggelige ting og følger selv med dem hele vejen ind i mørket.

Min bog, Til døden os skiller, er en domestic noir til unge. Altså en psykologisk thriller, som tager sit afsæt indenfor hjemmets fire vægge, til YA-publikummet. 22-årige Nick møder sit livs kærlighed, Isabelle, og endelig kan den rodløse fyr se et formål med sit liv. Med ét føler han, at han har fået en enestående chance, og han stræber efter at blive det bedste menneske, han kan. Dog kun for at se forholdet vakle og ramle på grund af handlinger, han ville ønske, han ikke var skyld i. Alting spinner ud af kontrol, og han står på randen til at miste alt det, der betyder noget for ham.

Jeg synes, det er spændende at udsætte mine karakterer for vilde og voldsomme ting. Det er fascinerende at trække dem ud på kanterne og se, hvordan de reagerer. På de rande, jeg selv er bange for at ende på. Jeg skriver ikke om det, jeg tror børn og unge finder skræmmende. Jeg skriver om det, der skræmmer mig. Jeg kan bruge de fleste af mine dage i fantasiverdener, og jeg har ikke nogen chef.

“Men det mest fantastiske ved at være forfatter er, at jeg kan udsætte mine karakterer for de mest grufulde ting, og dermed bringe mig selv midt ind i det uhyggelige, lige ved siden af dem, og så finder vi løsningerne sammen.”

Til døden os skiller, young adult-bøger, Kit A. Rasmussen

 

Vi står over for farerne, konfronterer det grumme og finder (måske) vejen ud. Sammen. På denne måde kan jeg konfrontere al den frygt, jeg selv bærer rundt på uden nogensinde at gøre det alene.

Så når Nick står ansigt til ansigt med djævlen i sig selv og i sit forhold, står jeg sammen med ham og møder min egen angst for at blive til et monster, der ødelægger alt det gode omkring mig.

Når jeg bare er sammen med mine karakterer, er der ikke længere meget, der kan skræmme mig.

Til døden os skiller

Til trods for en hård opvækst og lidt af et rygte som en bad boy har Nick nogenlunde styr på livet: Arbejde på værkstedet, byture med vennerne, ikke for meget hash, løs aftale emd Emma om sex.

Så møder han Isabelle. Hun er alt for god til ham, det kan han se med det samme. For smuk, for rig, for intelligent – for god til at være sand. Alligevel kaster han sig ud i kampen for at vinde hende. Mod alle odds lykkes det.

Men hvad er prisen?

En stærk historie om kærlighed og vold.

> Du kan købe bogen her eller læse de første kaptler gratis her

Til døden os skiller, kærestevold, Kit A. Rasmussen, young adult-bøger, domestic noir

Kit A. Rasmussen

Kit A. Rasmussen debuterede i 2009 og har skrevet adskillige bøger for børn. Dette er hendes første YA-roman. Du kan følge Kit på Facebook her.

domestic noir, young adult-bøger, kærestevold