CarlsenPuls Fantasy Young Adult-romaner

Velkommen i familien, Boris Hansen!

boris hansen, fantasy, science fiction. dmx, panteon sagaen, panteon, ya, young adult, fiktion, ungdomsbøger, ungdomsbog, 60 uger

Foto: Zafar Iqbal

Vi tør godt afsløre, at 2021 bliver et fedt bogår, og en af grundene er denne: Forfatteren til blandt andet Panteon-sagaen udkommer nemlig hos CarlsenPuls med en serie, hvor det er muligt at rejse ind i bøger.


Hvis bogelskere skulle vælge det bedste plot, de kunne forstille sig, kunne det godt være det her: en serie, hvor hovedpersonerne rejser ind og ud af andre bøger. Og det er netop, hvad der er på vej fra forfatter Boris Hansen.

Store ambitioner for ny serie

“Den serie, som jeg debuterer med hos Forlaget Carlsen, har et enormt ambitionsniveau. Både karaktergalleri, worldbuilding og ikke mindst konceptet med hovedpersoner, der rejser ind og ud af andre bøger, kræver et forlag der kan levere et højt niveau af redigering, opsætning, sparring og meget mere. Og det er Carlsen et af de ganske få danske forlag, der kan,” siger Boris Hansen.

LÆS OGSÅ: Fyld din sommerferie med masser af young adult-bøger

“Efter at have besøgt forlaget og mødt nogle af de nøglepersoner jeg kommer til at arbejde sammen med, glæder jeg mig om muligt endnu mere til at realisere serien. Nu er jeg nemlig helt sikker på, at jeg har forlagets fulde opbakning til ikke at gå på kompromis med noget,” fortsætter han.

En rejse ind i bøgerne

Serien, der har arbejdstitlen DXM, foregår i en dystopisk fremtid. Her har et teknologisk gennembrud gjort det muligt at rejse ind i den paralleldimension, hvor historier findes. Eller som hovedpersonen, Olivia, siger:

“Vi kan rejse ind i bøger nu. Et eller andet fjols opfandt teknologien til det. Og nu prøver alle at misbruge den.”

LÆS OGSÅ: “Helte gør det rigtige, netop fordi det er det rigtige at gøre”

Historien følger et team, der har til opgave at infiltrere bøgers universer for at beskytte dem mod fjendtlig indblanding. Men inden længe befinder de sig midt i en global sammensværgelse og en kamp mod fjender, der har store planer for de mange fiktive verdener.

Første bog i DXM-serien forventes at udkomme i foråret 2021.


Følg med i udgivelsen

På 60 uger vil Boris Hansen og hans forfatterkollega Nanna Foss skrive hver deres roman – og deler hele processen fra idé til udgivelse. Se episode 9 hvor Boris afslører at han er antaget af Carlsen. Du kan se alle seriens afsnit her.

Om forfatteren

Boris Hansen er født i 1981, cand.it. og bor i Aarhus. Hans forfatterkarriere begyndte i 2006 med voksenkrimien Marburg-Eksperimentet. Fra 2012 til 2014 udgav han fantasy-trilogien Den Ældste Myte efterfulgt, og seneste den anmelderroste Panteon-sagaen.

Når Boris ikke skriver løs på sin næste bog, nørder han dagligt med at udvikle digital underholdning i nyskabende formater.