Vild med fantasy? Her er bøgerne, du ikke må gå glip af

Fra nordisk mytologi til hekse, highschool, halvguder, mystik og mørke kræfter. Her er must read-bøgerne til dig, der elsker fantasy – det bedste af både danske og udenlandske forfattere.

Ravnenes hvisken 1 og 2

Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel …

“Ravnenes hvisken er noget af største, som er hændt meget længe. En original, begavet og særdeles velkomponeret fantasy … Det er stort. Det kan dårligt blive større“ – Politiken

Du kan finde Ravnenes hvisken 1 som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. Du kan finde Ravnenes hvisken 2 online her.

Ravnenes hvisken, Malene Sølvsten

Magnus Chase og de nordiske guder

Magnus Chase er helten i en ny serie af Rick Riordan, som skriver i sin kendte blanding af spænding og humor, men denne gang om de nordiske guder. Magnus Chase har ikke haft det for let. Siden en forfærdelig nat, da hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har han levet alene på gaden i Boston på flugt fra politiet og myndighederne

Historier om Asgårds guder, ulve og Ragnarok bobler op i Magnus’ hukommelse. Men i samme øjeblik bliver byen angrebet af et ildmonster, som tvinger ham til at vælge mellem at redde sig selv eller hundredevis af uskyldige mennesker …

“En fantastisk ny fantasy-serie er kommet til verden” – litteratursiden.dk 

De to første bøger om Magnus Chase er nu udkommet på dansk – find dem hos din boghandler eller her

Magnus Chase, Rick Riordan, fantasyMagnus Chase, Rick Riordan, fantasy, mytologi

The Graces

The Graces er en mystisk og dyster roman med stemning som Netflix-serien Stranger Things  med et vildt twist og et overnaturligt mysterium i centrum.

Familien Grace holder hele byen fanget i deres mystiske spind. Den nytilflyttede River vil gøre alt for at blive venner med dem. Men hvor langt vil hun gå? Og hvorfor er det så vigtigt for hende at komme helt tæt på dem og finde ud af, om rygtet om deres magiske kræfter holder stik?

Ps. Forfatteren bag The Graces – Laure Eve – har netop offentliggjort, at der kommer en fortsættelse med titlen The Curses senere i år.

“The Graces kræver at blive læst to gange: første gang for spændingens skyld; anden gang for at fange alle de diskrete hints, man overså første gang.”  The New York Times

Du kan finde The Graces hos din boghandler eller her

The Graces, Laure Eve

Apollons prøvelser

Hvordan straffer man en udødelig? … Ved at gøre ham til et menneske.

For første gang kan fans af Rick Riordan glæde sig over, at der er hele to serier i gang på samme tid. Efter at have vakt sin far Zeus’ vrede bliver guden Apollon bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng. Uden sine guddommelige kræfter må den 4000 år gamle gud lære at overleve i nutidens verden, indtil han kan finde en måde at formilde sin far, så han igen kan blive en gud.

Men Apollon har mange fjender – guder, uhyrer og dødelige, som hjertens gerne vil se den tidligere olymper knust for altid. Apollon får brug for hjælp, og han kan komme på ét sted at søge hen … til en samling halvguder, der er samlet under navnet Halvblodslejren.

Seriens andet bind sender Apollon på en livsfarlig rejse tværs over USA. Heldigvis har han fået en flok venner, som kan træde til, hvor hans guddommelige evner svigter. Det bliver en hårrejsende tur fyldt med humor og haiku-digte.

 “Hvor er det bare herligt og helt genialt” – Skrivepulten

Du kan finde Apollons prøvelser – det skjulte orakel hos din boghandler eller her.
Du kan finde Apollons prøvelser – den dunkle profeti hos din boghandler eller her.

rick riordan, apollons prøvelser, det skjulte orakel, fantasy, fantasybog, fantasybøger   rick riordan, apollons prøvelser, den dunkle profeti, fantasy, fantasybog, fantasybøger

Mithos

Landet Mella er ved at gå under. Det ved drengen Taom, der plages af uforudsigelige anfald og mørke syner. Men Taoms far, som arbejder for Mellas kejser, tror ikke på syner. Taoms mor ser ingen anden udvej for at hjælpe sin søn end at opsøge det forbudte Broderskab, som dyrker magi. Mødet får Taom til at tvivle på sin fars videnskabelige verdenssyn, og sammen med veninden Aena beslutter han at rejse ind i Den uendelige skov for at få indsigt i Broderskabets visdom.

Men intet er, som de tror, og Aena og Taom må indse, at de ikke ved, hvem der er god, og hvem der er ond. De ved ikke engang, hvem de selv er …

Du kan låne Mithos på biblioteket eller købe den som e-bog og lydbog her.

Mithos, fantasy, Kristian Leth

Er du på udkig efter flere gode fantasy-bøger? Bare rolig – du kan finde mange flere lige her.

fantasy-bøger, fantasy-bøger, fantasy-bøger, fantasy-bøger. Ravnenes hvisken. Ravnenes hvisken.