Gå på opdagelse i det grønne! 20 inspirerende bøger om naturen og biodiversitet
Kribler det i fingrene for at få jord under neglene? Vil du have inspiration til nye måder at bruge naturens skatkammer i din…
Inspiration til hvad du skal læse i juleferien? Se vores store julelæseliste her!
Den søde juletid er lige om hjørnet! Julen er bøgernes fest – og juleferie plus bøger er lig med timevis af skøn underholdning.…
Bag en omvendt banankage med Meyers bageskole for børn
Kogebogen Meyers bageskole for børn indeholder 40 opskrifter på lækkert bagværk dit barn kan bage. En af dem er en omvendt banankage – læs…
Mortensaften nærmer sig. Lav Meyers skønne opskrift på and med rosastegt bryst og sauce med kvæder, appelsiner og svesker
Om lidt er det mortensaften, og det er tid til samle familien omkring bordet til en lækker middag. Heldigvis har Meyers Madhus den…
Meyers vaniljekranse
Om ikke længe står julen for døren – og til julen hører godter og hjemmebag. Hvis du også gerne vil sprede en liflig…
Få styr på spolefoldning med Meyers Surdejsskole, hvis du også elsker et lækkert brød! Bliv klogere på teknikken her
Er du også interesseret i surdejsbagning, men har svært ved at knække koden på de mange forskellige teknikker bag et godt surdejsbrød? Så…
Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
De store, smukt indbundne kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus er uundværlige opslagsværker og inspirationskilder til alle former for madlavning. Derudover pynter…
Meyers Glutenfri Bageskole: Lav citronmåne helt uden gluten
Slut med kedeligt og tørt brød, hvis du ønsker at bage glutenfrit. Få Claus Meyers bedste tips og tricks til at bage uden gluten i Meyers Glutenfri Bageskole.
Lækre honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot. Få Claus Meyers fantastiske juleopskrift her
Det er svært at finde en kage, som er mere julet end honninghjerter. I Meyers jul giver Claus Meyer dig sin opskrift, som…
Meyers bageskole for børn: 6 gode bagetips til børn
Med Meyers bageskole for børn er det let for børnene i familien at bage brød, boller og kage. Her er 6 gode bagetips til børn.
Claus Meyer og Meyers Madhus har fokus på bedre madkvalitet
Claus Meyer har været med til at sætte dagsordenen, når det kommer til fokus på en forbedret madkvalitet. Han har gennem foredrag og deltagelse i den offentligt debat sat et særligt fokus på dette. Blandt andet har ha arbejdet sammen med madhistorikeren Bi Skaarup, som i øvrigt er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Claus Meyer har været medlem af selvsamme akademi siden 1992.
Han har høj autoritet inden for madkundskaben. Claus Meyer har nemlig siden 2005 været lektor ved Institut for fødevarevidenskab, KVL. I 2006 er han desuden udnævnt som professor i forbindelse med forskning inden for molekylær gastronomi på samme institut.
Claus Meyer er stifter bag Meyers Madhus, som omfatter madkurser, gastronomisk teambuilding og forskellige arrangementer. Han er også manden bag Meyers køkkener, hvor du kan få mad både til privaten eller som virksomhed.
Claus Meyer har formået at opbygge hele dette madunivers – uden at være uddannet kok eller inden for naturvidenskab. Det bygger udelukkende på passion og erfaring. Claus Meyer har på mange måder været med til at revolutionere danskernes madvaner og give os en gastronomisk oplevelse i hverdagen.
Vi skal tænke fremtiden grønnere
Senest har Claus Meyer igen blandet sig i den offentlige debat med sin store stemme. Han ønsker at få klimavenligt mad endnu mere på agendaen. Vi bør hente flere proteiner fra planteriget, som også er budskabet fra forskere verden over. I hans bog Meyers Grønne Proteiner stå der følgende forord:
“I fremtiden skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør vi i dag. Hvis vi skal lykkes med det, skal vi opnå større fortrolighed med råvarer, der i dag kun strejfer vores tallerkener, men som kan danne grundlag for en næsten endeløs række af velsmagende retter”.
Dette er også blevet et nyt emne i de danske kostråd. Og det vil Claus Meyer hjælpe danskerne på vej med. Blandt andet med bogen Meyers Grønne Proteiner, som er en kogebog til at lave klimavenligt hverdagsmad.
Det kan være svært at finde alternativer til den vante tallerken, som består af kød, kulhydrat som kartofler og lidt grønt. Men i bogen Meyers Grønne Proteiner får du en introduktion til en grønnere verden, som både er nem og lækker.
Læs også Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Læs mere om Claus Meyers kogebøger
Claus Meyer har udgivet en række af kogebøger i sin karriere. Du finder blandt andet bøger som:
- Meyers jul
- Meyers Grøn mad
- Almanak
- Naturalmanak
- Når du flytter hjemmefra
- Meyers salater året rundt
- Meyers bageskole
- Og mange flere
I samlingen af bøger inspirerer Claus Meyer til madlavning for alle aldre. I Meyers jul får du over 270 opskrifter, så du både kan lave mad til julefrokosten og juleaften. Det gælder både hovedret og dessert som risalamande. Kogebogen berører ikke kun det danske køkken. Den henter også inspiration fra udenlandske juletraditioner, så du både får traditionelle opskrifter men også nye, spændende opskrifter. Bogen indeholder også idéer til mere grøn julemad.
Claus Meyers grønne bøger viser vejen til, hvordan an kan lave mere klimavenligt mad – stadig med velsmag. Han kommer med bud på, hvordan vi kan erstatte den store proteinkilde: kød. Det kan vi gøre med for eksempel bælgfrugter, svampe og korn.
Bogen Almanak indeholder Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. I kogebogen er der mere end 1.000 forskellige opskrifter. Det er både til hverdagens måltider, til desserter, når du skal sylte og bage samt til drikke. Almanak har opskrifter fra det danske køkken men også fra udenlandske køkkener. På den måde kan du både få smagfulde danske retter og blive inspireret til at få perspektiv på din madlavning og prøve nye retter. Endelig giver Claus Meyer sit bud på, hvordan vi kan gøre brug af naturen til råvarer vi har adgang til i det nordiske hverdagskøkken.
Læs også Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?