Meyers Simremad: Oksekæber med rødbeder
Nu er efteråret endelig kommet og det er tid til at lave de store dejlige gryderetter med ingredienser, der står og simrer i…
Brug ukrudt og urter til at skabe skønne sommersalater
Ærgrer du dig over ikke at vide mere om naturens spisekammer? Kan man plukke planterne, er det sikkert at spise dem – og i…
Claus Meyer: Mad med brændenælder
Vil du prøve at lave mad med brændenælder? Så er det lige nu, du skal høste! Brændenælden, også kaldet store nælde, er en…
Kom i gang med julebagningen! 3 uundværlige julekogebøger
Julen nærmer sig med hastige skridt, og der er mange ting, man skal nå inden. Gaverne skal købes og indpakkes, hjemmet skal gøres…
Claus Meyer: Tid til simremad
Claus Meyer fortæller i forbindelse med udgivelsen af Meyers Simremad om sin kærlighed til mad, der tager tid: “NÅR JEG TÆNKER på de…
Claus Meyers Chicken Tikka Masala
Chicken tikka masala er en indisk nyklassiker, som er opstået i løbet af de sidste 50 år. Kylling marineret i yoghurt natten over og tilberedt…
Meyers andesteg med svesker, æbler og brun sovs
Serverer du andesteg eller flæskesteg til juleaften? Julemiddagen er præget af familietraditioner, og hvis du drømmer om at servere den perfekte andesteg, som familien vil…
Meyers Sachertorte
Sachertorte er en af de store chokoladekageklassikere. Den berømte torte med abrikosfyldet stammer fra 1800-tallets Wien og optræder i mange udgaver. Her får…
Nye bøger fra L&R maj-juni 2015
I maj og juni udgiver Lindhardt og Ringhof et stort udvalg af skøn- og faglitteratur, som genremæssigt strækker sig over biografier, krigshistorie, krimier, spændingsromaner,…
Læs hvordan du tørrer svampe og bruger dem i din madlavning
Nogle gange kan man være heldig og finde så mange svampe, at man faktisk har for mange. Her kan du læse, hvordan du…
Claus Meyer og Meyers Madhus har fokus på bedre madkvalitet
Claus Meyer har været med til at sætte dagsordenen, når det kommer til fokus på en forbedret madkvalitet. Han har gennem foredrag og deltagelse i den offentligt debat sat et særligt fokus på dette. Blandt andet har ha arbejdet sammen med madhistorikeren Bi Skaarup, som i øvrigt er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Claus Meyer har været medlem af selvsamme akademi siden 1992.
Han har høj autoritet inden for madkundskaben. Claus Meyer har nemlig siden 2005 været lektor ved Institut for fødevarevidenskab, KVL. I 2006 er han desuden udnævnt som professor i forbindelse med forskning inden for molekylær gastronomi på samme institut.
Claus Meyer er stifter bag Meyers Madhus, som omfatter madkurser, gastronomisk teambuilding og forskellige arrangementer. Han er også manden bag Meyers køkkener, hvor du kan få mad både til privaten eller som virksomhed.
Claus Meyer har formået at opbygge hele dette madunivers – uden at være uddannet kok eller inden for naturvidenskab. Det bygger udelukkende på passion og erfaring. Claus Meyer har på mange måder været med til at revolutionere danskernes madvaner og give os en gastronomisk oplevelse i hverdagen.
Vi skal tænke fremtiden grønnere
Senest har Claus Meyer igen blandet sig i den offentlige debat med sin store stemme. Han ønsker at få klimavenligt mad endnu mere på agendaen. Vi bør hente flere proteiner fra planteriget, som også er budskabet fra forskere verden over. I hans bog Meyers Grønne Proteiner stå der følgende forord:
“I fremtiden skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør vi i dag. Hvis vi skal lykkes med det, skal vi opnå større fortrolighed med råvarer, der i dag kun strejfer vores tallerkener, men som kan danne grundlag for en næsten endeløs række af velsmagende retter”.
Dette er også blevet et nyt emne i de danske kostråd. Og det vil Claus Meyer hjælpe danskerne på vej med. Blandt andet med bogen Meyers Grønne Proteiner, som er en kogebog til at lave klimavenligt hverdagsmad.
Det kan være svært at finde alternativer til den vante tallerken, som består af kød, kulhydrat som kartofler og lidt grønt. Men i bogen Meyers Grønne Proteiner får du en introduktion til en grønnere verden, som både er nem og lækker.
Læs også Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Læs mere om Claus Meyers kogebøger
Claus Meyer har udgivet en række af kogebøger i sin karriere. Du finder blandt andet bøger som:
- Meyers jul
- Meyers Grøn mad
- Almanak
- Naturalmanak
- Når du flytter hjemmefra
- Meyers salater året rundt
- Meyers bageskole
- Og mange flere
I samlingen af bøger inspirerer Claus Meyer til madlavning for alle aldre. I Meyers jul får du over 270 opskrifter, så du både kan lave mad til julefrokosten og juleaften. Det gælder både hovedret og dessert som risalamande. Kogebogen berører ikke kun det danske køkken. Den henter også inspiration fra udenlandske juletraditioner, så du både får traditionelle opskrifter men også nye, spændende opskrifter. Bogen indeholder også idéer til mere grøn julemad.
Claus Meyers grønne bøger viser vejen til, hvordan an kan lave mere klimavenligt mad – stadig med velsmag. Han kommer med bud på, hvordan vi kan erstatte den store proteinkilde: kød. Det kan vi gøre med for eksempel bælgfrugter, svampe og korn.
Bogen Almanak indeholder Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. I kogebogen er der mere end 1.000 forskellige opskrifter. Det er både til hverdagens måltider, til desserter, når du skal sylte og bage samt til drikke. Almanak har opskrifter fra det danske køkken men også fra udenlandske køkkener. På den måde kan du både få smagfulde danske retter og blive inspireret til at få perspektiv på din madlavning og prøve nye retter. Endelig giver Claus Meyer sit bud på, hvordan vi kan gøre brug af naturen til råvarer vi har adgang til i det nordiske hverdagskøkken.
Læs også Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?