Med Meyers bageskole for børn kan hele familien bage lækre brød, boller, kanelsnurrer, pølsesnurrer, mini-pizzaer og meget mere. Her er 6 gode tips til børn, der skal bage.
Det er et særligt stolt øjeblik, når børn for første gang kan byde på kanelsnurrer, de selv har bagt. Med Meyers bageskole for børn i hånden kan små kokke hurtigt blive til store og stolte bagere. Her er 6 gode bagetips til børn.
1. Giv ikke op
Alle, der har prøvet at bage, har prøvet, at noget går galt. Småkager, der bliver sorte eller en smuk lagkage, der ryger på gulvet. Det er bare en del af at blive god til at bage. Hvis bagværket kan reddes, så nyd det, selvom det ikke er perfekt. Hvis det er gået helt galt, så giv det et nyt forsøg en anden dag. Du lærer allermest af det, der ikke går helt efter planen.
2. Få hænderne i dejen
Dit bedste ælteredskab er dine hænder. Når du ælter med hænderne, får du en god fornemmelse for dejen. Hvis I har en røremaskine hos jer, kan du også bruge den. Få en voksen til at vise dig, hvordan den virker, og brug den sammen de første par gange.
3. Ælt igennem
Når man bager brød, gælder det om at få en masse fine bobler i dejen, så brødet bliver luftigt og let i det. Det er gæren i dejen, der laver luftboblerne, når dejen hæver. Men det er, når du ælter dejen, at den bliver smidig og tæt som en ballon og kan holde på luften. Derfor kan du ikke ælte en brøddej eller en bolledej for meget. Bare giv den gas, og tag nogle pauser, hvis du bliver træt i armene. Det er noget andet, når man bager kager – der skal dejen kun æltes i kort tid.
4. Varm ovnen grundigt op
Lad altid ovnen varme godt op, inden du sætter bagværket ind. Næsten alle ovne har en lampe, der begynder at lyse, når du tænder ovnen, og som slukker igen, når ovnen er varm nok. Når man bager brød og boller, kan det være en god idé at lade ovnen varme op lidt længere endnu.
5. Kig på bagværket, ikke kun på uret
I alle opskrifterne i Meyers bageskole for børn har vi skrevet en bagetid. Men det er vigtigt at sige, at ovne er forskellige. Nogle ovne er varmere end andre, selvom de er indstillet på samme temperatur. Og hvis du åbner lågen undervejs, slipper der varme ud, og det kan forlænge bagetiden. Derfor er det en god idé både at holde øje med uret og samtidig kigge på bagværket. Har det fået noget farve? Ser det færdigbagt ud?
6. Tjek, om brødet er færdigbagt
Du kan tjekke, om et brød er færdigt, ved at tage det ud af ovnen – med grillhandsker eller store, tykke grydelapper – og banke på det. Det skal du først gøre, når bagetiden er gået, og brødet ser færdigt ud. Brødet skal lyde hult og føles let i det, når du løfter på det. Måske er du lidt i tvivl første gang, men du lærer hurtigt, hvordan et færdigbagt brød føles og lyder. Hvis du er i tvivl, så giv brødet lidt mere. Der skal nemlig ret meget til, før et brød bliver bagt for længe.
Rigtig meget held og lykke med bagningen : )
Fotos fra Meyers bageskole for børn er taget af Chris Tonnesen
LÆS OGSÅ: Meyers Surdejsskole. Hop med på surdejstrenden – og bliv en bedre bager, end du troede muligt!
Mere om Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Med Meyers bageskole for børn kan hele familien bage lækre brød, boller, kanelsnurrer, pølsesnurrer, mini-pizzaer og meget mere. Her er 6 gode tips til børn, der skal bage.
Det er et særligt stolt øjeblik, når børn for første gang kan byde på kanelsnurrer, de selv har bagt. Med Meyers bageskole for børn i hånden kan små kokke hurtigt blive til store og stolte bagere. Her er 6 gode bagetips til børn.
1. Giv ikke op
Alle, der har prøvet at bage, har prøvet, at noget går galt. Småkager, der bliver sorte eller en smuk lagkage, der ryger på gulvet. Det er bare en del af at blive god til at bage. Hvis bagværket kan reddes, så nyd det, selvom det ikke er perfekt. Hvis det er gået helt galt, så giv det et nyt forsøg en anden dag. Du lærer allermest af det, der ikke går helt efter planen.
2. Få hænderne i dejen
Dit bedste ælteredskab er dine hænder. Når du ælter med hænderne, får du en god fornemmelse for dejen. Hvis I har en røremaskine hos jer, kan du også bruge den. Få en voksen til at vise dig, hvordan den virker, og brug den sammen de første par gange.
3. Ælt igennem
Når man bager brød, gælder det om at få en masse fine bobler i dejen, så brødet bliver luftigt og let i det. Det er gæren i dejen, der laver luftboblerne, når dejen hæver. Men det er, når du ælter dejen, at den bliver smidig og tæt som en ballon og kan holde på luften. Derfor kan du ikke ælte en brøddej eller en bolledej for meget. Bare giv den gas, og tag nogle pauser, hvis du bliver træt i armene. Det er noget andet, når man bager kager – der skal dejen kun æltes i kort tid.
4. Varm ovnen grundigt op
Lad altid ovnen varme godt op, inden du sætter bagværket ind. Næsten alle ovne har en lampe, der begynder at lyse, når du tænder ovnen, og som slukker igen, når ovnen er varm nok. Når man bager brød og boller, kan det være en god idé at lade ovnen varme op lidt længere endnu.
5. Kig på bagværket, ikke kun på uret
I alle opskrifterne i Meyers bageskole for børn har vi skrevet en bagetid. Men det er vigtigt at sige, at ovne er forskellige. Nogle ovne er varmere end andre, selvom de er indstillet på samme temperatur. Og hvis du åbner lågen undervejs, slipper der varme ud, og det kan forlænge bagetiden. Derfor er det en god idé både at holde øje med uret og samtidig kigge på bagværket. Har det fået noget farve? Ser det færdigbagt ud?
6. Tjek, om brødet er færdigbagt
Du kan tjekke, om et brød er færdigt, ved at tage det ud af ovnen – med grillhandsker eller store, tykke grydelapper – og banke på det. Det skal du først gøre, når bagetiden er gået, og brødet ser færdigt ud. Brødet skal lyde hult og føles let i det, når du løfter på det. Måske er du lidt i tvivl første gang, men du lærer hurtigt, hvordan et færdigbagt brød føles og lyder. Hvis du er i tvivl, så giv brødet lidt mere. Der skal nemlig ret meget til, før et brød bliver bagt for længe.
Rigtig meget held og lykke med bagningen : )
Fotos fra Meyers bageskole for børn er taget af Chris Tonnesen
LÆS OGSÅ: Meyers Surdejsskole. Hop med på surdejstrenden – og bliv en bedre bager, end du troede muligt!
Mere om Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: