Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og papagtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk. Claus Meyer har i Meyers Glutenfri Bageskole samlet de bedste tips og tricks, så du kan bage brød og kager, der både knaser og smager.
Meyer åbnede sit første bageri i 2010, og siden dengang er der blevet langet mange luftige kanelsnurrer og mættende ølandshvedeboller over disken.
Vi forbinder som regel godt bagværk med mel og derfor normalt også gluten, men med Meyers Glutenfri Bageskole kan du få masser af elasticitet, sprødhed og mæthed helt uden gluten i dejen.
“Bogen her handler ikke kun om at finde de bedst mulige glutenfri alternativer, men slet og ret om bagværk, som alle vil nyde at bage og spise.”
I bogen finder man opskrifter på alt fra klassiske fødselsdagsboller, tærter, pizzabunde, baguettes og meget andet godt bagværk.
“Når man først har givet slip på forestillingen om, at glutenfrit bagværk enten skal holdes kunstigt sammen af mystiske tilsætningsstoffer eller er dømt til at få tekstur som hjemmebagt klidbrød fra et kollektiv i senhalvfjerdserne, vil man opdage, at de naturligt glutenfri råvarer rummer et væld af interessante aromatiske og konsistensmæssige kvaliteter”, fortæller Claus Meyer blandt andet i bogen.
Flere har allerede stiftet bekendtskab med og har nydt bløde majstortillaer, lækre boghvedeblinis, et italiensk farinata eller det amerikanske cornbread. Så det var med erkendelsen af, at bagværk kan være lige så lækkert uden gluten, at Claus Meyer tog hul på sit glutenfri projekt.
“Når det kommer til brød af klassisk hvede- og rugbrødslignende tilsnit, må jeg indrømme, at det er en forholdsvis ny opdagelse for mig, hvor godt det egentlig kan blive.”
Hvorfor glutenfrit?
Der kan være mange grunde til, at man siger nej tak til gluten.
Hvede har gennem århundreder været allestedsnærværende i det vestlige madlandsskab, men glutenfri bagning er ikke af den grund nogen ny disciplin.
Siden diagnosen cøliaki fandt sin moderne form sidst i det 20. århundrede, har man forsøgt at bringe alternativer i spil til glutenholdige kornarter.
“Siden vi i 2010 åbnede vores første bageri i Jægersborggade i København, er der med jævne mellemrum kunder, der har spurgt efter glutenfrit bagværk.”
Med sit ivrige servicegen er det selvfølgelig blevet til bogen Meyers Glutenfri Bageskole som særligt er til alle dem, der ikke kan være med i rug- og hvedeklubben.
Med knofedt kommer man ingen vegne (med glutenfrit)
Skal et hvedebrød være virkelig vellykket, saftigt og groft, så kræver det knofedt og ømme æltemuskler (eller en røremaskine). Det forholder sig dog noget anderledes, når man bager glutenfrit. Mange glutenfri produkter kræver nemlig, at man vender knofedt og æltemuskler ryggen, da man bokser forgæves, når man giver dejen for meget opmærksomhed.
Det og meget andet har Claus Meyer og hans team undersøgt på Meyers Bageskoler, og de har med lige dele nysgerrighed, bagelyst og gåpåmod fundet frem til de allerbedste bageråd, når det gælder det glutenfri.
Sprøde pizzabunde, boller med skorpe og masser af kage
En af udfordringerne ved glutenfrit bagværk er, at det er svært at opnå den særlige konsistens, som deres glutenholdige brødre har.
“Jeg har også en forhåbning om, at bogen vil udvide repertoiret for dig, som har rug- og hvedemel på hylderne. Så inderligt, som jeg holder af de gamle nordiske kornsorter, fra enkorn til svedjerug, håber jeg, at vi med denne bog slår fast, at der er meget andet, der klæder et dejtrug.”
Netop denne udfordring har Claus Meyer taget op, og i Meyers Glutenfri Bageskole får du de bedste tricks og metoder til at opnå sprøde pizzabunde, det helt rigtige bid i bollen og kager, som er både bløde, søde og sprøde.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.
Hemmeligheden bag et saftigt og velsmagende brød uden gluten er væde – masser af væde. Og når du bage med meget våde deje, er det en række vigtige tips og tricks, du skal kende. Dem får du i Meyers glutenfri bageskole, der byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for:
Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager. Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og papagtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk. Claus Meyer har i Meyers Glutenfri Bageskole samlet de bedste tips og tricks, så du kan bage brød og kager, der både knaser og smager.
Meyer åbnede sit første bageri i 2010, og siden dengang er der blevet langet mange luftige kanelsnurrer og mættende ølandshvedeboller over disken.
Vi forbinder som regel godt bagværk med mel og derfor normalt også gluten, men med Meyers Glutenfri Bageskole kan du få masser af elasticitet, sprødhed og mæthed helt uden gluten i dejen.
I bogen finder man opskrifter på alt fra klassiske fødselsdagsboller, tærter, pizzabunde, baguettes og meget andet godt bagværk.
“Når man først har givet slip på forestillingen om, at glutenfrit bagværk enten skal holdes kunstigt sammen af mystiske tilsætningsstoffer eller er dømt til at få tekstur som hjemmebagt klidbrød fra et kollektiv i senhalvfjerdserne, vil man opdage, at de naturligt glutenfri råvarer rummer et væld af interessante aromatiske og konsistensmæssige kvaliteter”, fortæller Claus Meyer blandt andet i bogen.
Flere har allerede stiftet bekendtskab med og har nydt bløde majstortillaer, lækre boghvedeblinis, et italiensk farinata eller det amerikanske cornbread. Så det var med erkendelsen af, at bagværk kan være lige så lækkert uden gluten, at Claus Meyer tog hul på sit glutenfri projekt.
Hvorfor glutenfrit?
Der kan være mange grunde til, at man siger nej tak til gluten.
Hvede har gennem århundreder været allestedsnærværende i det vestlige madlandsskab, men glutenfri bagning er ikke af den grund nogen ny disciplin.
Siden diagnosen cøliaki fandt sin moderne form sidst i det 20. århundrede, har man forsøgt at bringe alternativer i spil til glutenholdige kornarter.
Med sit ivrige servicegen er det selvfølgelig blevet til bogen Meyers Glutenfri Bageskole som særligt er til alle dem, der ikke kan være med i rug- og hvedeklubben.
Med knofedt kommer man ingen vegne (med glutenfrit)
Skal et hvedebrød være virkelig vellykket, saftigt og groft, så kræver det knofedt og ømme æltemuskler (eller en røremaskine). Det forholder sig dog noget anderledes, når man bager glutenfrit. Mange glutenfri produkter kræver nemlig, at man vender knofedt og æltemuskler ryggen, da man bokser forgæves, når man giver dejen for meget opmærksomhed.
Det og meget andet har Claus Meyer og hans team undersøgt på Meyers Bageskoler, og de har med lige dele nysgerrighed, bagelyst og gåpåmod fundet frem til de allerbedste bageråd, når det gælder det glutenfri.
Sprøde pizzabunde, boller med skorpe og masser af kage
En af udfordringerne ved glutenfrit bagværk er, at det er svært at opnå den særlige konsistens, som deres glutenholdige brødre har.
Netop denne udfordring har Claus Meyer taget op, og i Meyers Glutenfri Bageskole får du de bedste tricks og metoder til at opnå sprøde pizzabunde, det helt rigtige bid i bollen og kager, som er både bløde, søde og sprøde.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.
Køb Meyers Glutenfri Bageskole i din nærmest boghandel eller online her
Hemmeligheden bag et saftigt og velsmagende brød uden gluten er væde – masser af væde. Og når du bage med meget våde deje, er det en række vigtige tips og tricks, du skal kende. Dem får du i Meyers glutenfri bageskole, der byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for:
Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager. Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: