Louisa Lorang Fagbøger Kogebøger med sund mad Mad og drikke Vegetariske og veganske kogebøger Vegetarkogebog

Grøn mad på 30 minutter: Beasty Bean Burritos til super-kødspiseren

Grøn mad på 30 minutter, Louisa Lorang

Denne opskrift på Beasty Bean Burritos fra Louisa Lorangs Grøn mad på 30 minutter er et snasket og toplækkert bud på en ret til gæsten, der sværger til kød.


Louisa Lorang, kendt fra blandt andet Go’ Morgen Danmark og Maddysten på DR, har skrevet kogebogen til dig, der gerne vil spise mere grønt. I Grøn mad på 30 minutter får du masser af opskrifter på grønne måltider, der kan laves i hverdagen – og på max 30 minutter.

Nedenfor får du opskriften på en omgang nemme og snaskede beasty bean burritos!


Beasty Bean Burritos

“Favoritmad!” siger Louisa Lorang selv om retten i sin nye kogebog.

Disse beasty bean burritos er en af den slags retter, du med fordel kan lave, hvis du har en super-kødspiser som gæst og vil overraske dem med vege-mad.

Beasty bean burritos, Louisa Lorang, grøn mad på 30 minutter

VEGETAR · 24 MIN · 2 PERSONER

Ingredienser

  • 500 g kogte sorte bønner (evt. fra dåse eller karton)
  • olie til stegning
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 håndfuld finthakket koriander
  • evt. lidt koldt vand
  • 1-2 spsk. smør
  • salt
  • 4 store hvedetortillas
  • 200 g revet cheddar

TOPPING

  • 2 tomater, i tern
  • 1 avocado, i tern
  • lidt creme fraiche
  • koriander
  • tynde skiver grøn chili, gerne jalapeno

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Steg bønnerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og koriander, og lad det hele varme kort. Mos bønnerne med en gaffel eller med et piskeris. Spæd evt. til med lidt vand, og smag til med smør og salt.

Fordel bønnerne og halvdelen af osten på de 4 hvedetortillas. Rul dem sammen, og læg dem i et lille ovnfast fad. Top med resten af osten og gratinér i den varme ovn i ca. 5-10 minutter.

Servér de varme burritos toppet med tomat, avocado, creme fraiche, koriander og chili.

TIP: Du kan toppe endnu vildere! Kom oliven, salsa, syltede løg og syltede jalapenos på, hvis du vil have en ekstra luksusversion.


Louise Lorang: Grøn mad på 30 minutter

Grøn mad på 30 minutter

Her får du 60 lækre opskrifter på grønne måltider, der er ekstremt hverdagsvenlige. De kan nemlig laves på max 30 minutter.  Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til skønne, fyldige salater og små retter. Det er et skønt mix af det asiatiske køkken, tex mex og italienske klassikere.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Derudover er der tips til, hvordan du nemt gør dine måltider endnu grønnere og fx udskifter pasta, ris og nudler med grøntsager eller giver lidt små kedelige  grøntsager som fx broccoli et lille pift, så de smager himmelsk. 

Du kan købe Grøn mad på 30 minutter online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.