Grøn mad på 30 minutter, one pot ramen, Louisa Lorang

Nemt, grønt og snasket. Med den her opskrift fra Louisa Lorang, er du sikret en lækker omgang ramen. Og så tager den endda kun 30 minutter at lave.


Det behøver hverken være besværligt eller tidskrævende at spise mere grønt, slet ikke i selskab med Louisa Lorang, der er kok, opskriftsudvikler og foodstylist.

I sin nye bog Grøn mad på 30 minutter deler hun ud af opskrifter på grønne måltider, der – som du nok har gættet – alle kan laves på under 30 minutter.

Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til fyldige salater og mættende supper. Bliv inspireret til en grønnere hverdag, hvad enten det er hver dag, du er grøn, eller et par gange om ugen. Mange af de grønne opskrifter kan desuden nemt trylles veganske.

Nedenfor finder du en opskrift på en nem, grøn og ikke mindst lækker omgang One Pot Ramen.


One Pot Ramen

Denne ret er blandt Louisa Lorangs favoritter. Virkelig nemt, så skønt og åndssvagt pænt.

Æggene kan klart bare koges smilende, hvis du ikke orker lyn-syltning.

Grunden til, at misoen kommer i, når suppen tages af varmen, er, at den ikke bør koge.

One pot ramen, Grøn mad på 30 minutter, Louisa Lorang

VEGETAR · 29 MIN · 2 PERSONER

Ingredienser

ÆG

  • 2 æg
  • ½ dl soja
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. mirin
  • ½ dl vand

RAMEN

  • 100 g shitakessvampe
  • 1-2 portobellosvampe, i skiver
  • olie til stegning
  • 2 fed fintrevne hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g ”friske” udonnudler (kan købes på denkinesiskekoebman. dk)
  • 200 g mukimame (edamamebønner uden bælg)
  • 1 spsk. mørk miso
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. sesamolie

TOPPING

  • lidt snittede forårsløg eller porre
  • ristede sesamfrø
  • evt. chiliolie

Fremgangsmåde

ÆG

Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 6 ½ minut.

Kom imens soja, sukker, mirin og vand i en kasserolle, og kog det op, til sukkeret er smeltet.

Pil æggene, og kom dem i en kop. Hæld den varme sojalage over, og lad dem trække indtil servering.

RAMEN

Steg svampene i olie i en varm wok. Kom hvidløg og ingefær ved, og lad det sautere med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon på, og kog op.

Kom nudler i, og lad dem dampe med i ca. 1 minut. Tilsæt mukimame, og varm igennem. Tag suppen af varmen og rør forsigtigt miso i. Smag til med soja og semsaolie.

Fordel suppen i 2 store skåle. Top med forårsløg, sesamfrø og halve æg. Servér straks, gerne med chiliolie til.

TIP Hvis du undlader de syltede æg, er retten vegansk.

Grøn mad på 30 minutter

Her får du 60 lækre opskrifter på grønne måltider, der er ekstremt hverdagsvenlige. De kan nemlig laves på max 30 minutter.  Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til skønne, fyldige salater og små retter. Det er et skønt mix af det asiatiske køkken, tex mex og italienske klassikere.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Derudover er der tips til, hvordan du nemt gør dine måltider endnu grønnere og fx udskifter pasta, ris og nudler med grøntsager eller giver lidt små kedelige  grøntsager som fx broccoli et lille pift, så de smager himmelsk. 

Du kan købe Grøn mad på 30 minutter online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.