Fagbøger Mad og drikke Vegetariske og veganske kogebøger

Nem vegetarisk billig scoremiddag til dig, der ikke gider at stå alt for længe i køkkenet

Den grønne flyttehjemmefrakogebog, vegetar, opskrift

Vil du gerne spise mere grønt? Den grønne flyttehjemmefrakogebog er spækket med nemme vegetariske opskrifter. Prøv de lækre spinat- og ricotta-gnocchi.

Er du glad for grøntsager? Og vil du gerne spise mere plantebaseret? Så prøv denne opskrift på smagfulde spinat- og ricotta-gnocchi med syrnet smør og friteret salvie, som vil imponere ved middagsbordet.

LÆS OGSÅ: De bedste grønne kogebøger hvis du vil spise mere plantebaseret

72% af alle unge vil gerne spise mere grønt, så Den grønne flyttehjemmefrakogebog er helt perfekt til alle unge og nybegyndere i køkkenet, der gerne vil spise plantebaseret.

Den grønne flyttehjemmefrakogebog indeholder 60 skønne, vegetariske opskrifter, og rummer hverdagsmad, salater, gæsteretter såvel som snacks og fingermad og søde sager.

Og bedst af alt, så er alle retter nemme at lave og kræver hverken lang forberedelse eller hakken og snitten.

Opskriften på lækre spinat- og ricotta-gnocchi med syrnet smør og friteret salvie finder du herunder.


Ingredienser

2 pers.

  • 8 spsk olivenolie
  • 400 g spinat, frossen
  • salt og peber
  • 250 g ricotta
  • 1 æg
  • 60 g mel
  • saft og skal af 1 citron
  • 60 g parmesan
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 75 g smør
  • 10-12 salvieblade

Fremgangsmåde

Varm en pande op til middelvarme med 2 spsk olivenolie, og tilsæt frossen spinat. Lad spinaten blive helt blød under omrøring, og krydr med masser af salt og peber.

Når spinaten er krydret og blevet helt blød, hældes den over i en si og står, til den har n.et stuetemperatur.

Læg al spinaten i et rent viskestykke, og vrid grundigt for væske. Spinaten skal være så tør som overhovedet muligt. Hak den med en kniv, til den er helt finthakket.

Bland spinaten grundigt sammen med ricotta, æg, mel, revet skal fra 1 citron, revet parmesan og muskatnød. Krydr blandingen godt med salt og peber. Med en stor spiseske formes nogle små ”æg” af blandingen, og disse lægges på et fad. Der skal gerne blive til ca. 16-18 stk. Stil dem herefter i køleskabet i ca. 35-40 min.

Smelt smør med 2 spsk olivenolie ved svag varme, og tilsæt salvieblade. Lad bladene stille og roligt blive sprøde i smørret.

Når bladene er helt gyldne, tages de op og lægges på fedtsugende papir.

Lad smørret stå og brune yderligere, til det er helt gyldent og dufter lidt af nødder. Pres saften fra ca. 0,5 citron ned i smørret, og lad det stå ved svag varme indtil serveringen.

Steg nu dine gnocchi i ca. 4 spsk olivenolie ved middelvarme i ca. 5-6 min. på hver side, til de er godt gyldne, og servér dem med den syrnede smørsauce og friterede salvieblade. Riv evt. lidt ekstra parmesan over til sidst.


En oplagt kogebog til alle unge og nybegyndere i køkkenet, der gerne vil spise mindre kød.

Den grønne flyttehjemmefrakogebog indeholder 60 vegetariske opskrifter – hverdagsmad, salater, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Og det er alt sammen noget, som man kan lave uden at have mange års erfaring i køkkenet.

Sebastian Randrup der også er forfatter til den årelange bestseller Flyttehjemmefrakogebogen præsenterer her nogle af de muligheder, der er i det grønne madunivers, for der er langt flere forskellige sanseindtryk, hvad angår tekstur, farve, kontraster, smag og tilberedningsmetoder, når man arbejder med grøntsager.

Køb Den grønne flyttehjemmefrakogebog hos din lokale boghandler eller online fx hos Saxo.com.