Der er masser af gode madblogs og opskrifter på nettet, men hvor starter man, hvis man ikke lige fik lært de helt basale ting i køkkenet? 5 nye kogebøger og en klassiker giver hver deres bud på en god start i køkkenet til den unge, der lige er flyttet hjemmefra – eller til dig, der måske mangler en stribe gode basisretter.
Vi har samlet en liste med nogle af de kogebøger, som vi ville sende med flyttelæsset, når vores børn flytter hjemmefra – eller give til den veninde, der lige har opdaget, at hun ikke længere har lyst eller råd til at leve af take away og færdigretter.
LÆS OGSÅ Ny i køkkenet? Her er grundbogen, du har brug for
5 gode flytte-hjemmefra-kogebøger
Sulten
Sulten er den store grundkogebog, der er helt uundværlig for alle, der har brug for lidt hjælp i køkkenet.
Du finder 230 opskrifter på alle dagens måltider, og 900 trin-for-trin billeder, der fører dig let og problemfrit igennem tilberedningen – som det bl.a. kendes fra måltidskasserne. Bogen er den ultimative flytte hjemmefra-kogebog, og den kan bruges både som opslagsværk og til inspiration.
Bogen er inddelt i kategorier som morgenmad, pasta, kød, tilbehør og desserter, og indeholder opskrifter på de mest klassiske retter. Lige fra pasta bolognese og cæsarsalat til hollandaisesauce og chokolademousse.
Når du flytter hjemmefra
Den ultimative begynderkogebog til unge, der for første gang skal stå på egne ben men samtidig gerne vil lave sund og lækker mad.
Alle opskrifterne i bogen tager udgangspunkt i SU-venlige råvarer, og samtidig er bogen spækket med masser af tips og tricks til at bruge rester og lignende.
Bogen indeholder alle typer opskrifter – fra danske klassikere som frikadeller og fødselsdagsboller til nye favoritter som pizza, poke bowls og hjemmelavet lemonade.
Flyttehjemmefrakogebogen
Flyttehjemmefrakogebogen er den perfekte bog til dig, som for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning i hverdagen.
LÆS OGSÅ: Flyttehjemmefrakogebogen: Fiskefrikadeller med frisk pickles
Kogebogen rummer suveræne opskrifter, som både er nemme og billige at lave. Det eneste du skal bruge er et godt basislager, som kombineret med dejlige friske råvarer gør dig i stand til at lave hurtige, lækre, billige retter.
Alle bogens opskrifter er beregnet, så de passer til 1 person. Det gør, at du ikke ender med uoverskueligt mange rester, og det vil dit madbudget takke dig for.
Den grønne flyttehjemmefrakogebog
En oplagt kogebog til alle unge og nybegyndere i køkkenet, der gerne vil spise mindre kød.
Den grønne flyttehjemmefrakogebog indeholder 60 vegetariske opskrifter – hverdagsmad, salater, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Og det er alt sammen noget, som man kan lave uden at have mange års erfaring i køkkenet.
Sebastian Randrup der også er forfatter til den årelange bestseller Flyttehjemmefrakogebogen præsenterer her nogle af de muligheder, der er i det grønne madunivers, for der er langt flere forskellige sanseindtryk, hvad angår tekstur, farve, kontraster, smag og tilberedningsmetoder, når man arbejder med grøntsager.
Køb Den grønne flyttehjemmefrakogebog hos din lokale boghandler eller online fx hos Saxo.com.
Louisas billige favoritter
Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.
I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.
Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.
Og en klassiker:
GOD MAD LET AT LAVE har gennem 50 år været den uundværlige følgesvend for alle i køkkenet – nybegyndere som mere rutinerede. GOD MAD LET AT LAVE er en klassisk grundkogebog med over 750 gennemprøvede opskrifter og masser af billeder. Her er både de klassiske danske retter og ny inspiration. Denne udgave er blevet kraftigt revideret med masser af tips til at undgå madspild og med mere fokus på grøn mad.
GOD MAD LET AT LAVE har siden den udkom første gang i 1973 vist sit værd – både i ethvert privat køkken og i forbindelse med undervisning i madlavning, ernæring, sundhed og husholdning. Bogen er udgivet i samarbejde med Danmarks Lærerforening.
Der findes selvfølgelig også masser af gode kogebøger til dig, der ikke længere er ny i køkkenet, men som gerne vil udvide repertoiret eller lave festlig mad. Lindhardt og Ringhof udgiver bl.a. kogebøger fra Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi, Mummum og Meyers.
Der er masser af gode madblogs og opskrifter på nettet, men hvor starter man, hvis man ikke lige fik lært de helt basale ting i køkkenet? 5 nye kogebøger og en klassiker giver hver deres bud på en god start i køkkenet til den unge, der lige er flyttet hjemmefra – eller til dig, der måske mangler en stribe gode basisretter.
Vi har samlet en liste med nogle af de kogebøger, som vi ville sende med flyttelæsset, når vores børn flytter hjemmefra – eller give til den veninde, der lige har opdaget, at hun ikke længere har lyst eller råd til at leve af take away og færdigretter.
LÆS OGSÅ Ny i køkkenet? Her er grundbogen, du har brug for
5 gode flytte-hjemmefra-kogebøger
Sulten
Sulten er den store grundkogebog, der er helt uundværlig for alle, der har brug for lidt hjælp i køkkenet.
Du finder 230 opskrifter på alle dagens måltider, og 900 trin-for-trin billeder, der fører dig let og problemfrit igennem tilberedningen – som det bl.a. kendes fra måltidskasserne. Bogen er den ultimative flytte hjemmefra-kogebog, og den kan bruges både som opslagsværk og til inspiration.
Bogen er inddelt i kategorier som morgenmad, pasta, kød, tilbehør og desserter, og indeholder opskrifter på de mest klassiske retter. Lige fra pasta bolognese og cæsarsalat til hollandaisesauce og chokolademousse.
Du kan købe Sulten online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Når du flytter hjemmefra
Den ultimative begynderkogebog til unge, der for første gang skal stå på egne ben men samtidig gerne vil lave sund og lækker mad.
Alle opskrifterne i bogen tager udgangspunkt i SU-venlige råvarer, og samtidig er bogen spækket med masser af tips og tricks til at bruge rester og lignende.
Bogen indeholder alle typer opskrifter – fra danske klassikere som frikadeller og fødselsdagsboller til nye favoritter som pizza, poke bowls og hjemmelavet lemonade.
Du kan købe Meyers når du flytter hjemmefra online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Flyttehjemmefrakogebogen
Flyttehjemmefrakogebogen er den perfekte bog til dig, som for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning i hverdagen.
LÆS OGSÅ: Flyttehjemmefrakogebogen: Fiskefrikadeller med frisk pickles
Kogebogen rummer suveræne opskrifter, som både er nemme og billige at lave. Det eneste du skal bruge er et godt basislager, som kombineret med dejlige friske råvarer gør dig i stand til at lave hurtige, lækre, billige retter.
Alle bogens opskrifter er beregnet, så de passer til 1 person. Det gør, at du ikke ender med uoverskueligt mange rester, og det vil dit madbudget takke dig for.
Du kan købe Flyttehjemmefrakogebogen online, fx på Saxo, eller i din nærmeste boghandler.
Den grønne flyttehjemmefrakogebog
En oplagt kogebog til alle unge og nybegyndere i køkkenet, der gerne vil spise mindre kød.
Den grønne flyttehjemmefrakogebog indeholder 60 vegetariske opskrifter – hverdagsmad, salater, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Og det er alt sammen noget, som man kan lave uden at have mange års erfaring i køkkenet.
Sebastian Randrup der også er forfatter til den årelange bestseller Flyttehjemmefrakogebogen præsenterer her nogle af de muligheder, der er i det grønne madunivers, for der er langt flere forskellige sanseindtryk, hvad angår tekstur, farve, kontraster, smag og tilberedningsmetoder, når man arbejder med grøntsager.
Køb Den grønne flyttehjemmefrakogebog hos din lokale boghandler eller online fx hos Saxo.com.
Louisas billige favoritter
Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.
I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.
Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.
Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé
Og en klassiker:
GOD MAD LET AT LAVE har gennem 50 år været den uundværlige følgesvend for alle i køkkenet – nybegyndere som mere rutinerede. GOD MAD LET AT LAVE er en klassisk grundkogebog med over 750 gennemprøvede opskrifter og masser af billeder. Her er både de klassiske danske retter og ny inspiration. Denne udgave er blevet kraftigt revideret med masser af tips til at undgå madspild og med mere fokus på grøn mad.
GOD MAD LET AT LAVE har siden den udkom første gang i 1973 vist sit værd – både i ethvert privat køkken og i forbindelse med undervisning i madlavning, ernæring, sundhed og husholdning. Bogen er udgivet i samarbejde med Danmarks Lærerforening.
Du kan købe God mad let at lave online, hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Der findes selvfølgelig også masser af gode kogebøger til dig, der ikke længere er ny i køkkenet, men som gerne vil udvide repertoiret eller lave festlig mad. Lindhardt og Ringhof udgiver bl.a. kogebøger fra Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi, Mummum og Meyers.
Andre læste også: