Nye bøger fra L&R maj-juni 2015

I maj og juni udgiver Lindhardt og Ringhof et stort udvalg af skøn- og faglitteratur, som genremæssigt strækker sig over biografier, krigshistorie, krimier, spændingsromaner, nobelprisvindende titler, chicklit og lækre kogebøger.

Læs om alle bøgerne i blogposten her, hvor du også kan se, hvornår de forskellige bøger udkommer:

peter

JEG PETER – ET PORTRÆT AF PETER LANGEDAL

En biografi om en af Skandinaviens største teaterinstruktører, der til sommer siger farvel til sin stilling som direktør på Betty Nansens Teater. Det er Peters fortælling om Peter: Uden maske og manuskript.

Peter Langdal forlader til juni 2015 Betty Nansen Teatret, hvor han, sammen med makkeren Henrik Hartmann, har siddet som instruktør og teaterchef i 23 år. En stilling de overtog fra Morten Grunwald. Årene har gjort ham til en af skandinaviens førende teaterinstruktører og bragt ham til de største scener med jævne mellemrum.

Nu står Peter i en alder af 57 ved en korsvej. Han har sagt ja til at fortælle Helle Bygum om sit liv, sin karriere og sine drømme om det nye, der venter ham efter Betty.

Helle Bygum har fulgt Peter Langdal gennem halvandet år. De har mødtes i hans kolonihavehus, på og bag scenen på Dramaten i Stockholm, i tomme sminkerum i Operaen på Holmen, på Betty Nansen Teatret i garderoben og i mødelokalet . Han har erindret og fortalt uden reservationer om sin barndom, sin opvækst og sin egen familie med to kuld børn – og  selvfølgelig om sin helt store passion: Teatret.

Peter Langdal (f. 1957) er uddannet intruktør på Statens Teaterskole og direktør på Betty Nansen 1992-2015. Gift for anden gang og har fem børn.

Netop udkommet

sapiens

SAPIENS – EN KORT HISTORIE OM MENNESKEHEDEN

For 100.000 år siden var jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun én tilbage: Homo sapiens. Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden?

SAPIENS er en modig og provokerende bog om hele menneskehedens historie, som udforsker spørgsmål som: Hvordan kunne vores forfædre samles om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder?  Hvorfor har vi tillid til penge, bøger og love? hvorfor er vi slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?

Dr. Yuval Noah Harari fortæller om hele menneskehedens historie fra de allerførste mennesker, der gik på jorden til de store revolutioner inden for kognitionsforskning, landbrug og videnskab. Han trækker på viden inden for biologi, antropologi, palæontologi og økonomi og undersøger, hvordan historiens forløb har formet vores samfund, dyrene og planterne omkring os  – ja, selv vores personlighed ryger under luppen. Er vi blevet lykkeligere i takt med, at tiden er gået? Kan vi nogensinde løsrive os fra arven fra vores forfædre? Og kan vi overhovedet gøre noget for at ændre historiens gang i de næste århundreder?

Yuval Noah Harari (f. 1976 i Israel) historiker med en ph.d. fra Oxford, underviser på universitetet i Jerusalem i verdenshistorie og makrohistorie.

Netop udkommet

ardenner offensiven

ARDENNEROFFENSIVEN – HITLERS SIDSTE TRÆK

Ardenneroffensiven blev 2. verdenskrigs største vesteuropæiske slag. Og det blev offensiven, som endegyldigt knækkede den tyske krigsmaskine.

Den 16. december 1944 satte Hitler sin sidste offensiv ind i Ardennernes sneklædte skove og kløfter på grænsen mellem Belgien og Tyskland. Han troede, at han kunne marchere hele vejen til Antwerpen og dermed skyde en kile ind mellem de allierede og splitte dem ad. Selvom Hitlers generaler tvivlede på planens chance for succes, var de yngre officerer desperate efter en måde at redde deres hjem og familier fra den brutale og hævntørstige Røde Hær, der nærmede sig fra øst.

Ardenneroffensiven varede fra december 1944 til januar 1945 og blev med mere end en million involverede soldater 2.verdenskrigs største vesteuropæiske slag, som endegyldigt knækkede nakken på værnemagten. I midten af januar 1945, da Den Røde Hær indledte sit stormløb fra Vistula til Berlin, var den frygtede tyske krigsmaskine faldet, og den rejste sig aldrig igen.

Antony Beevor (f. 1946) har udgivet adskillige bestsellere, bl.a. Anden Verdenskrig, D-dag, Stalingrad og Berlin, er udkommet på 30 sprog, har vundet mange priser for sit forfatterskab og solgt mere end seks millioner bøger.

webers grill

WEBERS GRILLBIBEL

Alt hvad du skal vide om at grille står i denne bog! Webers Grillbibel er en ny grillbog fra Weber med grill-know-how og opskrifter, som vil gøre din grillmad udsøgt – hver gang!

Bogen er æstetisk sat op og inddelt i kategorier, så du nemt kan finde, det du vil vide om grillteknik og overskueligt kan navigere rundt i det store udvalg af opskrifter på oksekød, lam, svin, fjerkræ, fisk of skaldyr, grøntsager og desserter.

Der er billeder til alle retter og masser af instruktive trin for trin-fotos, der hjælper læseren sikkert igennem håndteringen af de forskellige råvarer. Samtlige af de 160 opskrifter er som minimum testet tre gange, for at sikre bedst muligt, at læseren får en god oplevelse hvér gang, der skal grilles.

Opskrifterne er endnu en gang skrevet og udarbejdet af den professionelle Weber-kok Jamie Purviance.

Jamie Purviance er både en stor kok og madskribent i USA. Han har bl.a. skrevet Kul på Weber

Udkommer den 5. juni

O_MINDFULNESS_Vaxter_CC.indd

KREATIVITET OG MINDFULNESS – 100 BILLEDER AF INSPIRERENDE MØNSTRE DU SELV KAN FARVELÆGGE

Der er noget beroligende og afslappende i at få lov til at fordybe sig i at skabe noget smukt. Bogen hjælper dig med at gå ned i gear og holde fokus og koncentrationen ét sted.

Med fordybelse i farvelægningen af de fine, snoede mønstre får man udtrykt sin kreativitet og finder både indre ro og bevidst nærvær. En perfekt måde at lægge den travle hverdag bag sig.

Denne smukt indbunde malebog er en oplagt gave til en du holder af eller et fint alternativ til blomsten/værtindegaven.

Denne type bøger ligger højt på bestsellerlisterne på Amazon. Det kræver ingen forkundskaber at komme i gang – kun nogle gode farveblyanter.

Udgives den 11. juni

Lola og

LOLA OG NABOENS SØN

”Fyrene i Stephanie Perkins’ bøger er helt vidunderlige. Det er pigerne også – men fyrene er det ISÆR. De føles som noget særligt. Som rigtige mennesker og ikke formløse, drømmeagtige skikkelser.” – Rainbow Rowell, forfatter til Eleanor & PARK.

Lola tror ikke, at hendes liv kan blive mere perfekt. Hun er en spirende modedesigner, hendes kæreste er rockmusiker, og hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre.

Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger, Calliope og Cricket, tilbage til nabolaget, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket er nemlig den fyr, der knuste Lolas hjerte to år tidligere.

Stephanie Perkins er en international bestsellerforfatter og har altid arbejdet med bøger – først som boghandler, så som bibliotekar og nu som forfatter. Lola og Naboens Søn er en selvstændig fortsættelse til bestselleren Anna og Det Franske Kys (L&R).

Den udkommer den 8. juni

dora bruder

DORA BRUDER

“Vi efterlyser en ung pige, Dora Bruder, 15 år, 1,55 m høj, ovalt ansigt, gråbrune øjne, kraftig grå frakke, bordeauxrød sweater, marineblå nederdel og hat, brune travesko. Alle henvendelser bedes rettet til monsieur og madame Bruder, boulevard Ornano 41, Paris.”

Fortælleren falder over dette opslag i Paris Soir i december 1941 og sætter sig for at finde ud af, hvad der er sket med pigen Dora. Hun er stukket af fra sin skole en kold vinteraften, og på et tidspunkt finder han hendes navn på en liste over jøder, der er blevet deporteret til Auschwitz i september 1942. De fragmenter, det lykkes ham at afdække om familien Bruder, bliver til en slags meditation over krigens mange ofre og fortabte skæbner.

Modiano leverer endnu en gang en bevægende rejse, der bringer minder om steder og lyde fra et besat Paris. Og i forsøget på at undersøge Dora Bruders endeligt tvinges han til at stå ansigt til ansigt med sin egen families historie.

Patrick Modiano (f. 1945) er fransk forfatter og blev i 2014 tildelt Nobelprisen i litteratur. Han har mere end 20 romaner bag sig, og hans værker er oversat til mere end 30 sprog.

Udkommer den 25. juni

Camille

CAMILLE

Endnu engang fletter Pierre Lemaitre mesterligt flere tråde sammen i en sønderknugende krimi, som vil efterlade læserne af denne uforglemmelige serie godt underholdt og skræmt.

Camille er tredje bog i Pierre Lemaitres anmelderroste serie om kriminalkommissær Camille Verhoeven, hvis kone Irène ( i bogen af samme navn) blev myrdet af en sadistisk seriemorder. Denne gang har Camille åbnet sit hjerte for en ny kvinde, Anne Forestier, men uheldet følger ham. En dag bliver Anne brutalt overfaldet under et røveri i en juvelerforretning.

Anne overlever kun lige med nød og næppe, og mens Camille påbegynder efterforskningen, holder han sit forhold til ofret skjult for sine overordnede. Snart står det klart for ham, at gerningsmændene ikke har glemt Anne. Han tager sine forholdsregler og skjuler hende i sin bolig på landet, men alligevel kommer de mystiske bagmænd på sporet af dem. Nogen må have lækket informationer om, hvor de er. Men hvem?

Camille går imod ordrer fra den øverste ledelse og dykker ned i en ny og meget personlig efterforskning, som løbende afdækker chokerende forbindelser mellem Anne, overfaldsmændene, hans kolleger på politistationen, Irènes morder og ham selv.

Pierre Lemaitre (f. 1951) bor i Paris og har skrevet fem anmelderroste og prisvindende krimier. I 2013 blev han hædret med den største franske litterære pris, Prix Goncourt, for romanen “Vi ses deroppe”. De to forudgående bøger til CAMILLE har begge høstet fem- og seksstjernede anmeldelser.

Udkommer den 21. maj.

butchers crossing

BUTCHER’S CROSSING

John Williams roman Stoner blev en international bestseller. Hans roman Augustus fik tildelt National Book Award. Og med Butcher’s Crossing giver han endnu engang sine læsere en velskrevet og intens roman – som handler om en gruppe mænds kamp mod naturen i Colorado i 1870’erne

Året er 1873, Will Andrews opgiver sine universitetsstudier ved Harvard og drager vestpå, hvor han ender i Butcher’s Crossing. En lille, gudsforladt flække i Kansas. Butcher’s Crossing er fuld af rastløse mænd, der kun tænker på at tjene hurtige penge og bruge dem i samme tempo. Blandt dem er Miller.

Miller og Andrews bliver venner, og Andrews fascineres af Millers historie om en enorm bøffelflok, der kun venter på at blive nedslagtet, godt gemt af vejen i en smuk dal i Rocky Mountains i Colorado. Andrews lader sig overtale til at deltage i – og finansiere – en ekspedition, der bringer ham, Miller og to andre mænd langt ind i bjergene, hvor de skal slagte bøflerne, flå dem og bringe skindet tilbage.

Rejsen er anstrengende og ekstremt krævende for de fire mænd og deres heste, men da de endelig når frem, er det et sted af paradisisk skønhed og rigdom, der møder dem. De kaster sig ud i en orgastisk nedslagtning af de tusindvis af bøfler og bliver så opslugt af mødet med dyrene, at de mister al fornemmelse for tid. Netop som de er klar til at rejse tilbage til Butcher’s Crossing med store mængder bøffelskind, stopper naturen dem. Vinteren har sneget sig ind på dem, og de sner inde i bjergene – i månedsvis.

Da foråret kommer, genoptager de hjemrejsen – nedbrudte af kulde og sult. I Butcher’s Crossing finder de en verden, der er dramatisk forandret. Fuldstændig lige som dem selv.

John Williams (1922-1994) voksede op i Texas og har skrevet to digtsamlinger og tre romaner, ‘Stoner’ (1970), ’Butcher’s Crossing’ (1965) og ‘Augustus’, som blev tildelt  National Book Award i 1973.

Netop udkommet

dobbeltliv

DOBBELTLIV

DOBBELTLIV er en psykologisk thriller om de farer, der lurer på internettet, hvor ingen er, hvem de udgiver sig for at være. Det er en roman om hemmeligheder, fortidens synder, et ægteskab i krise og om en kvindes dobbeltliv på jagt efter sin søsters morder.

Julia bor i London, er 38 år, gift med Hugh og har sønnen Connor. Da Julia får den chokerende besked, at hendes søster Kate er fundet myrdet i Paris, beslutter hun sig for at undersøge og efterforske sagen på egen hånd, da den hurtigt henlægges pga. manglende spor. Fra Kates bofælle Sophie modtager hun blandt Kates ejendele en lille sort notesbog med passwords og logins til diverse datingsider. Kate har tilsyneladende levet et promiskuøst liv med talrige frække dates med mænd, hun har mødt på nettet.

Julia opretter sin egen profil for at lede efter mulige mistænkte, som kan have haft kontakt med søsteren. Inden længe bliver hun selv kontaktet af den indsmigrende og charmerende Lukas, som hun chatter med over en længere periode og ender med at have en hed affære med.

I starten er Lukas alle kvinders drøm, men langsomt ser Julia flere og flere grimme sider af ham. Tingene spidser for alvor til, da Lukas en dag træder ind ad Julia og Hughs hoveddør og præsenterer sig som Sophies kæreste Ryan.

Hvem er manden egentlig, har han noget at gøre med Kates død, og hvorfor er han pludselig interesseret i Julias søn?

S.J. Watson (f. 1971) fik stor succes med sin debutroman FØR JEG LUKKER ØJNENE, som blev solgt til udgivelse i over 40 lande og blev filmatiseret med Colin Firth og Nicole Kidman i hovedrollerne.

Netop udkommet

emily salomon

EMILY SALOMON – HVERDAGSGLAMOUR. EN GUIDE TIL MAD, MODE, SKØNHED, STIL OG OPLEVELSER.

Bloggeren Emily Salomon har en af de mest besøgte livsstilsblogs i Danmark. Nu har hun samlet en masse af sine bedste råd i en bog, der er et must-have til den moderne kvinde, som elsker inspiration pakket ind i smukke billeder og ord.

Bogen indeholder gode råd om, hvordan man lægger den lækre hverdagsmake-up, sætter en stilfuld fisure, let skaber en basisgarderobe – der holder – og guider dig igennem junglen af udsalgskup. Der er opskrifter på 10 cocktails, du kan mikse ud fra samme ingredienser, en god frokost til farten, indretnings- og rejsetips og meget, meget mere. Kort sagt en livstilseksperts råd til, hvordan du nemt kan følge tidens trends, mens den personlige stil bevares, og hvordan du får tid til at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Emily Salomon er blogger og har ca. 70.000 unikke besøgende om ugen og mere end 20.000 følgere på Instagram.

Udgives den 8. juni

smukt hår
DEN NEMMESTE VEJ TIL SMUKT HÅR

Ved du heller ikke, hvordan man laver en fransk fletning, og ender du også altid med bare at sætte lokkerne op i en hestehale? Kaster du lange blikke efter kendissernes smukke frisurer og tænker, at sådan vil du umuligt kunne sætte det?

Så er der hjælp at hente i denne bog, der tager dig i hånden med trin for trin-fotos og lærer dig kunsten at lave snoninger, avancerede fletninger, den perfekte knold og meget, meget mere. Med denne bog i hånden kan alle blive bedre til styling. Den er fyldt med tips til alle piger og kvinder, uanset om håret er langt, kort, glat eller fyldt med krøller. Og så er der naturligvis også gode råd om grej og pynt til håret.

Netop udkommet