Mangler du inspiration til madpakken? Og er du træt af at smøre den samme gamle leverpostejsmad? Så læs med her, hvor Louisa Lorang giver sine 10 bedste råd til en lækker, grøn madpakke.


Et nyt skoleår står for døren, og for rigtig mange betyder det et gensyn med madpakkeklassikeren over dem alle: rugbrødsmadder. Sådan behøver det dog ikke være, hvilket Louisa Lorang viser vejen til i bogen Grønne madpakker.

Bogen indeholder 50 vegetariske og veganske opskrifter, forslag til nemt pålæg, forskellige slags brød, fyldige salater, små retter og skønne snacks.

LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Sådan får du dine børn til at spise grønt

Louisa er selv mor til tre børn, og er derfor vant til at lave mad til børnefamilier og pakke madkasser i en fart. Her kommer 10 gode råd til madpakken.

1) Brug rester

Madrester er dine bedste venner. Både skåret grønt, falafler, en rest kød (hvis du spiser kød), kogte nudler, pasta, æg – nærmest alle rester kan trylles til sjove madpakker.

2) Pak madpakken ved middagsbordet

Der er masser af ting, der kan ryge i madpakken, inden du rydder af middagsbordet. Pak grønt, kogt pasta, stegt grønt og dip, straks du er færdig med at spise. Suppler med en klapsammen eller andet næste morgen inden afgang.

3) Husk det enkle

Jo mindre dine børn er, des enklere bør madpakken være. Ellers kan den være svær at overskue.

Bønne postej. Foto: Anders Schonnemann

4) Tag uspist mad med hjem

Dels kan det måske spises senere, dels er det rart at vide, hvad der hitter, og hvad der ikke gør.

5) Kom grønt i det hele

I snackposen, i bolledejen, i sandwichen, i drikkeyoghurten, i smoothien, i spreaden. Alle de steder du kan, smid grønt i – så er der meget mere plads til ballade og snask, når madpakken er spist.

6) Lav en madpakkeskuffe

Saml gode, nemme snacks i en skuffe i køleskab eller køkken. Hav grove kiks, tørret frugt, sjove grissini, juice, smoothies, konfektkugler eller andet heri – så du nemt kan smide den ekstra lille sjove dims i madpakken.

7) Husk rugbrød

Det er altid dejligt med en nem rugbrødsmad i madpakken. Smid en sjov og lækker snack med ved siden af, så skal det nok gå.

Nudelsalat. Foto: Anders Schonnemann

8) Lav madpakketurnus

Del tjansen med en ven fra dit barns klasse. Så skal du måske kun lave madpakker hver anden uge. Det er luksus med en madpakkeven.

9) Køl maden ned

Kom en frossen juicebrik, smoothie eller et lille køleelement i madpakken, så den ikke bliver varm og ulækker.

10) Brug bogen som et menukort

Lad små børn vælge – send større børn i køkkenet med bogen.

Velbekomme!Louisa Lorang: Grønne madpakker

Grønne madpakker, Louisa Lorang, grøn mad, sund mad, sunde madpakker

Synes du, at det kan være svært at lave grønne – og spændende – madpakker? I bogen Grønne madpakker giver Louisa Lorang masser af nye idéer til lækre madpakkeløsninger.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Bogen indeholder 50 forslag til grønnere madpakker – her er både vegetariske og veganske opskrifter, forslag til nemt pålæg, mættende salater og hurtige snacks.

Louisa Lorang er selv mor til tre børn, og hun er derfor vant til travle hverdage, hvor det at lave madpakker skal være nemt og overskueligt. Derfor er opskrifterne hurtige og nemme at følge – også for børn, der vil hjælpe til.

Du kan købe Grønne madpakker online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Læs også af Louisa Lorang


Konfekt

konfekt, louisa lorang

Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.

Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.

Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.

Du kan købe Konfekt online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.
Asian style – små & store retter

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet opskrifter på nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 august.
Grøn mad på max 30 minutter

Grøn mad på 30 minutter

Her får du 60 lækre opskrifter på grønne måltider, der er ekstremt hverdagsvenlige. De kan nemlig laves på max 30 minutter.  Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til skønne, fyldige salater og små retter. Det er et skønt mix af det asiatiske køkken, tex mex og italienske klassikere.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Derudover er der tips til, hvordan du nemt gør dine måltider endnu grønnere og fx udskifter pasta, ris og nudler med grøntsager eller giver lidt små kedelige  grøntsager som fx broccoli et lille pift, så de smager himmelsk. 

Du kan købe Grøn mad på 30 minutter online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Småkager

Småkager, Louisa Lorang

Denne bog er dedikeret til småkagen i alle dens afskygninger og al dens herlighed.

Her finder du opskrifter på alt fra de klassiske julesmåkager, småkager til eftermiddagsteen, snaskede cookies, mexicanske bryllups-småkager til skønne italienske milanosmåkager.

De kan både være store og små og smage af alt fra birkes, citron, sesam og lakrids.

LÆS OGSÅ: Opskrift fra Go’ morgen Danmarks dessertkok: Saltet karamel cheesecake

Med denne bog er du klar til at bage småkager til både jul, fødselsdage, hverdage, til fester og gæster og en gang imellem til madpakken.

Du kan købe Småkager online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Grøn mad til hele familien

Grøn mad til hele familien er en bog fyldt med inspiration til sunde og grønne måltider.

Bogen viser, hvordan man nemt kan tilsætte flere grøntsager i helt enkle hverdagsretter. Med 100 opskrifter til vegetariske og veganske måltider er der garanteret grøn inspiration til morgen, middag, aften samt opskrifter på små snacks og søde sager.

Lær bl.a. at lave vafler af sød kartoffel, grønne smoothies, creamy spinat pasta, lækker græskarsuppe med popcorn og æbler, sweet potato nuggets, vegetariske forårsruller, grønne pizzasnegle og meget mere.

Du kan købe Grøn mad til hele familien online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.