Browniebar fra Grøn mad til hele familien

Grøntsager kan komme i mere end hvad man tror – også i en lækker browniebar til den søde tand. Her får du en opskrift på en browniebar med bær fra opskriftbogen Grøn mad til hele familien.


Bare rolig! I Lisbeth Østergaard & Louisa Lorangs bog Grøn mad til hele familien er alt sukker ikke fjernet fra opskrifterne til den søde tand. Til gengæld har de tilføjet ekstra grønt i opskrifterne – for hvorfor ikke spise grønt, der hvor man kan?

Denne browniebar indeholder fintrevet rødbede samt frugt i form af modne bananer. Brownien serveres desuden med bær ovenpå.

Vil du have en version uden smør, kan du erstatte smør med kokosolie.

LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Sådan får du dine børn til at spise grønt


Ingredienser

8-10 personer

200 g peanutbutter
2 spsk. honning
3 meget modne bananer
1 dl fintrevet rødbede
1 dl kakao
½ dl hakkede mandler
½ dl hakkede valnødder
smør eller kokosolie

Topping

100 g mørk chokolade
1 spsk. smør
hindbær
blomster


Fremgangsmåde

Lun eventuelt din peanutbutter, hvis den er for hård, i en lille kasserolle. Mos bananerne grundigt med en gaffel. Rør peanutbutter, honning, banan, rødbede og kakao sammen. Rør nødder i.

Smør en form, ca. 23 x 23 cm, med smør. Fordel massen i formen, og bag den ved 175 grader i 20-25 minutter, til den er fast. Lad den køle af på køkkenbordet. Sæt den i køleskab, og lad den køle helt af.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tag den af varmen, og rør 1 spsk. smør i. Fordel chokoladen på den kolde kage, og lad den sætte sig i køleskab. Skær kagen i 10-12 stykker, og server den med bunker af bær og blomster.

LOUISAS TIP Kagen bør serveres helt kold og kan med fordel laves dagen før.

Browniebar med bær fra Grøn mad til hele familien

Grøn mad til hele familien af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang

Grøn mad til hele familien: Lækker browniebar med bær

Grøn mad til hele familien får du inspiration til sunde, grønne måltider.

Bogen viser, hvordan du nemt tilsætter flere grøntsager i helt enkle hverdagsretter, og indeholder 100 opskrifter i alt på både vegetariske og veganske måltider, til morgen, middag, aften samt opskrifter på små snacks og søde sager.

Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard har til sammen fem børn  i meget forskellige aldre. De har testet opskrifterne på både børn og mænd, og har samlet favoritter og deres  bedste opskrifter på velsmagende grønne retter til hele familien. I bogen får du blandt andet opskrifter på vafler, lavet på sød kartoffel, grønne smoothies, chunky monkey bowl, creamy spinat pasta, græskarsuppe med popcorn og æbler, sweet potato nuggets, forårsruller, grønne pizzasnegle og meget mere.

LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Lækre veggie pizzasnegle

Køb Grøn mad til hele familien online her eller i din nærmeste boghandel fra d. 14. juni.