kogebøger Kogebøger med sund mad Louisa Lorang Mad og drikke

Lyst til det tyrkiske køkken? Prøv denne nemme opskrift på Alanya-wrap med kylling og sumak-løg

tyrkisk Alanya-wrap

Louisa Lorang har ladet sig inspirere af smage fra den østlige del af middelhavskøkkenet i sin nye kogebog Hverdagsbazar.


I Hverdagsbazar finder du skønne opskrifter til nemme hverdagsretter og til større middagsselskaber.

Forfatteren Louisa Lorang har selv spist sig igennem både Grækenland og Tyrkiet og udviklet en stor begejstring for de mellemøstlige grønne, krydrede retter. I Hverdagsbazar skinner kærligheden til de græske og tyrkiske ingredienser igennem, og opskrifterne bugner af lækkerier som feta, olivenolie, citron, dressinger og varme.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Det største kompliment er, når folk i virkeligheden laver min mad

Saftig lammekebab med tahindressing, samosa med saltet citronyoghurt og lækker vandmelonsalat med marineret gedeost er blot nogle af fristelserne fra kogebogen, der byder på et væld af både små og store retter.


Føler du dig fristet til at prøve kræfter med en tyrkiskinspireret ret til aftensmad i dag? Så prøv Louisa Lorangs velsmagende opskrift på krydret Alanya-wrap med kylling og sumak-løg her:

ALANYA-WRAP

med kylling og sumak-løg


Lyst til det tyrkiske køkken? Prøv denne nemme opskrift på Alanya-wrap med kylling og sumak-løg

Hovedret til 2 personer

2 kyllingebryster
2 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kardemomme
½-1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 nip allehånde
1 nip kanel
1 tsk. røget paprika
Olivenolie
2. spsk. citronsaft
Salt

Sumak-løg
1 stort rødløg
¼ dl rødvinseddike
1 spsk. sumak
1 tsk. tørret mynte
1 spsk. olivenolie
Salt

Servering
½ bundt bredbladet persille
2 fladbrød
Tyk yoghurt (labneh eller tzatziki)
Sprød salat
Olivenolie
Evt. chilisauce


Skær kyllingebrysterne i tynde skiver. Bland alle krydderierne i en skål, og tilsæt olie og salt. Hæld marinaden i en frysepose sammen med kyllingeskiverne, og lad det marinere i 15 minutter ved stuetemperatur eller natten over på køl. Steg kødet i olie på en pande, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt.

Sumak-løg Pil løget, og hak det groft. Afdryp løgternene godt, hæld eddike over, og vend dem sammen med sumak, mynte, olie og lidt salt. Lad sumak-løgene trække i mindst 10 minutter.

Servering Pluk persillen. Servér lune fladbrød med yoghurt, kyllingekød, salat, sumak-løg og masser af persille. Dryp lidt olie over, og giv evt. chilisauce til.

TIP Gang bare op, hvis I er mange. Det er super nem aftensmad til en hel masse mennesker. Jeg kan godt lide at servere kyllingen på et stort fad med masser af tilbehør og lade folk samle deres wrap selv.

Louisa Lorang: Hverdagsbazar

Lyst til det tyrkiske køkken? Prøv denne nemme opskrift på Alanya-wrap med kylling og sumak-løg

Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier. 

I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet. 

Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.