Aktuelt Fiktion

Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Jeffrey Archer

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske familiesagaen Clifton-krøniken. Læs mere om serien nedenfor.


Serien begynder med Hvor der er vilje i England i tiden lige efter Første Verdenskrig.
Vi bliver introduceret til Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen.
Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington.

LÆS OGSÅ: Jeffrey Archer: Afpresningsinterview med en kernelæser

De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

Clifton-krøniken: En pageturner i syv bind

I de efterfølgende seks bind følger vi familien Clifton og familien Barrington gennem århundredets vigtigste begivenheder – historiske såvel som personlige.
Vi kommer helt tæt på, når seriens karakterer kæmper for at overleve Anden Verdenskrig, hvad enten det er som soldat ved fronten eller i hjemmet langt fra krigens rædsler.

Vi er også med, når der udkæmpes politiske kampe om Englands fremtid, hvor seriens karakterer har vigtige roller side om side med prominente personligheder som eksempelvis Jernladyen Margaret Thatcher.

Har du endnu ikke læst serien, så find de første kapitler her.

Vi følger karaktererne i medgang og modgang, når der skal tages svære beslutninger, og når livet tager en uventet drejning. Jeffrey Archer skriver med indlevelse og fortæller en historie, der er så fængende, at det er svært at lægge bogen fra sig igen.

I videoen nedenfor kan du høre forfatter Jeffrey Archer fortælle om første bog i Clifton-krøniken, Hvor der er vilje:


Bestsellerforfatteren Jeffrey Archer

Omend Jeffrey Archers fortællinger har begejstret læsere verden over, er de næsten intet imod hans egen livshistorie. Selvom han i dag er en af verdens bedst sælgende forfattere, så lå det på ingen måde i kortene, at dette ville ske. Som 29-årig var Jeffrey Archer nemlig medlem af det britiske parlament, men en mislykkedes investering sendte ham i fængsel og endte med at koste ham både hans formue og politiske karriere. For at betale sin gæld tilbage satte han sig som 34-årig for at skrive sin første roman, Stjålne penge varer ikke længe, hvilket blev startskuddet til Jeffrey Archers succesfulde karriere som forfatter.

Jeffrey Archer har i løbet af sin lange karriere skrevet en række romaner, novellesamlinger og manuskripter, der er udgivet i 97 lande på mere end 33 forskellige sprog. Alt i alt har han solgt mere end 330 millioner bøger verden over og må derfor siges at være en populær forfatter.

Familiesagaen Clifton-krøniken er hans seneste ambitiøse projekt, og bøgerne er strøget til tops på bestsellerlister verden over. I Danmark udgiver Lindhardt og Ringhof bøgerne med et halvt års mellemrum, og indtil videre er de seks første bind i serien, Hvor der er viljeFaderens synder, En velbevaret hemmelighed, Pas på hvad du ønsker dig, Mægtigere end sværdet og senest Men der kommer en time udkommet. Sidste bind i serien, Her var en mand, udkommer i august.


Glæd dig til sidste bind i Clifton-krøniken:


Her var en mand

Her var en mand af Jeffrey Archer

Her var en mand er sidste bind i Clifton-krøniken. Jeffrey Archer afslutter den medrivende saga om familierne Cliftons og Barringtons turbulente liv.

Den verdensberømte forfatter Harry Clifton er i fuld gang med at skrive sit næste store værk, mens hans hustru, Emma, afslutter sine ti år som bestyrrelsesformand for Bristol Royal Infirmary. En uventet telefonopringning spænder imidlertid ben for dén plan.

Sebastian Clifton og lady Virginia er meget imod deres vilje nødt til at opsøge gamle bekendte i fængslet. Giles Barrington er på vej ud af politik. Nye vinde blæser i England, og Giles må så småt indstille sig på et mere almindeligt familieliv sammen med sin østtyske kone Karin. Lady Virginia er til gengæld helt på vej ud af landet for at undslippe sine kreditorer, men så dør hertuginden af Hertford, og lady Virginia får en lys idé.

Du kan købe Her var en mand online, fx på Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 9. august 2019.Har du ikke fået læst Clifton-krøniken endnu? Her kan du se, hvordan du kan få fingre i dem. De tre første bind i serien fås nu i paperback.Hvor der er vilje

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Faderens synder, Hvor der er vilje, Clifton-krøniken, slægtsroman, familiesaga

Første bind i Clifton-krøniken Hvor der er vilje kan købes som paperback online her og som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.
Faderens synder

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Faderens synder, Hvor der er vilje, Clifton-krøniken, slægtsroman, familiesaga

Andet bind i Clifton-krøniken Faderens synder kan købes som paperback online her eller som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.
En velbevaret hemmelighed

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Clifton-krøniken
Tredje bind i Clifton-krøniken En velbevaret hemmelighed kan købes som paperback online her og som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.

Pas på, hvad du ønsker dig

Mægtigere end sværdet, Archer, Clifton

Fjerde bind i Clifton-krøniken Pas på, hvad du ønsker dig kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.


Mægtigere end sværdet

Femte bind i Clifton-krøniken Mægtigere end sværdet kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.Men der kommer en time

Sjette bind i Clifton-krøniken Men der kommer en time kan købes online her eller i din foretrukne boghandler.
Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.