Jeffrey Archer Skønlitteratur

Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Jeffrey Archer

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske familiesagaen Clifton-krøniken. Læs mere om serien nedenfor.

Serien begynder med Hvor der er vilje i England i tiden lige efter Første Verdenskrig. Vi bliver introduceret til Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington.

LÆS OGSÅ: Jeffrey Archer: Afpresningsinterview med en kernelæser

De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

Clifton-krøniken: En pageturner i syv bind

I de efterfølgende seks bind følger vi familien Clifton og familien Barrington gennem århundredets vigtigste begivenheder – historiske såvel som personlige. Vi kommer helt tæt på, når seriens karakterer kæmper for at overleve Anden Verdenskrig, hvad enten det er som soldat ved fronten eller i hjemmet langt fra krigens rædsler.

Vi er også med, når der udkæmpes politiske kampe om Englands fremtid, hvor seriens karakterer har vigtige roller side om side med prominente personligheder som eksempelvis Jernladyen Margaret Thatcher.

Har du endnu ikke læst serien, så find de første kapitler her.

Vi følger karaktererne i medgang og modgang, når der skal tages svære beslutninger, og når livet tager en uventet drejning. Jeffrey Archer skriver med indlevelse og fortæller en historie, der er så fængende, at det er svært at lægge bogen fra sig igen.

I videoen nedenfor kan du høre forfatter Jeffrey Archer fortælle om første bog i Clifton-krøniken Hvor der er vilje:


Bestsellerforfatteren Jeffrey Archer

Omend Jeffrey Archers fortællinger har begejstret læsere verden over, er de næsten intet imod hans egen livshistorie. Selvom han i dag er en af verdens bedst sælgende forfattere, så lå det på ingen måde i kortene, at dette ville ske. Som 29-årig var Jeffrey Archer nemlig medlem af det britiske parlament, men en mislykkedes investering sendte ham i fængsel og endte med at koste ham både hans formue og politiske karriere. For at betale sin gæld tilbage satte han sig som 34-årig for at skrive sin første roman, Stjålne penge varer ikke længe, hvilket blev startskuddet til Jeffrey Archers succesfulde karriere som forfatter.

Jeffrey Archer har i løbet af sin lange karriere skrevet en række romaner, novellesamlinger og manuskripter, der er udgivet i 97 lande på mere end 33 forskellige sprog. Alt i alt har han solgt mere end 275 millioner bøger verden over og må derfor siges at være en populær forfatter.

Familiesagaen Clifton-krøniken er hans seneste ambitiøse projekt, og bøgerne er strøget til tops på bestsellerlister verden over. Alle seriens syv bøger er udkommet på dansk.


Læs den spændende afslutning på Clifton-krøniken:

Her var en mand

Her var en mand af Jeffrey Archer

Her var en mand er sidste bind i Clifton-krøniken. Jeffrey Archer afslutter den medrivende saga om familierne Clifton og Barringtons turbulente liv.

Den verdensberømte forfatter Harry Clifton er i fuld gang med at skrive sit næste store værk, mens hans hustru, Emma, afslutter sine ti år som bestyrrelsesformand for Bristol Royal Infirmary. En uventet telefonopringning spænder imidlertid ben for dén plan.

Sebastian Clifton og lady Virginia er meget imod deres vilje nødt til at opsøge gamle bekendte i fængslet. Giles Barrington er på vej ud af politik. Nye vinde blæser i England, og Giles må så småt indstille sig på et mere almindeligt familieliv sammen med sin østtyske kone Karin. Lady Virginia er til gengæld helt på vej ud af landet for at undslippe sine kreditorer, men så dør hertuginden af Hertford, og lady Virginia får en lys idé.

Du kan købe Her var en mand online, fx på Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Har du ikke fået læst Clifton-krøniken endnu? Her kan du se, hvordan du kan få fingre i dem. De tre første bind i serien fås nu i paperback.

Hvor der er vilje

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Faderens synder, Hvor der er vilje, Clifton-krøniken, slægtsroman, familiesaga

Første bind i Clifton-krøniken Hvor der er vilje kan købes som paperback online her og som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.Faderens synder

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Faderens synder, Hvor der er vilje, Clifton-krøniken, slægtsroman, familiesaga

Andet bind i Clifton-krøniken Faderens synder kan købes som paperback online her eller som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.En velbevaret hemmelighed

Jeffrey Archer, En velbevaret hemmelighed, Clifton-krøniken
Tredje bind i Clifton-krøniken En velbevaret hemmelighed kan købes som paperback online her og som hardcover online her. Den kan også fås i din lokale boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.Pas på, hvad du ønsker dig

Mægtigere end sværdet, Archer, Clifton

Fjerde bind i Clifton-krøniken Pas på, hvad du ønsker dig kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.Mægtigere end sværdet

Femte bind i Clifton-krøniken Mægtigere end sværdet kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.

Men der kommer en time

Sjette bind i Clifton-krøniken Men der kommer en time kan købes online her eller i din foretrukne boghandler.

Derudover kan den læses som e-bog på Bookmate og Mofibo og lyttes til som lydbog på Bookmate og Mofibo.
Flere bøger af Jeffrey Archer

Farligt efterspil

Farligt efterspil af Jeffrey Archer

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det  øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

LÆS OGSÅ: Intens spændingsroman fra Jeffrey Archer. Smuglæs i Farligt efterspil.

Du kan købe Farligt efterspil af Jeffrey Archer online her eller i din nærmeste boghandel.


Skæbnespillet

skæbnespillet, jeffrey archer

Leningrad, Rusland, 1968. Alexander Karpenko er ikke noget helt almindeligt barn, og fra en meget tidlig alder står det klart, at han skal lede sine landsmænd. Men da hans far bliver snigmyrdet af KGB, må han sammen med sin mor flygte fra Rusland, hvis ikke de skal lide samme skæbne. Ved havnekajen bliver de konfronteret med et uafvendeligt valg: Skal de borde et containerskip med kurs mod Amerika eller Storbritannien? Alexander afgør det med et terningekast …

På et øjeblik er Alexanders fremtid afgjort af tilfældigheder. I en episk fortælling om skæbne og held, der spænder over to kontinenter og tre årtier, følger vi hans triumfer og nederlag, mens han kæmper som immigrant for at erobre den nye verden. I takt med at historien udfolder sig, finder Alexander ud af, hvad hans skæbne er og indser, at han må konfrontere fortiden og hans arv i Rusland.

LÆS OGSÅ: Nervepirrende pageturner af Jeffrey Archer. Smuglæs i Skæbnespillet

Du kan købe Skæbnespillet online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Kane og Abel

Kane og Abel fødes på den samme dag i 1906. Abel vokser op under fattige kår som hittebarn, efter hans mor dør under fødslen.

Tusindvis af kilometer væk fødes William Kane, som vokser op hos en gammel, fornem og meget rig familie.

Da de to mænd mødes, mange år senere, bliver de hinandens dødsfjender.

Kane og Abel, der er solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, er en international bestseller af den populære forfatter Jeffrey Archer.

Trilogien består af Kane og Abel, Den fortabte datter og Skal vi sige det til præsidenten?

Du kan købe Kane og Abel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: International bestseller af Jeffrey Archer. Smuglæs i Kane og Abel


Den fortabte datter

Den fortabte datter, Jeffrey Archer

Den kun 11-årige Florentyna er datter af en en rig, polskfødt ejer af en stor hotelkæde.

Florentyna drømmer om at blive præsident af De Forende Stater, men eftersom hun er kvinde, af polsk afstamning og katolik er hendes odds svære.

Florentyna har store ambitioner, men midt i det hele møder hun manden i sit liv og kastes af samme grund ud i en nådesløs familiefejde. Først i en moden alder, er hun på vej mod sit mål: Det Hvide Hus i Washington D.C. Trods hård kamp og ofte uretfærdig modstand giver hun ikke op.

Den fortabte datter er en selvstændig fortsættelse af Kane og Abel.

Du kan købe Den fortabte datter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Fortsættelsen til Kane og Abel. Smuglæs i “Den fortabte datter”

Læs også: Jeffrey Archers nyeste roman

Ærens veje

I 1999 fandt man blot 700 meter fra toppen af Mount Everest det dybfrosne lig af den legendariske engelske bjergbestiger George Mallory, der forsvandt i 1924. Tre gange forsøgte han at bestige verdens højeste bjerg, tredje gang blev ulykkens gang. Både han og hans klatremakker Andrew Irvine omkom på bjerget. Liget af Irvine er aldrig blevet fundet, heller ikke Mallorys kamera. Måske indeholder det billeder fra toppen og dermed beviset for, at Mallory blev den første på verdens tag næsten 30 år før Sir Edmund Hillary.  

Ærens veje er den dramatiske historie om George Mallory, født i 1886 og uddannet på Cambridge University. Han kæmpede på Vestfronten under Første Verdenskrig, og var hele sit liv en fænomenal bjergbestiger. På spørgsmålet om, hvorfor han ville bestige Mount Everest, svarede han: ”Fordi det ligger der.”

Du kan købe Ærens veje af Jeffrey Archer fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 31. oktober.