Jeffrey Archer Skønlitteratur

Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Jeffrey Archer

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske familiesagaen Clifton-krøniken. Læs mere om serien nedenfor.

Serien begynder med Hvor der er vilje i England i tiden lige efter Første Verdenskrig. Vi bliver introduceret til Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington.

LÆS OGSÅ: Jeffrey Archer: Afpresningsinterview med en kernelæser

De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

Clifton-krøniken: En pageturner i syv bind

I de efterfølgende seks bind følger vi familien Clifton og familien Barrington gennem århundredets vigtigste begivenheder – historiske såvel som personlige. Vi kommer helt tæt på, når seriens karakterer kæmper for at overleve Anden Verdenskrig, hvad enten det er som soldat ved fronten eller i hjemmet langt fra krigens rædsler.

Vi er også med, når der udkæmpes politiske kampe om Englands fremtid, hvor seriens karakterer har vigtige roller side om side med prominente personligheder som eksempelvis Jernladyen Margaret Thatcher.

Har du endnu ikke læst serien, så find de første kapitler her.

Vi følger karaktererne i medgang og modgang, når der skal tages svære beslutninger, og når livet tager en uventet drejning. Jeffrey Archer skriver med indlevelse og fortæller en historie, der er så fængende, at det er svært at lægge bogen fra sig igen.

I videoen nedenfor kan du høre forfatter Jeffrey Archer fortælle om første bog i Clifton-krøniken Hvor der er vilje:


Bestsellerforfatteren Jeffrey Archer

Omend Jeffrey Archers fortællinger har begejstret læsere verden over, er de næsten intet imod hans egen livshistorie. Selvom han i dag er en af verdens bedst sælgende forfattere, så lå det på ingen måde i kortene, at dette ville ske. Som 29-årig var Jeffrey Archer nemlig medlem af det britiske parlament, men en mislykkedes investering sendte ham i fængsel og endte med at koste ham både hans formue og politiske karriere. For at betale sin gæld tilbage satte han sig som 34-årig for at skrive sin første roman, Stjålne penge varer ikke længe, hvilket blev startskuddet til Jeffrey Archers succesfulde karriere som forfatter.

Jeffrey Archer har i løbet af sin lange karriere skrevet en række romaner, novellesamlinger og manuskripter, der er udgivet i 97 lande på mere end 33 forskellige sprog. Alt i alt har han solgt mere end 275 millioner bøger verden over og må derfor siges at være en populær forfatter.

Familiesagaen Clifton-krøniken er hans ambitiøse projekt, og bøgerne er strøget til tops på bestsellerlister verden over. Alle seriens syv bøger er udkommet på dansk.


Læs Clifton-krøniken:

1 – Hvor der er vilje

Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Hvor der er vilje er den første bog i Jeffrey Archers bestsellerserie Clifton-krøniken.

Harry Clifton vokser op i den fattige del af Bristol, som barn af en falden soldat og en mor, der slider for at skaffe mad på bordet til sin familie.

Harrys skæbne er klar: Ligesom sin far og sin onkel skal han arbejde på havnen. Men Harry viser sig at have et skjult talent, som skaffer ham et stipendium på en eksklusiv drengeskole og åbner dørene for et andet liv.

Samtidig går det langsomt op for Harry, at hele hans liv er bygget på en løgn. For måske er han ikke søn af Docker Arthur Clifton, som han troede, men i stedet den uægte søn af arvingen til det succesfulde Barrington Shipping Line.

Clifton-krøniken er en storslået saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner.

Du kan købe Hvor der er vilje online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
2 – Faderens synder

faderens synder, jeffrey Archer

Faderens synder er andet bind i Clifton-krøniken, hvor vi følger Harry videre på sin rejse.

Med håbet om at starte et nyt liv tager Harry til USA, men han bliver anholdt for mord, da han går fra borde.

Tilbage i England, beslutter Emma Barrington sig også for at tage til USA. Hun nægter at tro, at Harry blev dræbt af tyskerne, og rejser ud for at finde den mand, hun elsker.

Tilbage i Europa er Anden Verdenskrig for alvor brudt ud, og Giles Barrington melder sig til hæren.

Du kan købe Faderens synder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3 – En velbevaret hemmelighed

En velbevaret hemmelighed, Jeffrey Archer

Tredje bind i Jeffrey Archers Clifton-krøniken starter i år 1945 efter Anden Verdenskrigs afslutning. Men Clifton-slægtens skæbne er langt fra afgjort.

I En velbevaret hemmelighed holder Englands befolkning vejret, mens Overhuset voterer om, hvorvidt Harry Clifton eller hans svoger Giles skal arve Barrington Shipping Line.

Harry, der endelig er slået igennem som forfatter, vender tilbage til Amerika for at promovere sin nyeste roman, mens Emma leder efter en lille forsvunden pige, hvis sande identitet for alt i verden skal holdes hemmelig.

Du kan købe En velbevaret hemmelighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
4 – Pas på, hvad du ønsker dig

Jeffrey Archer, Pas på hvad du ønsker dig

Pas på hvad du ønsker dig er fjerde bog i Clifton-krøniken, en episk fortælling om magt og kærlighed, forræderi, hævn og familiebånd.

Harry og Emma Clifton styrter til hospitalet, hvor deres søn Sebastian er indlagt efter en alvorlig bilulykke.

Imens de er optaget andetsteds, finder et snedigt udtænkt magtspil sted i Barrington Shipping Company.

Der er store omvæltninger på vej for familierne Clifton og Barrington …

Du kan købe Pas på, hvad du ønsker dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
5 – Mægtigere end sværdet

Mægtigere end sværdet, Jeffrey Archer

Med Mægtigere end sværdet fortsætter dette femte bind den intrigante historie om Clifton og Barrington.

En IRA-bombe er eksploderet på skibet MV Buckingham på vej over Atlanten, og der er stor uvished om, hvor mange af passagererne der er omkommet. Som bestyrelsesmedlem i Barrington Shipping er Emma Clifton stærkt optaget af angrebet, som skaber uro i bestyrelsen.

Samtidig er hendes mand Harry Clifton i fuld gang med at forsøge at få forfatter Anatoly Babakov løsladt fra et sibirisk fængsel, hvilket bringer ham selv i livsfare.

Du kan købe Mægtigere end sværdet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
6 – Men der kommer en time

Men der kommer en time, Jeffrey Archer

Men der kommer en time er næstsidste bog i Clifton-krøniken om de to familier Clifton og Barringtons liv i 1970’ernes England.

Tiden er præget af den kolde krig, og de ideologiske sammenstød findes også internt i familien.

Giles Barrington forsøger at få Karin ud af Østtyskland, og Emma Clifton kæmper for at holde Barrington Shipping på familiens hænder. Harry kæmper ihærdigt for at Anatolij Babakov bliver løsladt fra arbejdslejren i Sibirien, mens Lady Virginia forsøger at sikre sin fremtid med lumske planer.

Du kan købe Men der kommer en time online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
7 – Her var en mand

Her var en mand, Jeffrey Archer

Her var en mand er sidste bog i Clifton-krøniken om familierne Clifton og Barringtons turbulente liv.

Harry Clifton, den etablerede berømte forfatter, arbejder på sin næste roman. Imens runder Emma Clifton sit første årti som Bristol Royal Infirmarys bestyrelsesformand. Men et enkelt telefonopkald slår skår i glæden.

Giles Barrington er på vej ud af politik, da nye vinde blæser i England. I stedet må han indstille sig på et mere almindeligt liv med sin kone Karin – indtil en uventet hændelse præsenterer nye muligheder.

Du kan købe Her var en mand online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.