Det bedste ved den dejlige sommer er, at der oftest er tid til at dykke ned i skønne romaner. Findes der noget bedre end at fordybe sig i et univers – gerne over flere bøger?

Hvis du leder efter et nyt skønt univers at fordybe dig i, giver vi dig her 10 anbefalinger til de bedste bogserier, du kan læse på bog-streamingtjenester som Saxo Premium, Mofibo og Storytel. Vi vil også undervejs fortælle dig, om du kan streame bøgerne på lydbog til en fælles lytning, hvis du for eksempel skal på en længere bilferie.

1. Jeffrey Archers Clifton-krøniken

“Førsteklasses håndværk” – WEEKENDAVISEN om Hvor der er vilje

★★★★★ “Helt fantastisk … fangede mig fra første side” – RUSKJÆRS BØGER om En velbevaret hemmelighed

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med familien Clifton og Barrington, så har du noget virkelig godt i vente. Fra første bog, Hvor der er vilje, fanger Jeffrey Archer dig ind i den skønne fortælling om drengen, Harry, som vokser op i den fattige del af Bristol. Han har et talent for at synge, og det giver ham muligheder i livet. I de episke slægtshistorie bliver vi ført gennem de store begivenheder i det 20. århundrede. Serien underholder, kommer helt tæt på store- så vel som små livsbeslutninger, kærlighed, krig og ikke mindst rørende venskaber på tværs af generationer.

LÆS OGSÅ: Min mor læser Jeffrey Archer med en hastighed, der imponerer mig.

Indtil videre er der udkommet fire bøger i serien, alle bøger kan både læses som e-bog eller lyttes til. Start med Hvor der er vilje.

Læs meget mere om Clifton-krøniken her.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find Clifton-krøniken her.

2. Pierre Lemaitres Camille Verhoeven serie

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “Gennemført tåget og labyrintisk thriller … spænd sikkerhedsselen, og glem nattesøvn” – POLITIKEN om Alex

“Krimi med kant, krop, komik og kunstnerisk kvalitet” – BERLINGSKE om Irène

Er du til bestialsk velskrevet krimi, skal du straks kaste dig over franske Pierre Lemaitres prisbelønnede serie om detektiven Camille Verhoeven.

Krimierne adskiller sig fra mængden, ved de uforudsigelige handlinger og .. knap så sympatiske karakterer, og er blevet kaldt en tiltrængt fornyelse af krimigenren. De detaljerede grusomheder udspenslet i et sofistikeret og udsøgt sprog placerer krimierne i en klasse for sig. De tre klassiske efterforskeningskrimier kan læses selvstændigt.

Læs også: Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre Lemaitre

Der er udkommet fire bøger i serien. Mange starter faktisk med nr. to (Alex) og det kan du også gøre. Men ellers er Irène den første bog i serien. Samtlige bøger kan både læses som e-bog eller streames som lydbog.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find alle bøgerne om Camille Verhoeven her.

3. Justin Cronins postapokalyptiske bestsellertrilogi

“Mens jeg læste ‘Den første’ for fjerde gang, brugte jeg en del tid på at overveje, om det ikke er BOGEN, altså yndlingsbogen over dem alle. Jeg kom også til at tænke på, hvordan jeg mon får la­vet en anmeldelse, der gerne skulle virke som en salgstale og ikke får jaget folk væk, når de hører, hvad den handler om.” – BOGRUMMET om Den første 

Er du til vanvittig velskrevet spænding og store basser af romaner kan du rolig fordybe dig i disse tre romaner. Cronins sci-fi trilogi består samlet set nemlig af sådan ca 2600 sider fyldt med nervepirrende handling, dyster stemning og en evindelig kamp for overlevelse.

Bøgerne handler om et virusudbrud, der har givet vampyrlignende væsener overtaget i verden. Små kolonier af overlevende mennesker må leve side om side med disse overnaturlige væsner, der konstant er på jagt efter nyt blod. Nu er alt stille, men varsler stilheden enden på mareridtet eller evig mørke? Kan de overlevende genopbygge samfundet og skabe en håbefuld fremtid? Forude venter den absolut sidste kamp mellem lys og mørke …

Læs også: Bøger til dig der venter på Game of Thrones.

Der er tre bøger i serien. Start med Den første. Alle tre bøger er tilgængelige som e-bøger. De to første kan også streames som lydbog.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find alle bøgerne Justin Cronins anmelderroste trilogi her.

4. Stephanie Perkins School of America-trilogi

“Gud hvor jeg elsker denne bog … alle bør læse den” – LIDT BEDRE LIV om Anna og det franske kys

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ “Chick lit af bedste slags … Man bliver forelsket, man græder, man griner, og man kan ikke lægge bogen fra sig igen” KRUMMES KRUMMELURER om Lola og naboens søn

Selvom denne trilogi måske mest er skrevet til teenagere, skal der ikke være noget i vejen for voksne også at læse med i disse tre skønne romaner om teenagekærlighed. Mange vil nemlig kunne nikke genkendende til sommerfuglene i maven og de følelser og tanker der går igennem hovedet når man er forelsket for første gang.

Alle tre bøger kan læses selvstændigt og følger en cirkel af venner, hvor nogle af dem er elever på en amerikansk kostskole i Paris. Omdrejningspunktet i alle tre romaner er den første forelskelse, men også hvor svært livet kan være med familier, der ikke forstår en.

Læs også: Læserne er vilde med Anna og det franske kys

Da alle tre bøger er selvstændige romaner, er der frit valg hvilken roman du læser først. Men vi vil dog anbefale Anna og det franske kys. Alle tre romaner kan både læses som e-bog og streames som lydbog.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find alle de tre skønne bøger af Stephanie Perkins her.

5. Michael Katz Krefelds Ravn-serie

★★★★★ “En forrygende krimi – man sidder i en skruestik” – FYENS STIFTSTIDENDE om Dybet

“En fantastisk krimi … velskrevet og super-spændende” – BOGORMEN OG MIG om Pagten

Michael Katz Krefeldst bedstsælgende og prisbelønnede serie om Detektiven Thomas Ravnholdt har siden første bog udkom i 2013 begejstret læsere i over 20 lande. Der er masser af fart over feltet, det er hæsblæsende, nervepirrende og stærkt vanedannende.

Alle bøger kan læses selvstændigt, men sideløbende følger vi også Thomas Ravnholdts historie, vis frygtelige tragedie summer som et bagtæppe. I første bog, Afsporet møder vi første gang Ravn – som han bliver kaldt, der er på sygeorlov. Hans kæreste er blevet slået ihjel og Ravns liv er herefter gået i hundende. Men en nær ven spørger om hjælp og det bliver startskuddet til et ny start for Ravn.

Læs også: Krimibestseller: Michael Katz Krefelds Ravn serie

Der er indtil videre fem bøger i serien. De kan sagtens læses selvstændigt men du kan også fortære dem alle. Start med Afsporet. Samtlige bøger kan både læses som e-bog og streames som lydbog.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find bøgerne i Ravn-serien her.

6. Carlos Ruiz Zafóns bestsellerserie om De glemte bøgers kirkegård

“En flot og fejende fornøjelse at læse” – POLITIKEN om Vindens skygge

“Medrivende … fyldt med drama … skabt af en mesterlig fortæller” – WINDBLOWN PAGES om Englens spil

Spanske Carlos Ruiz Zafóns Vindens skygge har til trods for de kun 17 år på bagen, nærmest opnået en klassikerstatus. Hvis du er en af de mange, der har haft glæden af bogen, ved du at, Zafón er en forfatter, der kan formidle stemninger og mysterier som ingen andre. Og hvis du endnu ikke har læst starten på De glemte bøgers kirkegård, har du en rigtig stor læseoplevelse til gode.

Serien om De glemte bøgers kirkegård tager læseren med på en historisk rejse gennem et gådefuldt Barcelona i jagten på sandheden om en mystisk forfatter og hans afbrændte bøger. Bøgerne i serien er fyldt med referencer til andre bøger og observationer om det at være en læser. Og derfor er det oplagt læsestof for enhver bogelsker.

Læs også: Mesterforfatteren Zafón røber nu de sidste hemmeligheder fra De glemte bøgers kirkegård

Der er fire bøger i serien. Start med Vinden skygge. Samtlige bøger kan læses som e-bog, de tre første er endvidere også tilgængelige som lydbøger.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find de fire dejlige bøger af Carlos Ruiz Zafón her.

7. Lone Theils’ Nora Sand serie

“En fremragende debutkrimi af en karat, der kun sjældent ses i første forsøg” – KRISTELIGT DAGBLAD om Pigerne fra Englandsbåden

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – FEMINA om Heksedrengen

Er du til krimi, fart over feltet og en god sidehistorie om hovedpersonen, så skal du straks kaste dig over Lone Theils’ fremragende krimiserie om London-korrespondenten Nora Sand.

Første gang vi møder Nora Sand i bestsellerserien, jagter hun sandheden bag et mystisk fotografi hun tilfældigvis finder i en gammel kuffert, hun har købt brugt hos en markandiser. Billedet forestiller to piger, der i 1980´erne forsvandt på en dansk færge mellem Esbjerg og Harwich. Og så går den vilde jagt.

Læs også: Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

Der er foreløbigt tre bøger i serien om Nora Sand, og alle kan læses selvstændigt. Men skal du følge Noras historie skal du starte med Pigerne fra Englandsbåden. Alle tre bøger kan både læses som e-bog og streames som lydbog.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find alle tre bøger om Nora Sand her.

8. Bernard Cornwells vikingeserie: Saksernes fortællinger

“Rigtig godt gjort … overraskende, klichéfri og raffineret” – WEEKENDAVISEN om En konges død

★★★★★ – “Levende og medrivende .. Bernard Cornwell er en fabelagtig fortæller” B FOR BOG om Stormens krigere

Bernard Cornwells imponerende serie, Saksernes fortællinger, er nu nået op på hele 10 bind, og kan også streames som serie på Netflix. Serien beretter om England i 8-900-tallet. Vi møder den saksiskse Uhtred, der som barn bliver taget til til fange og opdraget af danske vikinger. Som voksen vender han dog vikingerne ryggen og kæmper for Englands generobring. Gennem serien følger vi Uhred og hans efterkommeres kamp for England.

Læs også: Bernard Cornwells vikingeserie fortsætter

Der er foreløbigt 10 bøger i Saksernes fortællinger, og alle kan læses som e-bog eller streames som lydbog. Start med første bog i serien, Det sidste kongerige.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Alle bøgerne i Bernard Cornwells vikingeserie her.

9. Deborah Harkness’ heksetrilogi

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤  “Læs bogen … hvis du ikke lader dig skræmme af en røvsexet vampyr” – FEMINA om Nattens skygge

“En ganske betagende og anderledes historie .. en helt fantastisk fortælling” – LITTERATURSIDEN om Heksenat

Deborah Hakness byder i sin trilogi på vidunderlig, fortryllende fantasy for voksne. Hvis du er en af dem, som har svært ved at glemme Twilight, er denne trilogi helt sikkert for dig. Her er masser af hekse, vampyrer, dæmoner, forbudt kærlighed og en gåde om et forhekset gammelt manuskript.

I heksetrilogien møder vi Diana, som kommer fra en hekseslægt. Hun forsker i alkymistiske skrifter og finder en dag et fortryllet manuskrift på et bibliotek. Manuskriptet er af en gammel alkymistiske tekst der har været forsvundet i århundrede og tiltrækker opmærksomhed fra andre væsner. Deriblandt vampyren Matthew, som forsker i genetik. Diana bliver mod sin vilje tiltrukket af ham. Og et forhold mellem en heks og en vampyr er et problem.

Læs også: Heksenat-trilogien: En slags “Twilight” for voksne

Der er tre murstensbøger i serien, og der er underholdning til mange timer. Alle tre bøger kan læses som e-bøger på streamingtjenesterne, mens de to første også kan lyttes til. Start med Heksenat.

Foretrækker du papir i stedet for skærm, kan du også finde bøgerne på biblioteket.

10. Stefan Ahnhems Fabian Risk serie

“Efter endt læsning er der kun ét svar: JA. ‘Offer uden ansigt’ er en fantastisk spændende, velskrevet og medrivende bog” – LITTERATURSIDEN om Offer uden ansigt

★★★★★ – FYENS STIFTSTIDENDE om Atten grader minus

Stefan Ahnhem er mest kendt som den succesfulde manuskriptforfatter bag tvserier som Wallander og Irene Huss, så det er intet under, at han faktisk solgte hans krimiserie om Fabian Risk til filmatisering – før bøgerne var skrevet. Foreløbigt er der udgivet 3 bøger, og 4. bog, Motiv X, udkommer i september.

Bøgerne handler om Fabians hæsblæsende  og spændende arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang bliver involveret i omfattende kriminalsager. Første gang vi møder Fabian er han netop flyttet tilbage til sin fødeby, Helsingborg, sammen med sin familie. Få timer efter ankomsten ringer den nye chef angående et brutalt mord. Det viser sig at være Fabians gamle klassekammerat og inden længe dukker flere lig op af tidligere klassekammerater.

Læs også: Næste bog kan blive den sidste – måske dør hovedpersonen…

Alle bøger kan læses selvstændigt, men hvis du vil følge Fabian Risks historie skal du starte med Offer uden ansigt som er første bog i serien.  Alle tre bøger i serien kan både læses og lyttes til på streamingtjenesterne.

Foretrækker du papir i stedet for skærm? Find Stefan Ahnhems krimiserie her.