Saga Bøger fra Disney Lydbøger Lydbøger til børn Viden

Streaming af lydbøger eksploderet over sommeren

Streaming af lydbøger eksploderet over sommeren

Streaming af lydbøger er steget kraftigt denne sommer. Og det er ikke kun bestsellere, der nyder godt af danskernes voksende lyttelyst – også ældre bøger er meget efterspurgte, fortæller Danmarks største digitale forlag.

Når danskerne går på ferie, streamer de lydbøger som aldrig før.

Alene hos eReolen er antallet af lyttede titler steget med hele 29 procent sammenlignet med sidste sommer for landets største digitale forlag Saga i Lindhardt og Ringhof.

Udviklingen glæder Jeppe Branner, redaktionschef hos Saga, der har næsten 8.000 danske lydbøger på markedet.

“Det er dejligt, at der er læsere til alle vores bøger. De ældre udgivelser klarer sig nemlig også rigtig godt,” siger han.

Jeppe Branner fortæller, at det ikke kun er bestsellere, der bliver lyttet hos eReolen. Blandt de mest hørte titler er fx Lisbet Dahls selvbiografi “At overkomme livet” fra 2001, der sammen med Hella Joofs “Båven om Gud” og Michael Katz Krefelds “Dybet” ligger i top på eReolen. Men også lydbøger til børn, blandt andet populære historier fra Disneys og Sebastian Kleins bøger, er blevet lyttet flittigt i sommerferien.

LÆS OGSÅ: 10 lydbøger om 2. verdenskrig

Binge reading: Danskerne lytter til serier

Jeppe Branner fortæller videre, at lytningerne følger nogle særlige mønstre. Mange vælger at lytte til bogserier, og en af de forfattere, der nyder godt af det, er britiske Jeffrey Archer, der snart udkommer med syvende og sidste bind i Clifton-krøniken på dansk.

“Det er lidt ligesom Netflix: folk bliver bidt af en bog, og derefter sluger de hele serien,” siger Jeppe Branner, der kalder tendensen “binge reading”.

LÆS OGSÅ: 15 gode krimier på lydbog

Stigningen vækker selvfølgelig også glæde hos Lars Boesgaard, administrerede direktør hos Lindhardt og Ringhof.

“Det er skønt, at læserne i den grad har taget lydbogen til sig. Og samtidig har salget af bøger i boghandlen hen over sommeren også været rigtig godt,” siger han.

Hvor kan man lytte til lydbøger?

Danskerne lytter som aldrig før. Lydbøgerne kan man finde hos fx bibliotekernes ereolen, i streaming- og abonnementstjenester som Mofibo og Saxo Premium og til download hos en lang række forhandlere. Du kan se nærmere på Sagas store udvalg af e- og lydbøger her.