Krimi

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Storytel og Bookmate.

Elsker du også krimi på lydbog? Det er dejlig praktisk at lytte til bøger, mens man kan foretage sig andre ting. F.eks. at gå i haven, løbe en tur, gøre rent, ordne vasketøjet, lave mad, strikke og male. Eller simpelthen bare at ligge i solen med lukkede øjne.

Krimi på lydbog – her er 15 krimier du kan finde på streamingtjenesterne:

 

Vi har gravet i arkiverne og har her fundet 15 gode krimier på lydbog. Samtlige lydbøger kan selvfølge købes til download hos en digital forhandler, men du kan også streame dem. Her er 15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Storytel og Bookmate:

Anne Mette Hancock: Ligblomsten

Anne Mette Hancock, Ligblomsten

Ligblomsten strøg ind på Danmarks bestsellerliste da den udkom i 2017 sidste år og efterfølgende er Anne-Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant.

Heloise modtager pludseligt mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

☞ Læs også: Anne Mette Hancock er årets danske krimifund 

I Ligblomsten finder du masser af spænding, og bogen vil holde dig fanget helt til sidste minut.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan. Varm op med Ligblomsten så du er klar til næste selvstændige bind, Mercedes-snittet som bliver sommerens krimi.

Du kan både læse og lytte til Ligblomsten på Mofibo, Storytel og Bookmate.

8 timer 24 minutter. Oplæst af: Githa Lehrmann


Guillaume Musso: Pigen fra Brooklyn

Guillaume Mussos tredje roman på dansk er netop udkommet, og vi har flere i vente fra Frankrigs bedst sælgende forfatter. Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Guillaume Mussos hæsblæsende plot-twist pageturnere har du noget godt i vente!

☞ Læs også: Kongen af plot-twists har skrevet endnu en bog du ikke kan lægge fra dig ☜

I Pigen fra Brooklyn, foregår en del af handlingen i USA. Og du kan roligt forberede sig på en rigtig god roman med masser af action!

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder.
På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.
Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Du kan både læse og lytte til Pigen fra Brooklyn på Mofibo, Storytel og Bookmate.

9 timer og  7 minutter. Oplæst af: Morten Rønnelund

 


Guillaume Musso: Central Park

Central Park er endnu en fuldstændig utilregnelig krimi af Guillaume Musso. Der er godt med fart på i denne utilregnelige krimi, du først regner ud til allersidst.

☞ Læs også: Drønspændende og fuldstændig uforudsigelig thriller 

En tidlig morgen i Central Park vågner Alice og Gabriel op på en bænk, låst fast til hinanden med håndjern. De kan ikke huske, at de nogen sinde har mødt hinanden. Og aftenen før var Alice hjemme i Paris med sine veninder og Gabriel spillede piano på en jazzbar i Dublin.

Hvordan er de endt i den situation og hvis blod er det, der er på Alices bluse? Alice og Gabriel har ikke andet valg end at søge svarene sammen, så de kan vende tilbage til deres hverdag. Men de er ikke forberedte på sandheden, som vender op og ned på deres liv.

Du kan lytte til Central park på Mofibo, Storytel og Bookmate.

6 timer og  58 minutter.  Oplæst af: Morten Rønnelund

 


Karen Dionne: Dyndkongens datter

Karen Dionne har skrevet en thriller, om en grum isoleret barndom, og et kvinder der forsøger at forligne sig med sin fortid. Romanen begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par twists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

☞ Læs også: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Du kan både læse og lytte til Dyndkongens datter på Mofibo, Storytel og Bookmate.

9 timer og 46 minutter. Oplæst af: Iben Haaest


 

Pierre Lemaitre: Brudekjolen

Brudekjolen thriller krimiHar du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør. Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan. Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

☞ Læs også: 5 ting du ikke vidste om Pierre Lemaitre 

Du kan både læse og lytte til Brudekjolen på Mofibo, Storytel og Bookmate.

8 timer og 55 minutter. Oplæst af: Peter Milling


 

Luca d’Andrea: Bjerget

Bjerget, Luca D'Andrea, Krimi, Spænding, spændingsroman, lavine, mysterium, drama, thriller, italiensk, dolomitterne

Da Bjerget udkom strøg den ind på bestsellerlisterne verden over og mange sammenligner forfatteren Luca d’Andreas med Stephen King.

Luca d’Andreas Bjerget er en vaskeægte thriller-sensation.

Det er en udsædvanlig roman, der bygger på en skræmmende, mørk og uforudsigelig lytteoplevelse.

På fænomenal vis bygger Luca d’Andrea en historie op centreret om mordet på tre unge mennesker i 1985 i Dolomitterne. Jeremiah Salinger, en amerikansk tilflytter, hører om sagen og begynder trods de lokales modstand at grave i bjergets hemmeligheder, og sagen ender at være som en besættelse for ham. Men hvilke hemmeligheder er det, der ikke kan tåle dagens lys?

☞ Læs også: Bjerget gemmer på mørke hemmeligheder  

Du kan både læse og lytte til Bjerget på Mofibo, Storytel og Bookmate.

12 timer og 44 minutter. Oplæst af: Martin Greis

 


 

Mette Wessel Fyhn: Mosefolk

Mosefolk sætter fokus på det foruroligende ved den særegne stemning ved en tætknyttet og stille landsby. Det urgamle, historiske og mystiske element som mosen er, spiller her en ganske central rolle i romanen.

☞ Læs mere om krimidebutant Mette Wessel Fyhn: “Hvor godt kender vi egentlig hinanden?” ☜

Maria Brænder er politiefterforsker og lander jobbet som landbetjent i den lille by Vi. Området kender Maria godt, da hun er selv er fra byen og kender de mosefolk hun på godt og ondt er vokset op sammen med. Og mødet med Vi og dets indbyggere bliver ikke fredeligt.

Onskaben viser sit ansigt da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Snart sker en række overfald på ældre kvinder, og det tyder på, at der omkring byens mose, sø, skov og naturidyl er onde kræfter på spil.

Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem er så morderen?

Du kan både læse og lytte til Mosefolk på Mofibo, Storytel og Bookmate.

13 timer og  14 minutter. Oplæst af: Stine Brandt Lilliecrona

 


 

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Katrine Engbergs fremragende krimiserie om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner, kan du her lytte til første bog i serien.

Krokodillevogteren er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, og Katrine Engberg fejede fuldstændig benene væk under anmeldere såvel som krimilæsere med denne flotte debut.

☞ Læs også:Katrine Enberg: Min detektiv er en god blanding af migselv og min mand ☜

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Du kan både læse og lytte til Krokodillevogteren på Mofibo, Storytel og Bookmate.

11 timer og  58 minutter. Oplæst af: Marian Friborg


 

Bernard Minier: Cirklen

Cirklen er en perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi. Det er en ordentlig moppedreng og varer 20 timer og 13 minutter. Så det er en perfekt krimi til det store udendørsprojekt som at fjerne masser af ukrudt,  løbetræne eller en lang køretur til Sydeuropa, hvor en lydbog er en ekstra bonus.

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?

Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen. Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

Cirklen er en selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier. ☞ Læs mere om Martin Servaz serien  

Du kan både læse og lytte til Cirklen på Mofibo og Storytel. Du kan også lytte til Cirklen på Bookmate.

20 timer og 13 minutter. Oplæst af: Peter Milling

 

Leif Davidsen: Djævelen i hullet

Elsker du også Leif Davidsens fantastiske spionromaner? Så vil denne intense spændingsroman tilfredsstille alle dine celler, for Djævelen i hullet byder på russiske spioner, Den Kolde Krig, forræderi og politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

Læs også: Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger ☜

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud.

Du kan lytte til Djævelen i hullet på Mofibo, Storytel og Bookmate.

12 timer og  34 minutter. Oplæst af Leif Davidsen

 


Leif Davidsen: Ravnens rede

Ravnens Rede er en gotisk spændingsroman om en excentrisk rigmand på et slot ud for Bretagnes kyst. Det er en lille skøn roman på fem timer.

☞Læs også: Leif Davidsen med et gotisk slot i lommebogen☜ 

Susanne Carlsen har brug for penge. Hun er blevet skilt, hun har kun små freelance-opgaver som journalist – og hun er ikke længere helt ung. Da den danske rigmand Erling Skjold inviterer hende til sit slot i Frankrig for at skrive hans biografi, siger Susanne ja, selvom tilbuddet næsten er for godt til at være sandt.

Kort efter sin ankomst til Frankrig bliver Susanne kontaktet af en mand, der efter sigende arbejder for den franske sikkerhedstjeneste, og som har foruroligende oplysninger om Erling Skjold. Uhyggen stiger i takt med at Susanne i hemmelighed begynder at udforske det mystiske slot – Ravnens Rede – på egen hånd.

Du kan lytte til Ravnens Rede på Mofibo, Storytel og Bookmate.

5 timer og  44 minutter. Oplæst af Marian Friborg

 


 

Lone Theils: Heksedrengen

Der er masser af hæsblæsende underholding i denne actionpakkede krimi. Heksedrengen er en del af Lone Theils’ bedstsælgende Nora Sand-serie, men kan også sagtens læses og lyttes til som en selvstænding.

☞ Læs mere om Nora Sand serien  

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Du kan både læse og lytte til Heksedrengen på Mofibo, Storytel og Bookmate.

7 timer og  1 minut. Oplæst af Randi Winther


Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

Steffen Jacobsen fik i 2013 sit store bedstsælgende gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Da blev jeg døden den anmelderroste enkeltstående historiske spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Los Alamos, juli 1945. I et ørkenlandskab i New Mexico kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere det våben, som vil ændre verden for altid. Deriblandt Niels Bohr og en ung dansk ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Du kan både læse og lytte til Da blev jeg døden på Mofibo, Storytel og Bookmate.

11 timer 6 minutter. Oplæst af Morten Rønnelund


Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebes forfatterskab har været succesfuldt og dominerende som den ene part af det stærke svenske søskendepar Grebe & Träff. Når isen brister er Grebes første udgivelse som soloforfatter og byder på en nordisk, besættende, psykologisk krimi, som tager drejninger du aldrig forudså.

☞ Læs også: Krimien der vil stjæle din nattesøvn  

I Når isen brister hvirvles Emma ind i et drabeligt mysterie. Emma er hovedkulds forelsket i Jesper, som samtidig er direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder. Det gør forholdet ekstra spændende, men det kræver også stor diskretion.

Pludselig forsvinder Jesper, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Kort efter bliver en kvinde fundet myrdet i hans prangende villa lidt udenfor Stockholm.

Grebes nye roman Husdyret er netop udkommet. Husdyret fik prisen som årets krimi i 2017.

Du kan både læse og lytte til Når isen brister på Mofibo, Storytel og Bookmate.

11 timer og  8 minutter. Oplæst af Charlotte Flyvbjerg


 

Ian Reid: Jeg overvejer at gøre det forbi

Jeg overvejer at gøre det forbi er en helt unik, spændende og angstprovokerende læseoplevelse som snart er på vej til Netflix. Romanen byder på gys og grumhed og snigende suspense.

☞ Læs også: Kan du lide at blive skærmt? Tre psykologiske thrillere 

Iain Reids spændingsfyldte og nervepirrende road thriller handler om en biltur, som får fatale konsekvenser.

Fortælleren skal sammen med sin kæreste Jake besøge Jakes forældre, der bor langt ude på landet. På vejen sker der dog en række mystiske hændelser, og grundet en pludseligt snestorm bliver parret tvunget til at søge tilflugt på en tom high school. De efterfølgende dage efterforsker politiet et mord på netop denne high school – tilbage er blot spørgsmålet om, hvem der er offeret.

Du kan både læse og lytte til Jeg overvejer at gøre det forbi på Mofibo, Storytel og Bookmate.

5 timer og 46 minutter. Oplæst af Iben Haaest

 

 

 

 

 

 

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.