Fagbøger Fiktion Historie Inspirationslister og guides Lydbøger

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

Leder du efter inspiration til læsning om 2. verdenskrig?

Her har vi har samlet en række bøger og romaner om Anden Verdenskrig, som du kan finde på streamingtjenesterne Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium. Bøgerne kan naturligvis også skaffes på lydbøger, e-bøger og fysiske bøger udenom streamingtjenesterne.


Den utrolige historie om spionen Vera Schalburg

Julegave, Kristine Kloster Andersen

Historien om Vera Schalburg har altid været omgivet af myter og konspirationer. Blev hun omvendt til engelsk agent under krigen, eller forsvandt hun i virkeligheden til Argentina?

Spurven fortæller for første gang den sande historie om Vera Schalburgs helt utrolige livshistorie, der bl.a. indbefattede et job som russisk spion, inden hun tilsluttede sig nazismen som sin fanatiske bror.

Kirstine Kloster Andersen er journalist. Spurven er hendes debut som forfatter og er blevet til gennem mange års research.

LÆS OGSÅ: Et falmet avisudklip begyndte jagten på mystiske Vera Schalburg


Kærlighed og krig i Frederikshavn

Når krigen slutter, historisk roman, 2. verdenskrig, Bent Haller

Når krigen slutter er et stykke lokal Danmarkshistorie fortalt af en af Danmarks mest elskede forfattere.
Vi følger pigen Edith, der netop har fået en tjenesteplads hos mejeristen i Frederikshavn, da krigen bryder ud.
Det lille samfund vågner op til en ny virkelighed, hvor alle må sno sig for at tilpasse sig besættelsesmagtens lune. Frederikshavn bliver et knudepunkt i krigen, hvor tyskerne kan transportere deres tropper videre nordpå.
Edith forsøger at forsætte livet på bedste vis, hun tager ud og danser og forelsker sig. Som altid går kærligheden sine egne veje – især i krigstider. Edith forelsker sig i den østrigske soldat Helmut, hvilket får store konsekvenser for resten af hendes liv.

For en dag slutter krigen, men slutter den også for Edith?

Når krigen slutter er et indblik i de skæbner, der både under krigsårene, men i særdeleshed også efter, måtte leve og bearbejde det traume, krigen havde sat.

LÆS OGSÅ: Bent Haller: Jeg kunne ikke have skrevet romanen, mens min mor levede


En dramatisk fortælling om krig, jødeforfølgelse, splittelse og fortielser

Et liv i skjul, Bart Van Es, anden verdenskrig, 2. verdenskrig, hitler, nazisme, jøder, holocaust, historie, bog om historie, lindhardt og ringhof, bog om krig, bog om nazisme, auschwitz, koncentrationslejr, gamle dage, bog om krig, krig, familie

En hjertegribende historie om medmenneskelighed og splittelse i en hollandsk familie og om en jødisk piges skæbne under 2. Verdenskrig.

Under 2. Verdenskrig skjuler en hollandsk familie den jødiske pige Lien. Efter krigen adopterer de hende, men der bliver stridigheder mellem Lien og hendes adoptivmor, familien splittes og Lien bliver skåret ud af familiens historie.

Halvtreds år senere opdager Bart Van Es, der er barnebarn af Liens adoptivmor, at der har været et skjult medlem af familien. Han får kontakt med den 83-årige Lien og kan sammenstykke beretningen om hendes liv og hans egen familie.

LÆS OGSÅ: Plejefamilien skjulte hende fra nazisterne. 40 år senere brød de al kontakt.


Kvinderne på slottet

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

En fantastisk bog om tre kvinder, der alle er hjemsøgt af fortidens hemmeligheder. De er nemlig enker fra modstandsmænd fra Anden verdenskrig.

Kvinderne på slottet strøg til tops på New York Times bestsellerliste, da den udkom i USA sidst i marts måned i år.

Da Anden verdenskrig slutter vender tyske Marianne von Schneesingen tilbage til det forfaldne slot, hvor hun før krigen afholdt fester for den tyske overklasse. Marianne er nu blevet enke efter en modstandsmand, og hun har lovet at samle andre enker efter modstandsfolk på slottet.

Men det går hurtigt op for Marianne, at verden ikke længere er, som før krigen.

LÆS OGSÅJeg elskede mine bedsteforældre – også selvom de var nazister

Kvinderne på slottet er en fængslende og stemningsfyldt fortælling fra en af historiens mest turbulente perioder. Romanen giver et dramatisk og nuanceret portræt af Anden verdenskrig og de menneskelige konsekvenser heraf.


Da kampen mod det onde ændrede alt

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

I 1943 ligger besættelsen tungt over Danmark. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med nogle andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Lederen, faldskærmsagenten”Herbert”, presser dem til stadig farligere aktioner. En aften går det galt: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe må flygte til Sverige uden Karen.

I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. Det bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret. De døde modstandskammerater spøger, og det er ikke alting der tåler dagens lys. Samtidigt driver “Herbert” rundt i efterkrigstidens København, på jagt efter nye eventyr, der kan matche spændingen fra sabotageaktionerne.

De døde og de levende er en roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi, løgne og drømme. Om længslen efter frihed men også om stilheden efter kampen og den svære fred.


Øjenåbnende skildring om brugen af narkotika i Det Tredje Rige

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

“Et meget velresearcheret og velskrevet stykke historieskrivning” – KULTURKAPELLET.

Den første omfattende undersøgelse af sandheden bag brugen af narkotika i Det Tredje Rige.
Den totale rus er en øjenåbnende bog, der skildrer begivenhederne i Nazityskland og på de europæiske slagmarker i et nyt perspektiv – fra begyndelsen i 1933 til undergangen i 1945.

Det Tredje Rige var gennemsyret af stoffer: kokain, heroin, morfin og frem for alt metamfetamin. Stofferne blev brugt af alle fra fabriksarbejdere til husmødre og var afgørende for troppernes modstandskraft.
Efterhånden som krigens gang vendte sig mod Tyskland, søgte Hitler og hans følge tilflugt i potentielt dødelige cocktails af stimulanser, administreret af lægen dr. Morell.
Det omfattende misbrug svækkede den tyske ledelses evne til at træffe afgørende beslutninger. Selvom brugen af narkotika ikke alene kan forklare udfaldet af Anden Verdenskrig, ændrer det alligevel vores forståelse af krigen. Den totale rus tilføjer en manglende brik til historien.

LÆS OGSÅ: I Nazityskland var narkotika hverdagskost


 

Moderskab, kærlighed og rædsler i koncentrationslejr

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

★★★★★ “En gribende og uafrystelig roman” – BERLINGSKE

Kinderzimmer beskriver på stærkeste og rystende vis kvinders liv i koncentrationslejren Ravensbrück. Bogen er fiktion, men er inspireret af Marie-José Chombart de Lauws erindringer fra lejren.

Vi møder Mila, som bliver deporteret hertil fordi hun er modstandskvinde. Men nazisterne ved ikke at hun er gravid. Mila frygter, hvad der skal ske med hende og barnet, hvis graviditeten bliver afsløret, og samtidig kæmper hun en brav kamp om at overleve.

I lejren opdager Mila et sted, ved navn “Kinderzimmer”, hvor nyfødte kan være.

Kinderzimmer er på en og samme tid en barsk og smuk bog. En fortælling der giver nye vinkler og indsigt ind i den tid og i vores historie. I kvindernes liv under Anden Verdenskrig.” – VALDEMARSRO. Læs hele anmeldelsen her.


En episk fortælling om mod, forræderi og udødelig kærlighed

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

Med Courtneys krig fortsætter Wilbur Smith den hæsblæsende og dramatiske historie om familien Courtney. 

Gerhard von Meerback kæmper, trods sin modstand mod nazisterne, for sit fædreland og håber på en dag at have mulighed for at hjælpe med at befri Tyskland fra Hitler og hans brutale regime. Men da hans enhed kastes ind i Anden Verdenskrigs blodigste slag, ved han, at hans chance for at overleve bliver mindre dag for dag. I mellemtiden er Saffron Courtney blevet rekrutteret til Churchills britiske spionnetværk. Hun sendes til det besatte Belgien på en farlig mission, men det står snart klart for hende, at hun bliver jaget af en af Tysklands mest ubarmhjertige spioner.

Konfronteret med en større ondskab, end de nogensinde kunne forestille sig, må de to elskende tage det sværeste valg af alle: Skal de ofre sig for krigen eller gøre, hvad de kan, for at overleve og håbe, at de en dag vil blive genforenet?

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie


Kærlighed og familiehemmeligheder med afsæt i Krystalnatten

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

❤❤❤❤❤❤  “Med Jillian Cantors roman bliver der serveret en perle og en af forårets store læseoplevelser” – FEMINA. 

Østrig 1938. Da Kristoffs jødiske mester forsvinder under Krystalnatten, må han overtage forretningen med at producere frimærker til tyskerne.

Selv om Kristoff sætter sit liv på spil, hjælper han den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Men midt i krigens brutale kaos, forelsker Kristoff sig i mesters datter.”

I 1989 i Los Angeles støder Katie på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet afsendt. For at finde svar på hvor det mystiske brev kommer fra, rejser Katie til Berlin, hvor muren netop er faldet. Her bliver hun konfronteret med en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

LÆS OGSÅ: Vi forstår bedst vores fortid, hvis vi digter videre på den

“Det er helt klart en fortælling, der fortjener at blive læst og oplevet – og den er et sublimt eksempel på en historisk kærlighedsroman” – BOGTANKEN. Læs hele anmeldelsen her.


Imponerende storværk

10 lydbøger om 2. verdenskrig du kan lytte til på Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium

“En på alle måder fremragende bog om Anden Verdenskrig” – JYLLANDS-POSTEN

Anden verdenskrig indledtes i august 1939 på grænsen til Manchuriet og sluttede der præcis seks år senere med den sovjetiske invasion af det nordlige Kina.

Krigen i Europa forekom adskilt fra krigen i Stillehavet og Kina, men begivenhederne i begge dele af verden havde dramatiske følger.
Med dets verdensomspændende omfang har denne største katastrofe i historien påvirket efterfølgende generationer og deres opfattelser af verden mere end nogen anden konflikt.
På trods af et hav af bøger og film over årene er vores viden om krigen dog stadig fragmentarisk og ofte vildledende.
Antony Beevor bringer i denne bog alle aspekter af Anden Verdenskrig frem på en ny måde. Ved at anvende den nyeste forskning på området og skrive med klarhed og passion samler Beevor hele billedet i en gribende fortælling om en dramatisk periode i verdenshistorien.

LÆS OGSÅ: 14 bøger der gør dig klogere på 2. verdenskrig