Krimi Amerikanske krimiforfattere Danske krimier Inspirationslister og guides Lydbøger Populære krimier Svenske krimier

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Elsker du også krimi på lydbog? Det er dejlig praktisk at lytte til bøger, mens man kan foretage sig andre ting. F.eks. at gå i haven, løbe en tur, gøre rent, ordne vasketøjet, lave mad, strikke og male. Eller simpelthen bare at ligge i solen med lukkede øjne.

Krimi på lydbog – her er 15 krimier du kan finde på streamingtjenesterne:

Vi har gravet i arkiverne og har her fundet 15 gode krimier på lydbog. Samtlige lydbøger kan selvfølge købes til download hos en digital forhandler, men du kan også streame dem. Her er 15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate:

Den onde søster

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

LÆS OGSÅ: Thriller-forfatter Karen Dionne: Hvordan lever man med, at man som barn slog sin mor ihjel?

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg.

Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.

Længde: 10 timer og 1 minut

Oplæst af: Iben Haaest

Brudekjolen

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør.
Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan.
Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

Længde: 8 timer og 55 minutter

Oplæst af: Peter Milling

Snefald

Snefald

Snefald er den tredje og nyeste fritstående krimi om Embla Nyström.

Embla Nyström får et opkald fra sin morbrors fætter, som har fundet en død mand i en af de hytter, som han udlejer. Ofret, som er blevet likvideret, er en af Sveriges største bandeledere af organiseret kriminalitet. Han er blandt dem, der mistænkes for at stå bag Emblas venindes uopklarede forsvinden 14 år tidligere.

LÆS OGSÅ: Svensk krimiserie af Helene Tursten. Se alle Embla Nyström-bøgerne her

Snart dukker flere mordofre op fra gangsterbossens inderkreds. Kan jagten på de skyldige give Embla svar på, hvad der skete dengang? Er der en chance for, at hendes veninde stadig lever?

Længde: 9 timer og 58 minutter

Oplæst af: Githa Lehrmann

Kvinden i vinduet

Kvinden i vinduet
A.J. Finn

Kvinden i vinduet er en New York Times bestseller!

For bare et år siden var Anna Fox gift og havde et godt job – nu bor alene i sit store hus i New York og lider af agorafobi og får voldsomme angstanfald.

Overfor bor den perfekte familie men en aften, Anna kigger over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv i brystet.

Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men så snart hun åbner døren, sortner det for hendes øjne, og hun kan ikke tænke klart.

Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

Du kan købe Kvinden i vinduet online her eller i din nærmeste boghandel.

Kvinden i vinduet kommer på Netflix som film til maj.

Længde: 14 timer og 30 minutter

Oplæst af: Thea Kastberg

Jeg overvejer at gøre det forbi

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Iain Reids spændingsfyldte og nervepirrende road thriller Jeg overvejer at gøre det forbi handler om en biltur, som får fatale konsekvenser.

Fortælleren skal sammen med sin kæreste Jake besøge Jakes forældre, der bor langt ude på landet.

På vejen sker der dog en række mystiske hændelser, og grundet en pludseligt snestorm bliver parret tvunget til at søge tilflugt på en tom high school.

De efterfølgende dage efterforsker politiet et mord på netop denne high school – tilbage er blot spørgsmålet om, hvem der er offeret.

Jeg overvejer at gøre det forbi er en helt unik, spændende og angstprovokerende læseoplevelse, som netop er landet på Netflix.

Længde: 5 timer og 45 minutter

Oplæst af: Iben Haaest

De usynlige

Lone Theils, De usynlige

Under en ferie i Danmark bliver Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite.

Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder.

Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem.

Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

De usynlige er femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

Du kan købe De usynlige online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Længde: 8 timer og 34 minutter

Oplæst af: Sara Qvist

Dyndkongens datter

Dyndkongens datter, Karen Dionne

Hvordan ved man, at ens liv ikke er helt normalt?

Helena Pelletier voksede op i Michigans ødemark og havde aldrig mødt andre mennesker end sin mor og far. Hun elskede sit liv i naturen, og hun elskede sine forældre – til trods for farens til tider uberegnelige adfærd.

Faren bærer dog på en mørk hemmelighed: Han kidnappede nemlig Helenas mor, da hun var teenager …

15 år senere er Helenas far undsluppet det fængsel, han har siddet i som straf for sin ugerning, og Helena begiver sig straks ud for at finde ham.

Hun er nemlig den eneste, der kan spore ham, for han har lært hende alt om overlevelse og jagt i naturen. Men er det nu også Helena, der jagter faren – eller er det omvendt?

Længde: 9 timer og 46 minutter

Oplæst af: Iben Haaest

Ødemark

Ødemark, Stina Jackson

Efter sit store gennembrud med den prisbelønnede Sommermørke har Stina Jackson skrevet spændingsromanen Ødemark.

Romanen handler om mennesker, der er forbundet til et særligt sted og til hinanden, om stærke bånd og hvor svært det kan være at bryde nedarvede mønstre.

I den lille by, Ödesmark, som ligger allernordligst i Sverige, bor Liv med sin gamle, sære far Vidar og sin teenagesøn Simon. De er en usædvanlig familie, og Liv kan ikke undgå at bemærke naboernes blikke. Når hun har aftenvagt på benzintanken, er hun bevidst om, at kunderne kigger på hende.

Folkene i den lille by undrer sig over, hvorfor Liv har valgt at blive boende sammen med sin far, også efter hun fik Simon, og de spørger hinanden, hvad det mon er, der holder hende herude i ingenting?

Længde: 9 timer og 46 minutter

Oplæst af: Jon Lange

Jeg ser dig

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Længde: 10 timer og 12 minutter

Oplæst af: Line Jønsson

De stumme piger

De stumme piger, Steffen Jacobsen

Da den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver brutalt myrdet, tvinges efterforsker Tanya Nielsen til at grave i Nimbs mørke fortid. Køen af ofre med motiv til at hævne sig er lang. Den omfatter også uopklarede sager og ofre, som Nimb gerne pralede med; de, som han kaldte de “stumme piger”.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på krimiforfatter Steffen Jacobsens bøger

Blandt de mistænkte for drabet er desuden Tanyas overordnede og mentor Jakob Nordsted. For at fange morderen og rense Nordsteds navn, må Tanya derfor opspore Nimbs usynlige ofre.

De stumme piger er Steffen Jacobsens selvstændige fortsættelse til bestselleren Proxy.

Oplæser: Jesper Bøllehuus

Længde: 8 timer og 37 minutter

Dvale

15 gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Samuel på 18 år er på flugt fra en vred narkoboss og er samtidig blevet smidt ud hjemmefra.

I desperation svarer han på et jobsopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe på sin hjerneskadede søn.

Samuel aner en oplagt mulighed for at komme i skjul. Men ingenting bliver dog som han forventer, da han flytter ind hos smukke Rakel og sønnen Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Samtidig undersøger politiet en drabssag, hvor liget af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet.

LÆS OGSÅ: Krimistjernen fra Sverige, du ikke må gå glip af

Længde: 12 timer og 3 minutter

Oplæst af: Julie Berthelsen

Mørkt bedrag

Mørkt bedrag, romance, Colleen Hoover

Hvor langt er du villig til at gå for kærligheden?

Lowen er forfatter, men hendes karriere halter gevaldigt. Da hun en dag bliver tilbudt muligheden for at skrive en serie af bestsellerforfatteren Verity Crawford færdig, takker hun derfor straks ja.

Lowen tager til familien Crawfords hjem for at gennemgå Veritys noter. Men på Veritys kontor finder Lowen en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver de rædselsvækkende begivenheder, der ødelagde familien Crawford for altid.

Skal Lowen fortælle om sin opdagelse? Og hvad er der egentlig sket med Verity?

Mørkt bedrag er en gribende og nervepirrende romantisk thriller fra romance-dronningen Colleen Hoover.

Længde: 9 timer og 14 minutter

Oplæst af: Tina Kruse Andersen

Skytsengel

Skytsengel, Michael Katz Krefeld, Ravn-serien

Skytsengel er den sjette bog i Michael Katz Krefelds spændende krimiserie om Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der må opklare nye sager og redde mennesker, der er i stor fare.

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt.

Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret.

Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre.

Længde: 12 timer og 44 minutter

Oplæst af: Thomas Gulstad

Fortidens mørke

Fortidens mørke, Guillaume Musso,

Vinca Rockwell forsvinder under en heftig snestorm ved Côte d’Azur i 1992. Det siges at hun flygtede med den filosofilærer, hun havde en hemmelig affære med. Hun dukkede aldrig op igen.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

I 2017 er der genforeningsfest på Saint-Exupéry-gymnasiet ved Antibes. De tre venner fra den tid Fanny, Thomas og Maxime har ikke set hinden siden deres sidste eksamen på gymnasiet. Og med god grund. For dengang gjorde de noget, de har ikke kunnet glemme eller tilgive sig selv for.  

Skolens nedrivning af den gamle sportshal, risikerer nu at afsløre deres handling. De gamle murer bærer nemlig på en dyster hemmelighed – knogleresterne fra et menneske!

Længde: 9 timer og 18 minutter

Oplæst af: Jesper Bøllehuus

Mysteriet i Genbrugsen

mysteriet i genbrugsen, Anna Grue, Anne-Maj Mortensen, lydbøger

Mysteriet i Genbrugsen er første bog i en helt ny serie serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien.

Der foregår noget mystisk i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland.

En efter en afgår butikkens aldrende frivillige ved døden. Politiet afskriver dødsfaldene som naturlige, men efterlønner Anne-Maj Mortensen er stærkt skeptisk.

Så selvom hun har travlt med familiemiddage, hundeopdragelse og havearbejde, går hun i gang med at efterforske sagen.

En rigtig hyggekrimi der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.

Længde: 7 timer og 15 minutter

Oplæst af: Githa Lehrmann