Krimi Franske krimiforfattere Guillaume Musso

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Han er den bedst sælgende og mest læste forfatter i Frankrig, og han er hurtig. Guillaume Musso indtager nu Danmark med sine romaner fyldt med action, spænding, hemmeligheder og plot-twists.

Tag en roman og tilsæt en hemmelighed.

Tilsæt så en hektisk jagt over flere lande (tænk The Amazing Race), lidt kærlighed, et par mord og så en, to, eller tre voldsomme plot-twists, så har du en “Guillaume Musso-roman”.

Guillaume Musso er Frankrigs mest populære forfatter. Hans bøger er god underholdning, og det er romaner, som er såkaldte pageturnere. Er man først begyndt, er det svært at stoppe. Uanset om man har tid til det eller ej. De holder nemlig læseren fanget, så man liiige skal læse én side til … eller to … eller …

Guillaume Musso
Foto: Emanuele Scorcelletti

 

Filmiske bøger med masser af plot-twists

Guillaume Mussos romaner er meget filmiske med action og plot-twist, og de er da også inspireret af de bøger OG film, Musso selv foretrækker. Det tæller blandt andet forfattere som Gillian Flynn, Jean-Christophe Grangé og Philip Roth samt film som Shutter Island, Fight Club og The Sixth Sense.

Musso elsker nemlig de store twists både i film og bøger, som gør at handlingen ændrer hele forståelsen af romanen. Den spændingskurve, har han taget med over i sine egne værker.

LÆS OGSÅ: Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Debuten figurerer på “det sorte marked”

Hans debut, Skidamarink, der udkom i 2000, figurerer kun på “det sorte marked” til en uhørt høj pris. Den handler om fire mennesker der modtager stykker af Mona Lisa med posten sammen med en besked om et mystisk møde i et italiensk kapel.

Selv sagt leder det tankerne hen på Dan Browns Da Vinci Mysteriet, som faktisk udkom efter Skidamarink. Guillaume Musso har udtalt, at han overvejer at genskrive romanen og udgive den igen engang i fremtiden.

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Arbejdede som ismand på Manhatten

I mange af Guillaume Mussos romaner foregår en del af handlingen i USA. I Central Park oplever vi således en hæsblæsende jagt som tager os fra Manhatten og op ad østkysten. To fremmede vågner en morgen og finder sig lænket sammen på en bænk i Central Park.

Mysteriet om, hvordan de to er havnet der, bliver til hæsblæsende biljagter, og et kapløb om tiden i Manhattens gader.

Guillaume MussoGuillaume selv har en forkærlighed for USA. Da han var 19, boede han nemlig på Manhatten og arbejdede som ismand.

Men at lade handlingen forgå i USA som i Central Park, Pigen i Brooklyn og Opkald fra en engel er dog mere et bevidst valg, Musso har truffet, for at distancere sig selv og privatlivet i Frankrig, fra fortælleren i bogen.

Indtil videre er syv romaner af Guillaume Musso oversat til dansk, hvor den seneste, Pigen i labyrinten udkommer 5. oktober.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Guillaume Mussos fantastiske krimier

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

 Få overblik over de bøger af Guillaume Musso, som er oversat til dansk


Den ukendte kvinde fra Seinen

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Nu kommer endelig en ny roman fra spændingens mester, Guillaume Musso. Det er ikke uden grund af Musso er Frankrigs bedstsælgende forfatter. Han leverer nemlig hæsblæsende spænding fyldt med plot twists som garanterer underholdning til sidste side.

I denne roman reddes en ung, nøgen kvinde op af Seinen. Hun lever, men kan ikke huske, hvem hun er. Hun bringes på hospitalet, men få timer senere stikker hun af. En DNA-analyse viser, at kvinden er den berømte pianist, Milena Bergman. Men det er umuligt, for Milena døde i et flystyrt et år tidligere. Politiinspektør Roxane Montchrestien bliver besat af sagen og det umulige spørgsmål: Hvordan kan man være både død og i live? Sammen med Milenas tidligere forlovede, Raphaël, indleder hun en menneskejagt gennem Paris fuld af mysterier, løgne og intriger. 

Du kan købe Den ukendte kvinde fra Seinen online fx hos Saxo.com eller i din lokale boghandel.
Pigen i labyrinten

pigen i labyrinten, guillaume musso

I 10 år i træk har Guillaume Musso været Frankrigs bedst sælgende forfatter, og han er nu aktuel med romanen Pigen i labyrinten. I romanen leger han med grænserne mellem fiktion og virkelighed, litteraturens betydning og forfatterens magt.

Historien starter, da den berømte forfatter Flora Conways treårige datter Carrie forsvinder, mens de leger skjul i hendes lejlighed i Brooklyn. Carries forsvinden kan ikke forklares. Bygningen viser ingen tegn på indbrud eller en forbrydelse, og hverken døre eller vinduer har været åbne. Ikke engang politiets efterforskning giver nogen klare svar.

En sønderknust forfatter på den anden side af Atlanterhavet skal vise sig at have nøglen til Carries forsvinden. Og ham må Flora finde.

Du kan købe Pigen i labyrinten online, eller i din nærmeste boghandel.Øens hemmelighed

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Journalisten Mathilde Monney tager til øen Beaumont for at opsøge en tidligere bestsellerforfatter, der har isoleret sig efter han pludselig stoppede med at skrive tyve år tidligere.

Mathilde er fast besluttet på at finde ud af, hvorfor forfatteren så pludseligt trak sig fra offentlighedens søgelys.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – han skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Selvsamme dag som Mathilde ankommer til øen, bliver liget af en kvinde fundet på øen. For at fange morderen lukkes øen ned – og med nedlukningen af øen bliver et net af løgne og hemmeligheder langsomt afdækket.

Du kan købe Øens hemmelighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fortidens mørke

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Vinca Rockwell forsvinder under en heftig snestorm ved Côte d’Azur i 1992. Det siges at hun flygtede med den filosofilærer, hun havde en hemmelig affære med. Hun dukkede aldrig op igen.

I 2017 er der genforeningsfest på Saint-Exupéry-gymnasiet ved Antibes. De tre venner fra den tid Fanny, Thomas og Maxime har ikke set hinden siden deres sidste eksamen på gymnasiet. Og med god grund. For dengang gjorde de noget, de har ikke kunnet glemme eller tilgive sig selv for.  

Skolens nedrivning af den gamle sportshal, risikerer nu at afsløre deres handling. De gamle murer bærer nemlig på en dyster hemmelighed – knogleresterne fra et menneske!

Du kan købe Fortidens mørke online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Pageturner fra Frankrigs bedst sælgende forfatter. Læs i Fortidens mørkeEt atelier i Paris

Et atelier i Paris, Guillaume Musso, fransk spænding, fransk krimi

Kriminalbetjenten Madeline fra London rejser til Paris for at finde sig selv. Da Madeline kommer til udlejningshuset, viser det sig dog, at der er sket en misforståelse, og hun bliver nødt til at dele det med forfatteren Gaspar.

Både Madeline og Gaspard bliver draget ind af det mystiske hus’ historie. Huset har nemlig tidligere tilhørt den berømte maler Sean Lorenz, som døde året forinden, og hvis malerier siden er forsvundet.

I deres jagt på at afdække sandheden om Sean Lorenz, kommer de ud for prøvelser, de aldrig havde forestillet sig …

Et atelier i Paris er en selvstændig fortsættelse af Opkald fra en engel.

Du kan købe Et atelier i Paris online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Smuglæs i Guillaume Mussos nye hæsblæsende thriller Et atelier i ParisPigen fra Brooklyn

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Raphael og Anna har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Du kan købe Pigen i Brooklyn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Central Park

Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engelsom den første af hans romaner blev oversat til dansk. Med Central Park kan thriller-begejstrede læsere kaste sig over endnu en spændende roman fra bestsellerforfatteren.

Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

Læs Central Park hvis du trænger til en fuldstændig utilregnelig krimi, du først regner ud på sidste side fyldt med plottwists og action.

Du kan købe Central Park online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Opkald fra en engel

Guillaume Musso
Opkald fra en engel

Hvad kan et tilfældigt møde mellem en mand og en kvinde mon travle op fra fortiden?

Blomsterhandleren Madeline fra Paris og Jonathan der ejer en restaurant i San Francisco, ramler tilfældigt sammen i JFK-lufthavnen i New York.

I forvirringen blandt tabte genstande og papirer får de ved et uheld fat i hinandens mobiltelefoner. Uvidende om denne forbytning rejser de begge hjem med den andens telefon.

Som dagene går kan ingen af dem stå for fristelsen, og de undersøger begge indholdet af hinandens telefonerne. Men hvad de ikke ved er, at telefonerne indeholder chokerende sandheder fra deres fortid, som vil binde dem sammen.

Du kan købe Opkald fra en engel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.