Krimi Artikler du kan lytte til Franske krimiforfattere Guillaume Musso Skønlitteratur

Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Skal vi læse artiklen højt for dig?

Husk at slå cookies til for at afspille.

Med mere end 32 millioner eksemplarer solgt på verdensplan er Guillaume Musso en af de mest læste franske forfattere. Til efteråret er han aktuel med endnu en hæsblæsende spændingsroman, nemlig Den ukendte kvinde fra Seinen.


Guillaume Musso skriver bøger, der er umulige at lægge fra sig. Det er måske en af grundene til, at hans romaner er oversat til 42 sprog, adskillige er filmatiseret, og at han i 2022 for 11. år i træk var Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Bliv klogere på Guillaume Musso her, hvor han fortæller om sine bøger, livet som forfatter, og hvad han laver, når han ikke skriver på sine populære spændingsromaner.Du er i dag en verdenskendt forfatter, hvis succes vokser for hver ny roman. Hvad tænker du, når du ser tilbage på din karriere i dag?

Hver gang jeg udgiver en bog, genopdager jeg tilfredsheden og stoltheden over, at folk kan lide mine romaner, men det gør også, at jeg presser mig selv til at opretholde en vis standard. Jeg føler, at jeg skal gøre mig meget umage med at udtænke plottet, strukturen og fortællingen.

At have succes giver dog også visse friheder, og derfor holder jeg øje med hver en lille detalje ved mine bøger. Eksempelvis er omslagsmaterialet, papirkvaliteten og layoutet meget vigtige for mig. De små detaljer kan nemlig være med til at give en endnu bedre læseoplevelse.

LÆS OGSÅ: Guillaume Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Dine bøger bliver læst verden over. Hvad tænker du om det?

Det gør mig selvfølgelig både stolt og glad. Allerede inden udgivelsen i Frankrig var Fortidens mørke eksempelvis solgt til udgivelse i 15 lande.

Derudover synes jeg også, at det er sjovt at se, hvordan romanernes forsider kan være vidt forskellige afhængigt af de enkelte landes kulturelle normer.

Guillaume Musso,

Hvad inspirerede dig til at blive forfatter?

At læse og skrive er to uadskillelige ting for mig. Min lyst til at skrive kommer fra min passion for at læse. Takket være min mor, som er bibliotekar og opfordrede mig til at læse bredt, har bøger altid haft en særlig plads i mit hjerte. Jeg vil endda gå så langt som at sige, at bøger er blevet vigtigere for mig, som årene er gået, til trods for at vi lever i et stadig mere teknologisk samfund.

Det, der dog for alvor fik mig igang med at skrive, var en novellekonkurrence organiseret af min gamle fransklærer. Den hjalp mig til at indse, at jeg både havde tag på at fortælle historier, og at jeg også virkelig nød at gøre det.

Du skriver en ny bog hvert år. Hvor får du dine idéer fra?

Alt hvad jeg oplever, læser, ser og hører kan blive inspiration til mine romaner. Jeg har altid en lille notesbog på mig, hvor jeg nedfælder indtryk fra mine omgivelser. En gang imellem tager en idé form blandt disse brudstykker fra virkelighedens verden, hvilket så genererer andre idéer, der flettes sammen og gradvist bliver til en historie … Det er en proces, som altid har fascineret mig. Hver ny historie er et skrøbeligt mirakel.

Hvad læser du selv?

Jeg kan godt lide at skifte mellem forskellige genrer, men jeg læser især meget samtidslitteratur. Af engelsksprogede forfattere kan jeg eksempelvis rigtig godt lide Philip Roth, Iain Pears og Dennis Lehane. Derudover har jeg også læst en del romaner af David Lodge, Donna Tartt og Laura Kasischke.

Hvordan ser dit liv ud i dag?

Det vigtigste for mig i hverdagen er at bruge tid med min familie. Derudover læser jeg en del og besøger en masse gallerier, fordi jeg elsker kunst i alle afskygninger.Udvalgte bøger af Guillaume Musso


Den ukendte kvinde fra Seinen

Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Nu kommer endelig en ny roman fra spændingens mester, Guillaume Musso. Det er ikke uden grund af Musso er Frankrigs bedstsælgende forfatter. Han leverer nemlig hæsblæsende spænding fyldt med plot twists som garanterer underholdning til sidste side.

I denne roman reddes en ung, nøgen kvinde op af Seinen. Hun lever, men kan ikke huske, hvem hun er. Hun bringes på hospitalet, men få timer senere stikker hun af. En DNA-analyse viser, at kvinden er den berømte pianist, Milena Bergman. Men det er umuligt, for Milena døde i et flystyrt et år tidligere. Politiinspektør Roxane Montchrestien bliver besat af sagen og det umulige spørgsmål: Hvordan kan man være både død og i live? Sammen med Milenas tidligere forlovede, Raphaël, indleder hun en menneskejagt gennem Paris fuld af mysterier, løgne og intriger. 

Du kan købe Den ukendte kvinde fra Seinen online fx hos Saxo.com eller i din lokale boghandel.
Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engelsom den første af hans romaner blev oversat til dansk. Med Central Park kan thriller-begejstrede læsere kaste sig over endnu en spændende roman fra bestsellerforfatteren.

Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

Læs Central Park hvis du trænger til en fuldstændig utilregnelig krimi, du først regner ud på sidste side fyldt med plottwists og action.

Du kan købe Central Park online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Øens hemmelighed

Guillaume Musso
Opkald fra en engel

Hvad kan et tilfældigt møde mellem en mand og en kvinde mon travle op fra fortiden?

Blomsterhandleren Madeline fra Paris og Jonathan der ejer en restaurant i San Francisco, ramler tilfældigt sammen i JFK-lufthavnen i New York.

I forvirringen blandt tabte genstande og papirer får de ved et uheld fat i hinandens mobiltelefoner. Uvidende om denne forbytning rejser de begge hjem med den andens telefon.

Som dagene går kan ingen af dem stå for fristelsen, og de undersøger begge indholdet af hinandens telefonerne. Men hvad de ikke ved er, at telefonerne indeholder chokerende sandheder fra deres fortid, som vil binde dem sammen.

Du kan købe Opkald fra en engel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Guillaume Mussos fantastiske krimier


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.