Fiktion Amerikanske romaner Artikler du kan lytte til Danielle Steel Romantiske bøger

Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter

Danielle Steel

Skal vi læse artiklen højt for dig?

Husk at slå cookies til for at afspille.

Man skulle ikke tro det. Men verdens bedst sælgende nulevende forfatter hedder Danielle Steel.

Og Danielle Steel indtager ikke blot førstepladsen som den nulevende forfatter, der har solgt flest bøger – hun ligger på fjerdepladsen som bedstsælgende forfatter nogensinde!

Læs med her, hvor vi dykker ned i fænomenet Danielle Steel.

Danielle Steel har solgt 1 milliard bøger

Når man tænker på de forfattere, der har solgt flest bøger, tænker man straks på Stephen King, Paulo Coelho og J.K. Rowling. Men Danielle Steel topper altså disse forfattere og ligger lige under Agatha Christie, Shakespeare og Barbara Cartland.

Danielle Steel har solgt over 1 milliard bøger.

For ca. 20 år siden hørte jeg en udsendelse i radioen. Radioværten sagde, at hvis man tog alle J.K. Rowlings bøger og lagde dem ved siden af hinanden, ville antallet af solgte Harry Potter bøger nå halvanden gang rundt om kloden.

Og det var dengang. Før bog seks og syv udkom. Før de senere film.

Og så kan jeg ikke lade være med at tænke: Hvor mange gange ville Danielle Steels solgte bøger ikke nå rundt om jorden i dag?

Over 200 bøger udgivet

Danielle Steel begyndte at få succes med sine bøger i slutningen af 1970’erne. Herefter har hun sprøjtet bøger ud, og det er blevet til over 184 romaner og 30 bøger der fordeler sig på digtsamlinger, fagbøger og børnebøger.

Man kan ikke ligefrem påstå, at Danielle Steel ligger på den lade side. I de 50 år, hun har skrevet bøger, har hun i gennemsnit skrevet seks bøger om året. Hun skriver flere bøger samtidig (faktisk op til fem) og veksler mellem romanerne. Derudover fører hun en udførlig blog, hvor hun skriver hyppige og lange indlæg om, hvad det nu end er, der optager hendes tanker for tiden.

Og så har hun ni børn.

danielle steel

Millioner af mennesker verden over læser Danielle Steel

Det er noget af en præstation at være den bedst sælgende nulevende forfatter og samtidig skrive i en genre, som mange ikke rigtig vil vedkende sig, at man læser.

Hun er hverken litterær eller cool.

Danielle Steels bøger er ikke nogle, som inviterer til en “casual rodebunke” på sofabordet, inden man får gæster, som man kunne gøre med Paul Auster eller Margaret Atwood.

Men hendes bøger bliver læst af millioner af mennesker verden over. Hendes bøger er underholdningsromaner – og faktisk betyder hendes bøger SÅ meget for så MANGE, at ordet “underholdningsroman” er associeret med navnet Danielle Steel. 

Danielle Steel er dronningen af storytelling

Danielle Steels bøger rækker ud med en bred appel og bliver læst af millioner af (overvejende) kvinder i alle aldre verden over. Man bliver aldrig for ung eller gammel til at læse Danielle Steel.

Af hendes imponerende portefølje af bøger er over 60 bestsellere.

Faktisk er Danielle Steels bøger så populære, at hun kom i Guiness Rekordbog, fordi hendes bøger dominerede New York Times bestsellerliste 381 uger i træk (det svarer til over 7 år).

24 af Danielle Steels bøger er blevet filmatiseret.

Danielle Steel skriver romaner om kærligheden, livet, skæbner og spænding, som den fantastiske dronning af storytelling hun er. Hun skriver mange, og helt ærligt: Hun gør det super godt.

Hvordan kan hun ellers holde så mange mennesker fanget med sine romaner år efter år?

Når man læser hendes romaner, er det ren afslapning. Og hendes romaner fungerer aldeles fremragende som lydbøger.

Danielle Steel bøger

Den lange vej til succes

Succesen er dog ikke kommet nemt for Danielle Steel.

Hun skrev faktisk sin første bog (Going home), der blev udgivet, da hun blot var nitten år gammel. Herefter skrev hun fem bøger, som aldrig blev udgivet. Pengene var meget små, og hun havde tre jobs og skrev sine bøger om natten.

Karrieren begyndte for alvor at komme i omdrejninger, da Danielle Steel skrev bogen efter en film (det vil sige det omvendte af en filmatisering, hvor filmen allerede er lavet, og man skriver bogen bagefter). Men hendes succes tog ikke raketfart.

Det var et langt sejt træk og kun stædighed, førte hende videre. Hvis hun ikke havde holdt ved og i stedet havde givet op (som mange ville have gjort efter de mange afslag), ville hun ikke have haft den karriere, som hun har i dag.

Danielle Steel har ikke en favorit blandt alle sine romaner.

Hendes yndlingsbog er altid den, hun arbejder på pt. Men så snart en bog er helt færdig, læser hun den aldrig igen.

I dag har hun skrevet over 212 bøger i løbet af sit 76-årige liv. Og ja, hun har skrevet dem selv og får ikke hjælp af ghostwriters.

Hun skriver alle sine bøger på en gammeldags skrivemaskine, og hvis den ikke er i nærheden, når ideerne kommer, skriver hun i hånden. Somme tider på små notesblokke.

danielle steel

Danielle Steels bøger handler om

Danielle Steel er kendt for at skrive romaner om livet, med kærlighed og den gode historie som omdrejningspunkt. Oftest indeholder hendes bøger et spændingselement og handlingen tager oftest afsæt i de rige og smukke:

En kendt filminstruktør bliver forrådt af sin privatassistent, en kendt nyhedsvært mister hele sin familie i en frygtelig bilulykke, en rig levemand efterlader sin enke et kæmpe vinslot i Frankrig, men også chokerende afsløringer fra fortiden, og den dygtige skiløber Lily bliver alvorligt skadet mens hun træner til de olympiske lege.

Dette er blot få eksempler på Danielle Steels succesfulde romanopskrifter, der hvert år sælger millionvis verden over.

Danielle Steel skriver også mange velresearchede historiske romaner, der eksempelvis tager afsæt i Anden Verdenskrig, om jøder, der skjuler sig for at undgå at blive sendt i koncentrationslejr, en ung japansk kvinde, der pludselig befinder sig på fjendtlig amerikansk territorie efter Pearl Harbor, eller et ungt elskende par der bliver adskilt af krig.

Man kan fristes til at tro, at Danielle Steel skriver om det, hun kender til. Hvad skal man ellers tænke om en kvinde, der kan skrive så mange bøger ud om de rige og smukke, og som har tjent milliarder og veksler mellem et hjem i Los Angeles og et hjem i Paris?

Men Danielle Steels liv har været alt andet end problemfrit.

Hun har en del forliste ægteskaber bag sig plus en forfærdelig tragedie, hvor hendes 19-årige søn begik selvmord. Men hun har ikke ladet sig slå ud. Da Danielle Steel følte sig allermest nede, besluttede hun sig for at lave frivilligt arbejde om aftenen og natten for San Fransiscos hjemløse.

Danielle Steels bøger er udgivet i 69 lande og på 43 forskellige sprog. Når hendes bøger udkommer i USA, bliver de trykt i et oplag, der ligger et lunt sted mellem 650.000 og 1 million eksemplarer.

Du kan se en komplet samling af alle hendes bøger (på engelsk) her

Se en liste her over de Danielle Steels bøger, som vi sælger.


Ny roman på vej fra Danielle Steel: Barnelærdom

Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter

Ny skøn roman af verdens bedst sælgende nulevende forfatter, Danielle Steel!

Kate Morgan er seniorpartner i et prestigefuldt advokatfirma i New York og kunne ikke være mere stolt af sine tre voksne børn, der alle har klaret sig glimrende i deres respektive karrierer. Efter sin mands død har Kate taget sig af børnene alene, og hun har altid holdt både sin familie, sin karriere og sine følelser i kort snor.

Men hun har aldrig spurgt sig selv, om hun for alvor kender sine børn og deres drømme. En efter en begynder de at træffe drastiske beslutninger, der vender op og ned på Kates liv. Snart må hun sande, at lykken for hendes børn måske skal findes uden for Kates velorganiserede verden. Men kan hun acceptere deres valg?

Du kan købe Barnelærdom af Danielle Steel online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 17. februar.
Danielle Steel: Held i uheld

Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter

Mens Isabelle McAvoy er praktikant på et kunstgalleri i Paris, falder hun pladask for Putnam Armstrong, en velhavende mand med et afsidesliggende château i Normandiet. Men virkeligheden banker på, da Isabelle bliver gravid, og ægteskab kan ikke komme på tale.

I sin søgen efter et mere stabilt forhold vender Isabelle hjem til New York med en anden mand, men det går snart op for hende, at hun har begået en stor fejl, og hun er nu alene med to små piger.

Da hun endelig og fuldstændig uventet finder kærligheden – en kærlighed, der skænker hende et tredje barn – går der ikke lang tid, før en dramatisk hændelse forandrer alt.

De tre piger vokser op og bliver tre meget forskellige kvinder, mens Isabelle karriere i kunstverdenen tager fart, og da skæbnen spiller dem alle et puds og blotlægger en gammel hemmelighed, bringes mor og døtre endnu tættere sammen.

Du kan købe Held i uheld online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!