Amerikanske romaner Danielle Steel Fiktion Romantiske bøger Skønlitteratur

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Danielle Steel bøger

Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter og den fjerde bedst sælgende forfatter nogensinde. Mød forfatterinden, der arbejder 20 timer om dagen på en skrivemaskine fra 1946.


Hendes bøger er solgt i 1 milliard eksemplarer. Hun er i Guinness Rekordbog for at have en bog på New York Times-bestsellerliste 381 uger i træk.

Hun er udgivet i 69 lande og 43 sprog. 24 af hendes bøger er blevet filmatiserede, og to af disse er blevet nomineret til Golden Globes. Og så strækker hendes karriere sig over fem årtier.

Ja, Danielle Steel er bestemt ikke en forfatter, der ligger på den lade side.

Danielle Steel

Stor succes – og hårdt arbejde

Danielle Steel har – ikke ulig karaktererne i hendes bøger – på mange måder levet et ekstraordinært liv.

Den amerikanske forfatterinde har førstepladsen som den nulevende forfatter, der har solgt flest bøger i verden. Hun er berømt, har huse i Paris og San Francisco samt nogle ekstravagante shoppingvaner.

Men Steel er helt klart heller ikke kommet sovende til successen.

Forfatteren udgiver syv nye romaner hvert år og arbejder altid på fem til seks nye titler på samme tid. Ifølge Oprah Magazine skriver Danielle Steel så mange bøger, at hun endda selv af og til glemmer, hvad hendes nyeste udgivelse handler om.

LÆS OGSÅ: Hvor mange Danielle Steel romaner på denne liste har du læst?

Desuden er den 76-årige forfatter ikke meget for korte arbejdsdage: Faktisk skriver hun hele 20 til 22 timer om dagen. Et par gange om måneden kommer hun helt op på 24 timer ved skrivebordet.

Et skrivebord, der i øvrigt forestiller tre gigantiske udgaver af hendes bøger:

https://www.instagram.com/p/B2EYNfEA0vi/?utm_source=ig_web_copy_link

Steels hurtighed på tasterne bliver kun endnu mere imponerende, når man tager i betragtning, at hun har skrevet samtlige af sine bøger på en skrivemaskine. En skrivemaskine som endda er ældre end hende selv (den er fra 1946). Faktisk har Steel brugt den samme skrivemaskine, siden hun var blot 19 år gammel.

https://www.instagram.com/p/B4H7ORWAJ9y/?utm_source=ig_web_copy_link

Forfatteren arbejder hver dag fra kl. 8:30 om morgenen, og kan sagtens finde på at færdiggøre en bog og begynde på et nyt projekt samme dag.

“Det er bedre at presse sig selv og ende med 30 døde sider, du kan rette senere, end at sidde med ingenting.”

– Danielle Steel til Glamour

Hun arbejder typisk iført en kashmirnatkjole og oven på en morgenmad bestående af et stykke toast og en koffeinfri iskaffe.

(Hvordan Steel kan arbejde over 20 timer om dagen uden at have drukket koffeinholdig kaffe i 25 år er fortsat uvist.)

Forfatter fra barnsben af

Arbejdsomhed og skriveglæde var kendetegnende for Danielle Steel allerede i hendes opvækst i Frankrig. I et interview til Glamour fortæller Steel, at i stedet for at lege med venner efter skolen, tog hun hjem med det samme, lavede lektier – og gik derefter i gang med at arbejde på sine egne historier.

Som 19-årig havde Steel skrevet sin første bog. Men det tog tid – og mange afslag – at få bogen udgivet. Hun lovede sig selv, at hvis hun bare fik én til at sælge, ville hun være tilfreds og klar til at opgive sine skriverier og i stedet fokusere på familien.

Efter i alt 212 bøger har hun imidlertid stadig ikke været i stand til at stoppe med at skrive.

Skam over at være bestseller-forfatter

Det var imidlertid aldrig Steels hensigt at være en bestseller-forfatter. Til Glamour fortæller hun, at hun faktisk følte skam over sin succes i starten.

“Jeg voksede op i Europa, hvor det blev betragtet som uhøfligt at arbejde som kvinde, og jeg var gift med to forskellige mænd, som ikke kunne lide at jeg arbejdede.”

– Danielle Steel til Glamour

Heldigvis kunne Steel arbejde derhjemme, når hendes (ni!) børn sov.

LÆS OGSÅ: Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter

Selv i dag møder Steel mennesker, som undervurderer hendes imponerende karriere. Hun er fx blevet spurgt, om hun har en agent (selvfølgelig har hun det), og om hun stadig skriver – trods hendes bøger nærmest permanent figurerer på New York Times’ bestsellerliste.

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Ingen dans på roser

Selvom Danielle Steels liv virker glamourøst, har det bestemt ikke altid været en dans på roser.

Hendes karriere var for eksempel ved at slutte, allerede inden den rigtigt var begyndt. Efter hendes første udgivelse, solgte de næste fem bøger ikke – det lykkedes først igen med sjette bog.

“Jeg siger altid til unge mennesker, der skriver: Hvis jeg var stoppet efter tre bøger, ville jeg ikke have den karriere, jeg har i dag.”

– Danielle Steel til Oprah Magazine

Privat har Steel også oplevet megen modgang. Hun har været igennem fem skilsmisser og en ufrivillig abort, oplevet isolationen ved litterær berømmelse og i 1997 mistede hun sin søn i 1997, der begik selvmord efter mange års kamp med en bipolar lidelse.

Efterfølgende har Steel udgivet en bog i hans minde (En stråle af lys) og oprettet The Nick Traina Foundation, hvorigennem Steel samler penge ind til organisationer, der forsker i behandlingen af psykiske lidelser.

De hårde oplevelser fra Steels liv afspejles også i de historier, hun skriver. Selvom hendes bøger typisk handler om rige mennesker og ekstraordinære liv, indeholder de også ofte emner som sygdom, skilsmisse, selvmord og tab. Tematikker, der bl.a. trækker på hendes egne erfaringer fra et liv med både stor medgang og modgang.

Intet job er et drømmejob

Selvom Danielle Steel elsker at skrive, fortæller hun til Oprah Magazine, at hun ikke mener noget job er et drømmejob. Heller ikke at skrive, selvom hun er afhængig af det.

Steel tror heller ikke på ideen om, at alt skal være sjovt. I et interview til Glamour udtrykker hun hendes forundring over “udbrændthedskulturen” hos den yngre generation og forventningen om livskvalitet på jobbet.

LÆS OGSÅ: Min første læseoplevelse med Danielle Steel

Steel mener derimod, at tyverne bør handle om at arbejde hårdt for at opnå en bedre livskvalitet senere i livet. Selv havde hun i en alder af 25 tre jobs på samme tid og skrev efter arbejdet.

Trods hendes formaninger, fortæller Steel dog også til Glamour, at hun sommetider frygter, at arbejdet fylder for meget i hendes liv. Hun prøver derfor at kompensere med sjov ind imellem. Fx ved at tage en uge fri til Sydfrankrig med sin familie hver sommer. De tager på stranden, og Steel får indhentet sin læsning (som hun normalt ikke har tid til i al arbejdet på sine egne bøger).

Men selvom Steel enkelte gange tager fri, er det aldrig permanent. Selv efter en lang og succesfuld karriere, har Steel ingen planer om at lægge skriveriet på hylden og slappe af.

Som hun selv siger til Oprah Magazine: “Det kan jeg gøre, når jeg er død.”


Se et udpluk af Danielle Steels seneste bøger:
Ny roman på vej: Barnelærdom

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Ny skøn roman af verdens bedst sælgende nulevende forfatter, Danielle Steel!

Kate Morgan er seniorpartner i et prestigefuldt advokatfirma i New York og kunne ikke være mere stolt af sine tre voksne børn, der alle har klaret sig glimrende i deres respektive karrierer. Efter sin mands død har Kate taget sig af børnene alene, og hun har altid holdt både sin familie, sin karriere og sine følelser i kort snor.

Men hun har aldrig spurgt sig selv, om hun for alvor kender sine børn og deres drømme. En efter en begynder de at træffe drastiske beslutninger, der vender op og ned på Kates liv. Snart må hun sande, at lykken for hendes børn måske skal findes uden for Kates velorganiserede verden. Men kan hun acceptere deres valg?

Du kan købe Barnelærdom af Danielle Steel online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 17. februar.
Held i uheld

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Mens Isabelle McAvoy er praktikant på et kunstgalleri i Paris, falder hun pladask for Putnam Armstrong, en velhavende mand med et afsidesliggende château i Normandiet. Men virkeligheden banker på, da Isabelle bliver gravid, og ægteskab kan ikke komme på tale.

I sin søgen efter et mere stabilt forhold vender Isabelle hjem til New York med en anden mand, men det går snart op for hende, at hun har begået en stor fejl, og hun er nu alene med to små piger.

Da hun endelig og fuldstændig uventet finder kærligheden – en kærlighed, der skænker hende et tredje barn – går der ikke lang tid, før en dramatisk hændelse forandrer alt.

De tre piger vokser op og bliver tre meget forskellige kvinder, mens Isabelle karriere i kunstverdenen tager fart, og da skæbnen spiller dem alle et puds og blotlægger en gammel hemmelighed, bringes mor og døtre endnu tættere sammen.

Du kan købe Held i uheld online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Skyggesiden

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Skyggesiden er en bevægende historie om moderskabets mørke side. Det kræver nemlig sine ofre at være den perfekte mor.

I Zoe Morgans barndom blev alt påvirket af hendes yngre søsters tragiske sygdom, og hun så hvordan deres forældre dedikerede hele deres liv til søsterens sidste dage, hvorefter de lod sig skille. Zoe er nu en ung kvinde drevet af disse smertefulde minder. Hun pressede sig selv til det yderste, og studerede flittigt for at forfølge en karriere, hvor hendes store lidenskab for at hjælpe børn i nød kunne bringes i spil.

Da Zoe forelsker sig og selv bliver gravid, er hun fast besluttet på at blive den perfekte mor. Men inden længe kommer de gamle minder op til overfladen og trækker Zoe helt ud til kanten af afgrunden – så langt ud at det kan være svært at vende tilbage fra..

Du kan købe Skyggesiden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Mindernes vej

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Et simpelt spørgsmål sender en kvinde på en eventyrlig rejse gennem USA for at møde de mænd, hun engang har elsket, men har ladet gå – for hvad nu hvis?

Madison Allen er en berømt fotograf, som er ved at gennemgå sine minder og papirer, da hun i sit eksklusive hus på Manhattan falder ned af en stige. Uheldet efterlader hende med en brækket ankel, men forandrer også hele hendes liv.

Den travle hverdag er pludselig sat på pause, og efter et voldsomt skænderi med sin datter står hun i en sjælden livskrise. Hun lejer en SUV og kaster sig ud i et roadtrip gennem landet, for at besvare spørgsmålene om de tre mænd, hun har elsket. Hun må vide, om de valg hun traf dengang, var de rigtige. Én ting er sikkert – før hun kan forestille sig en fremtid, må hun konfrontere sin fortid…

Du kan køber Mindernes vej online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Stille nat

Stille nat, Danielle Steel

Paige Watts er født ind i en ægte Hollywood-familie. Og nu udlever hun sine egne skespillerdrømme gennem sin datter, Emma. Allerede som niårig spiller Emma en central rolle i et TV-hit. Indtil en tragisk ulykke knuser alt.

Emma bliver forflyttet til hendes moster Whitney som med blot et øjebliks varsel må smide alt for at være der for sin niece. Whitney har valgt et meget anderledes liv end sin søster gjorde. Langt væk fra Hollywoods glamour lever og ånder hun for sit arbejde som psykiater.

En hjerteskærende historie om familie og ubrydelige bånd.

Du kan købe Stille nat online, eller i din nærmeste boghandel.
Beauchamp Hall

Beauchamp hall, Danielle Steel

Winona Farmington lader alt det velkendte bag sig, og springer ud i et nyt liv i Danielle Steels nye roman Beauchamp Hall.

Winona Farmingtons liv er ikke gået som hun havde ønsket det. Hendes job er kedeligt og uden fremtidsudsigter, hendes forhold er utilfredstillende og hun bor i sin lille barndomsby.

Winona finder trøst i tv-serien om godset Beauchamp Hall i Norfolk, hvor verdenen mellem herskab og tjenestefolk og omgivelserne, er en helt anden end hun kender.

Da hendes kæreste og bedste veninde begår det ultimative svigt mod Winona, beslutter hun sig for at kaste alt fra sig, og flyve til England for at besøge byen hvor Beauchamp Hall ligger. Hun bliver taget godt i mod, og lige pludselig stifter hun bekendtskab med dem der ejer godset. Og hun finder ud af at bag kameraerne på tv-serien Beauchamp Hall går det ikke dramafrit for sig…

Du kan købe Beauchamp Hall online, eller i din nærmeste boghandel.


En fars gave

En fars gave

En stærk roman fra Danielle Steel om at bygge sit liv op fra bunden og kæmpe en inderlig kamp for at eje sin egen skæbne.

Emmanuelle og Jakob er overlevende fra koncentrationslejre og har startet et nyt liv i New York. For at undgå at blive adskilt, lader de to deres venskab udvikle sig til kærlighed og ægteskab, og de forsøger at arbejde sig op fra Lower East Side og dårligt betalte jobs.

Mange år efter har Jakob opbygget stor rigdom og muligheden for at give sin søn, Max, et helt andet liv end sit eget.

Max bliver imidlertid sat på prøve igen og igen i sin stræben efter at følge i sin fars fodspor og opnå sin egen succes. Max må holde ud og kæmpe til det sidste for at blive et forbillede for sine egne børn …

Du kan købe En fars gave online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.


Himlens helte

Himlens helte, Danielle Steel

I New Yorks JFK-lufthavn opdager sikkerhedsmedarbejderen Bernice Adams en mistænkelig besked på et postkort. Sammen med den erfarne Ben Waterman tager hun kontakt med fly A321, hvor en broget skare af passagerer og ansatte er på vej til San Francisco. Ben er sikker på, at noget vil ske på flyet, og han får ret. Passagerer, ansatte og eksperter nede på jorden bliver de helte, der er brug for i et kapløb mod tiden.

En international bestseller af om sammenflettede liv i en uventet krisesituation. Fremmede bliver forenet, desperate valg bliver truffet og skæbner for denne gruppe af himlens helte bliver ændret for altid.

Du kan købe Himlens helte online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Det godes kamp

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Meredith McKenzie har fået retfærdighedsfølelse ind med modermælken som datter og barnebarn af to prominente Manhattan-advokater. Hun har haft adgang til de bedste skoler og begået sig i indflydelsesrige omgangskredse hele sit liv.

Efter fire år på den prestigefyldte skole, Vassar, er Meredith klar til at udleve sin drøm om at forsvare alle dem, som ikke selv kan forsvare sig.

Til trods for tiden, vil Meredith ikke lade samfundet diktere, hvordan hun skal leve sit liv og tilslutter sig den voksende gruppe af kvinder, som vil leve deres eget liv på trods af formaninger fra sine forældre.

Hun vælger i stedet for at kæmpe for borgerrettigheder og dedikerer sig til at kæmpe for Vietnamkrigens afslutning. Undervejs må hun dog kæmpe med sorg og egne udfordringer.

Du kan købe Det godes kamp online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.