Amerikanske romaner Danielle Steel Fiktion Kærlighed Romantiske bøger

Danielle Steel har skrevet næsten 200 bøger på en skrivemaskine fra 1946

Danielle Steel bøger

Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter og den fjerde bedst sælgende forfatter nogensinde. Mød forfatterinden, der arbejder 20 timer om dagen på en skrivemaskine fra 1946.


Hendes bøger er trykt i mere end 650 millioner eksemplarer. Hun er i Guinness Rekordbog for at have en bog på New York Times-bestsellerliste 381 uger i træk.

Hun er udgivet i 69 lande og 43 sprog. 22 af hendes bøger er blevet filmatiserede, og to af disse er blevet nomineret til Golden Globes. Og så strækker hendes karriere sig over fem årtier.

Ja, Danielle Steel er bestemt ikke en forfatter, der ligger på den lade side.

Danielle Steel

Stor succes – og hårdt arbejde

Danielle Steel har – ikke ulig karaktererne i hendes bøger – på mange måder levet et ekstraordinært liv.

Den amerikanske forfatterinde har førstepladsen som den nulevende forfatter, der har solgt flest bøger i verden. Hun er berømt, har huse i Paris og San Francisco samt nogle ekstravagante shoppingvaner.

Men Steel er helt klart heller ikke kommet sovende til successen.

Forfatteren udgiver syv nye romaner hvert år og arbejder altid på fem til seks nye titler på samme tid. Ifølge Oprah Magazine skriver Danielle Steel så mange bøger, at hun endda selv af og til glemmer, hvad hendes nyeste udgivelse handler om.

LÆS OGSÅ: Hvor mange Danielle Steel romaner på denne liste har du læst?

Desuden er den 72-årige forfatter ikke meget for korte arbejdsdage: Faktisk skriver hun hele 20 til 22 timer om dagen. Et par gange om måneden kommer hun helt op på 24 timer ved skrivebordet.

Et skrivebord, der i øvrigt forestiller tre gigantiske udgaver af hendes bøger:

https://www.instagram.com/p/B2EYNfEA0vi/?utm_source=ig_web_copy_link

Steels hurtighed på tasterne bliver kun endnu mere imponerende, når man tager i betragtning, at hun har skrevet samtlige af sine bøger på en skrivemaskine. En skrivemaskine som endda er ældre end hende selv (den er fra 1946). Faktisk har Steel brugt den samme skrivemaskine, siden hun var blot 19 år gammel.

https://www.instagram.com/p/B4H7ORWAJ9y/?utm_source=ig_web_copy_link

Forfatteren arbejder hver dag fra kl. 8:30 om morgenen, og kan sagtens finde på at færdiggøre en bog og begynde på et nyt projekt samme dag.

“Det er bedre at presse sig selv og ende med 30 døde sider, du kan rette senere, end at sidde med ingenting.”

– Danielle Steel til Glamour

Hun arbejder typisk iført en kashmirnatkjole og oven på en morgenmad bestående af et stykke toast og en koffeinfri iskaffe.

(Hvordan Steel kan arbejde over 20 timer om dagen uden at have drukket koffeinholdig kaffe i 25 år er fortsat uvist.)

Forfatter fra barnsben af

Arbejdsomhed og skriveglæde var kendetegnende for Danielle Steel allerede i hendes opvækst i Frankrig. I et interview til Glamour fortæller Steel, at i stedet for at lege med venner efter skolen, tog hun hjem med det samme, lavede lektier – og gik derefter i gang med at arbejde på sine egne historier.

Som 19-årig havde Steel skrevet sin første bog. Men det tog tid – og mange afslag – at få bogen udgivet. Hun lovede sig selv, at hvis hun bare fik én til at sælge, ville hun være tilfreds og klar til at opgive sine skriverier og i stedet fokusere på familien.

Efter snart 200 bøger har hun imidlertid stadig ikke været i stand til at stoppe med at skrive.


Skam over at være bestseller-forfatter

Det var imidlertid aldrig Steels hensigt at være en bestseller-forfatter. Til Glamour fortæller hun, at hun faktisk følte skam over sin succes i starten.

“Jeg voksede op i Europa, hvor det blev betragtet som uhøfligt at arbejde som kvinde, og jeg var gift med to forskellige mænd, som ikke kunne lide at jeg arbejdede.”

– Danielle Steel til Glamour

Heldigvis kunne Steel arbejde derhjemme, når hendes (ni!) børn sov.

LÆS OGSÅ: Danielle Steel er verdens bedst sælgende nulevende forfatter

Selv i dag møder Steel mennesker, som undervurderer hendes imponerende karriere. Hun er fx blevet spurgt, om hun har en agent (selvfølgelig har hun det), og om hun stadig skriver – trods hendes bøger nærmest permanent figurerer på New York Times’ bestsellerliste.

Ingen dans på roser

Selvom Danielle Steels liv virker glamourøst, har det bestemt ikke altid været en dans på roser.

Hendes karriere var for eksempel ved at slutte, allerede inden den rigtigt var begyndt. Efter hendes første udgivelse, solgte de næste fem bøger ikke – det lykkedes først igen med sjette bog.

“Jeg siger altid til unge mennesker, der skriver: Hvis jeg var stoppet efter tre bøger, ville jeg ikke have den karriere, jeg har i dag.”

– Danielle Steel til Oprah Magazine

Privat har Steel også oplevet megen modgang. Hun har været igennem fem skilsmisser og en ufrivillig abort, oplevet isolationen ved litterær berømmelse og i 1997 mistede hun sin søn i 1997, der begik selvmord efter mange års kamp med en bipolar lidelse.

Efterfølgende har Steel udgivet en bog i hans minde (En stråle af lys) og oprettet The Nick Traina Foundation, hvorigennem Steel samler penge ind til organisationer, der forsker i behandlingen af psykiske lidelser.

De hårde oplevelser fra Steels liv afspejles også i de historier, hun skriver. Selvom hendes bøger typisk handler om rige mennesker og ekstraordinære liv, indeholder de også ofte emner som sygdom, skilsmisse, selvmord og tab. Tematikker, der bl.a. trækker på hendes egne erfaringer fra et liv med både stor medgang og modgang.

Intet job er et drømmejob

Selvom Danielle Steel elsker at skrive, fortæller hun til Oprah Magazine, at hun ikke mener noget job er et drømmejob. Heller ikke at skrive, selvom hun er afhængig af det.

Steel tror heller ikke på ideen om, at alt skal være sjovt. I et interview til Glamour udtrykker hun hendes forundring over “udbrændthedskulturen” hos den yngre generation og forventningen om livskvalitet på jobbet.

LÆS OGSÅ: Min første læseoplevelse med Danielle Steel

Steel mener derimod, at tyverne bør handle om at arbejde hårdt for at opnå en bedre livskvalitet senere i livet. Selv havde hun i en alder af 25 tre jobs på samme tid og skrev efter arbejdet.

Trods hendes formaninger, fortæller Steel dog også til Glamour, at hun sommetider frygter, at arbejdet fylder for meget i hendes liv. Hun prøver derfor at kompensere med sjov ind imellem. Fx ved at tage en uge fri til Sydfrankrig med sin familie hver sommer. De tager på stranden, og Steel får indhentet sin læsning (som hun normalt ikke har tid til i al arbejdet på sine egne bøger).

Men selvom Steel enkelte gange tager fri, er det aldrig permanent. Selv efter en lang og succesfuld karriere, har Steel ingen planer om at lægge skriveriet på hylden og slappe af.

Som hun selv siger til Oprah Magazine: “Det kan jeg gøre, når jeg er død.”


Se et udpluk af Danielle Steels seneste bøger:


Kommer snart: Filmholdet

Filmholdet, Danielle Steel

Denne internationale bestseller er historien om en ung og stærk kvinde i filmbranchen. Kait Whittier er en anerkendt klummeskribent, som elsker sit arbejde og sine voksne børn. Men da hun møder den succesrige producer Zack Winter, tilbyder han at bruge et manuskript, Kait har skrevet, i sit næste store projekt.

Kait søsætter sin første tv-serie og ansætter et uforglemmeligt filmhold, som bliver hendes ekstra familie. Men i løbet af den fortryllende tid, bliver hun også tvunget til at overkomme den største udfordring en mor kan stå over for.

Du kan købe Filmholdet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Himlens helte

Himlens helte, Danielle Steel

I New Yorks JFK-lufthavn opdager sikkerhedsmedarbejderen Bernice Adams en mistænkelig besked på et postkort. Sammen med den erfarne Ben Waterman tager hun kontakt med fly A321, hvor en broget skare af passagerer og ansatte er på vej til San Francisco. Ben er sikker på, at noget vil ske på flyet, og han får ret. Passagerer, ansatte og eksperter nede på jorden bliver de helte, der er brug for i et kapløb mod tiden.

En international bestseller af om sammenflettede liv i en uventet krisesituation. Fremmede bliver forenet, desperate valg bliver truffet og skæbner for denne gruppe af himlens helte bliver ændret for altid.

Du kan købe Himlens helte online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Dybt at falde

Dybt at falde, Danielle Steel,

Sidney Wells har alt, hvad hun kunne drømme om – lige indtil hendes velhavende mand dør uden at have skrevet hende ind i sit testamente. Pludselig står Sidney uden hverken penge eller tag over hovedet.

Da Sidney kort efter bliver tilbudt et job i modebranchen, begynder tingene dog at se lysere ud. Men da firmaet rammes af en skandale, står Sidney igen for skud.

Hun har mistet alt det, hun før tog for givet – sin mand, sin sikkerhed og sit gode omdømme. Men alligevel nægter Sidney at give op.

Dybt at falde er en inspirerende fortælling om en kvinde, der mister alt, men som insisterer på at skabe et nyt liv, hun kan være stolt af.

Du kan købe Dybt at falde online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Det godes kamp

Meredith McKenzie har fået retfærdighedsfølelse ind med modermælken som datter og barnebarn af to prominente Manhattan-advokater. Hun har haft adgang til de bedste skoler og begået sig i indflydelsesrige omgangskredse hele sit liv.

Efter fire år på den prestigefyldte skole, Vassar, er Meredith klar til at udleve sin drøm om at forsvare alle dem, som ikke selv kan forsvare sig.

Til trods for tiden, vil Meredith ikke lade samfundet diktere, hvordan hun skal leve sit liv og tilslutter sig den voksende gruppe af kvinder, som vil leve deres eget liv på trods af formaninger fra sine forældre.

Hun vælger i stedet for at kæmpe for borgerrettigheder og dedikerer sig til at kæmpe for Vietnamkrigens afslutning. Undervejs må hun dog kæmpe med sorg og egne udfordringer.

Du kan købe Det godes kamp online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Studentermedhjælper/læsehest hos Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.