Guillaume Musso Franske krimiforfattere

Kom tættere på den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso

Kom tættere på den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso

Den franske forfatter Guillaume Musso skriver spændende pageturnere, der efterlader læseren åndeløs. I en af hans romaner Øens hemmelighed, falder en en journalist ved et tilfælde over en hemmelighed, som et lille øsamfund for alt i verden vil holde skjult.


Læs med her, hvor forfatteren fortæller os om Øens hemmelighed, forfattergerningen og kærligheden til bogen.

Din nye roman omhandler en stor forfatter og hans hemmelighed. Kan du fortælle os lidt mere?

Øens hemmelighed handler om Nathan Fawles, en berømt fransk-amerikansk forfatter, der 20 år tidligere under mystiske omstændigheder stoppede sin karriere. Her trak han sig tilbage på Beaumont, en vild ø i Middelhavet, og siden da har han ikke optrådt offentligt.

Men i efteråret 2018 dukker der to mennesker op på øen for at tvinge ham ud af hans ensomhed.

LÆS OGSÅ: Djævelsk god spænding fra Guillaume Musso. Læs i Øens hemmelighed

Den ene er en 24-årig håbefuld romanforfatter, Raphaël Bataille, som er villig til at blive skudt efter, hvis det betyder, at den kendte forfatter læser hans manuskript. Den anden er en ung schweizisk journalist, Mathilde Monney, som er fast besluttet på at afsløre Fawles hemmeligheder.

Da øen bliver afskærmet af myndighederne efter opdagelsen af et lig, søger de to begge efter sandheden bag Fawles selvpålagte isolation i skyggen af hans fortid.”

Historien udspiller sig på den imaginære ø, Beaumont, i Middelhavet. Hvordan opstod den idé?

“Jeg ønskede for det første at forblive i Middelhavsatmosfæren, som jeg havde nydt at udforske i min tidligere roman, Fortidens mørke.

Og efter mange år med at beskrive New York og Paris var det som et friskt pust at udvikle mine karakterer i et landskab med klipper, hede og fyrreskove.

LÆS OGSÅ: Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

I begyndelsen af romanen fremstår øen som et slags fredeligt paradis, hvor øens beboer lever idyllisk og afsides. Øens centrum er dækket af skov og klipperne åbner op til vilde skrænter og smukke strande. Der er en kun én vej og få biler … det er et slags tilflugtssted, langt fra resten af verden.

Men når den dramatiske spænding udfolder sig, ændrer landskabet sig og bliver mørkere og mere mystisk.”

Der er jo faktisk to forfattere i din roman: Den erfarne Nathan Fawles og den naive Raphaël Bataille. Deres møde er særligt rørende. Hvordan var det at være tilbage i rollen som en spirende forfatter?

“Det var både spændende og angstprovokerende. Raphaël, der i romanen er 24 år, starter ud på samme måde, som jeg gjorde. Han kender ingen i forlagsbranchen, og hans manuskript bliver afvist. Det skaber tvivl, og det kan jeg godt huske.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Raphaël ønsker brændende, at Fawles læser hans manuskript. Og han nægter at tro, at Fawles har gjort noget dårligt, så derfor vil han også gøre alt for sin yndlingsforfatter. Raphaël er også delvist fortælleren i Øens hemmelighed. Vi ser mysteriet, der udfolder sig, via hans synspunkt.”

En anden vigtig karakter i din nye roman er journalisten Mathilde Monney. Hun beskrives meget mystisk, og det er svært at gætte hendes intentioner. Vil du fortælle os lidt om hende?

“Mathilde er en tvetydig karakter – lys og mørk på samme tid. Først er hun en solstråle i Fawles liv. Hun er en uventet besøgende, der ryster Fawles, og distraherer ham fra hans ensomhed.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Guillaume Mussos nye hæsblæsende thriller Et atelier i Paris

Men Mathilde udgør også en trussel for forfatteren, fordi hun søger efter sandheden. Hun vil trække de mørke hemmeligheder ud af Fawles, fordi hun er overbevist om, at ved at løse mysteriet vil hun forstå sin egen fortid bedre.

Men Mathilde ved ikke, at hun ved at trevle op i fortiden, kan ende med at vende sin sandhed på hovedet.”

Kan man egentlig beskrive Øens hemmelighed som en kærlighedsroman?

“Manglen på kærlighed, søgen efter kærlighed og frygten for at miste den er de bevidste og ubevidste kræfter, der driver mange aspekter i mennesket.

Kærlighed – i alle dens former – er derfor råmaterialet til alle mine bøger, og min nye roman er ingen undtagelse. Både Fawles og Mathilde drives blandt andet frem af kærlighed.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Guillaume Mussos fantastiske krimier

Men hvis Øens hemmelighed handler om kærlighed, handler den også om kærligheden til bøger. I nutidens samfund med en umiddelbarhed, mættet med billeder og teknologi, kan romaner tillade os, ikke nødvendigvis at undslippe verden, men at vende tilbage til den med ny indsigt.

Hverken biografen eller fjernsynet vil nogensinde konkurrere med dette intime, personlige forhold, der dannes mellem to fremmede – læseren og forfatteren. Et forhold, der trodser rum, tid og død.”Guillaume Musso: Øens hemmelighed

Kom tættere på den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso

Journalisten Mathilde Monney tager til øen Beaumont for at opsøge en tidligere bestsellerforfatter, der har isoleret sig efter han pludselig stoppede med at skrive tyve år tidligere.

Mathilde er fast besluttet på at finde ud af, hvorfor forfatteren så pludseligt trak sig fra offentlighedens søgelys.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – han skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Selvsamme dag som Mathilde ankommer til øen, bliver liget af en kvinde fundet på øen. For at fange morderen lukkes øen ned – og med nedlukningen af øen bliver et net af løgne og hemmeligheder langsomt afdækket.

Du kan købe Øens hemmelighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.