Claus Meyers vegetarcurry

Det er 10 år siden, danskernes foretrukne kogebog, Almanak af Claus Meyer blev udgivet. Jubilæumsudgaven af Almanak har fået nyt forord, og er spækket med alle hans bedste opskrifter.


Claus Meyer var i starten af 00’erne med til at revolutionere det danske køkken, og stod i spidsen for Det Nye Nordiske Køkken, hvor der blev sat fokus på lokale råvarer. Her opstod også ideen om en kogebog baseret på det fuldendte madår.

Claus Meyers Almanak giver dig opskrifter til alle årets dage, og lærer dig at bruge årstidernes råvarer. Her får du opskriften på en vegetarcurry.

LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum

Claus Meyers vegetarcurry

Vegetarcurry

  • 3 gulerødder
  • 200 g knoldselleri
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • 2 spsk. karry
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 dl piskefl øde
  • 10 g frisk ingefær, fintrevetskal og saft af 1 usprøjtet citron
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde: Rens og klargør alle grønsagerne, og skær dem ud i grove tern (ca. 2×2 cm). Skær også æblerne ud i grove tern (behold skrællen på).
Kom alle grønsagerne i en gryde sammen med olie, hvidløg og karry.
Lad grønsagerne sautere stille og roligt i 2-3 min., og tilsæt så vand og eddike.
Damp grønsagerne under låg i 4-5 min., til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fl øde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsagerne, det tager ca. 2 min.
Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og -saft, salt og peber, og smag til – måske skal der mere citron eller ingefær i.
Server curryen med det samme med frisk koriander på toppen.
Curryen kan spises som selvstændig ret med naanbrød til eller som tilbehør til stegt fisk, fjerkræ eller lyst kød.

LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?

Almanak af Claus Meyer

Almanak, Claus Meyer

Klassikeren Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Nu fås den i en ny, flot udgave i anledning af bogens 10 års jubilæum.

Ved at tage udgangspunkt i årets forskellige sæsoner giver bogen mere end 1.000 opskrifter på alt fra hverdagens faste måltider til desserter, syltesager, drikkelse, brød og kager. Det hele er fordelt på årets 365 dage.

Almanak spænder bredt med både opskrifter på klassisk dansk mad samt familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogen er desuden spækket med ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for alle os, der gerne vil lave mad fra det nye nordiske hverdagskøkken.

Du kan købe Almanak (jubilæumsudgave) online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.