Fagbøger Claus Meyer | Meyers Madhus Mad og drikke

Claus Meyers lammekebab med vinterkålslaw

Claus Meyers lammekebab med vinterkålslaw

Danskernes foretrukne kogebog, Almanak af Claus Meyer, fejrer tiårs jubilæum. Jubilæumsudgaven af Almanak har fået nyt forord, og er spækket med alle hans bedste opskrifter.


Claus Meyer var med til at skabe Det Nordiske Køkken i 00’erne. Det blev en revolution af det danske køkken, og der blev sat fokus på lokale råvarer i de danske hjem. Samtidig opstod ideen om at lave en kogebog om det fuldendte madår.

Claus Meyers Almanak giver dig opskrifter til alle årets dage, og lærer dig at bruge årstidernes råvarer. Her får du opskriften på en lammekebab med vinterkålslaw.

LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum

Claus Meyers lammekebab med vinterkålslaw

Lammekebab med vinterkålslaw

  • 2 spsk. rasp
  • ½ dl letmælk
  • 400 g hakket lam 5-7%
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 5 blade basilikum
  • 1 knsp. spidskommen
  • 1 knsp. chilipulver
  • Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • 8 træspyd

Fremgangsmåde: Kom rasp og mælk i en skål, så raspen suger mælken til sig. Rør i en anden skål hakket lam med salt, peber, æg, hakket basilikum, spidskommen, chili og citronskal.
Kom til sidst rasp og mælk i farsen, og rør godt rundt, så farsen bliver jævn og fast. Sæt farsen i køleskabet i 20 min, så den trækker og sætter sig.
Form farsen til 8 tynde pølser på ca. 8 cm’s længde, og stik dem forsigtigt på træspyddene. Klem lidt sammen om fars pølserne, så de ikke bliver for løse i kødet undervejs.
Steg kebabspyddene i ca. 30 sek. på alle 4 sider på en varm grill eller grillpande, så de bliver flot gyldne og stadig er saftige i
midten.
Server kebabspyddene friskstegte med vinterkålslaw og evt. arabiske fladbrød eller pitabrød til.

Vinterkålslaw

  • 2 gulerødder
  • ¼ hvidkål eller savojkål
  • 2 spsk. yoghurt naturel 1,5%
  • 1-2 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. rørsukker
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • ½ bundt kørvel

Fremgangsmåde: Skræl gulerødderne, halver dem, og snit dem i tynde skiver. Skyl kålen grundigt, afdryp den, og snit den helt fint.
Rør yoghurt, sennep, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Vend gulerod og kål ned i dressingen, og smag til med ekstra salt og peber.
Hak eller pluk kørvelen, drys den på toppen af kålslawen, og server. Den helt frisklavede kålslaw er sprød og knasende, men du kan også lade den trække lidt i køleskabet, og lade saltet og dressingen få kål og gulerødder til at skvatte mere sammen – begge dele har sin charme, synes jeg.

LÆS OGSÅ: Claus Meyers kærlighedserklæring til hjemmelavet mad

Almanak af Claus Meyer

Almanak, Claus Meyer

Klassikeren Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Nu fås den i en ny, flot udgave i anledning af bogens 10 års jubilæum.

Ved at tage udgangspunkt i årets forskellige sæsoner giver bogen mere end 1.000 opskrifter på alt fra hverdagens faste måltider til desserter, syltesager, drikkelse, brød og kager. Det hele er fordelt på årets 365 dage.

Almanak spænder bredt med både opskrifter på klassisk dansk mad samt familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogen er desuden spækket med ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for alle os, der gerne vil lave mad fra det nye nordiske hverdagskøkken.

Du kan købe Almanak (jubilæumsudgave) online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.