I 10 år har Almanak af Claus Meyer været en af danskernes foretrukne følgesvende, når der skal laves mad. Jubilæumsudgaven af Almanak er forsynet med et nyt forord af Claus Meyer, hvor han sætter de sidste 10 års udvikling af danskernes spisevaner i perspektiv.
I midten af nullerne troede Claus Meyer egentlig, at han var færdig med at lave kogebøger. Men langsomt tog ideen om den ultimative kogebog form. Almanak var fire år undervejs, før den lå klar i den form, vi kender og – med inspiration fra Otto Bocks Gastronomisk Kalender – afspejlede Meyers eget, fuldendte madår.
LÆS OGSÅ: Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Almanak blev født ud af forfatterens arbejde med Det Ny Nordiske Køkken og var gennemarbejdet sammen med dygtige kolleger fra Meyers Madhus. Bogen blev en bragende succes og lå på bestsellerlisterne i mere end et år, da den udkom, og har indtil videre solgt mere end 150.000 eksemplarer.
Mere aktuel end nogensinde
I sit nye forord sætter Claus Meyer fokus på, hvordan de grønne tanker, der var retningssættende for Almanak, er blevet endnu mere relevante i tiden.
“Mange af de tanker, der var retningssættende for Almanak, er blevet trukket endnu skarpere op i de senere år. Bogen tegner et billede af et køkken, hvor det grønne fylder mere, end hvad der siden 1800-tallets afslutning har været traditionelt her i landet. Grebet med at bevæge sig igennem et helt års måltider betyder, at grøntsagerne automatisk kommer til at sætte retningen – det er altovervejende frugterne, grøntsagerne og urterne fra de dyrkede og vilde landskaber, der giver årstiderne deres særegenhed, sammen med nogle af fiskearterne og vildtet. Med kalenderåret som princip får grøntsagerne hovedparten af opmærksomheden, og det bliver naturligt at lade kød og fisk indtage en mere beskeden plads på tallerkenen,” skriver Claus Meyer i sit forord.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
Almanak er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på et grønnere og mere klimabevidst hverdagskøkken.
“Denne bevægelse har kun taget fart, siden Almanak udkom første gang. Nødvendigheden af en større fælles kostomlægning i lyset af klimaforandringerne og tabet af biodiversitet, står meget klarere i de flestes bevidsthed i dag end for 10 år siden,” skriver Claus Meyer.
Claus Meyer: Almanak
Klassikeren Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Nu fås den i en ny, flot udgave i anledning af bogens 10 års jubilæum.
Ved at tage udgangspunkt i årets forskellige sæsoner giver bogen mere end 1.000 opskrifter på alt fra hverdagens faste måltider til desserter, syltesager, drikkelse, brød og kager. Det hele er fordelt på årets 365 dage.
Almanak spænder bredt med både opskrifter på klassisk dansk mad samt familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogen er desuden spækket med ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for alle os, der gerne vil lave mad fra det nye nordiske hverdagskøkken.
I 10 år har Almanak af Claus Meyer været en af danskernes foretrukne følgesvende, når der skal laves mad. Jubilæumsudgaven af Almanak er forsynet med et nyt forord af Claus Meyer, hvor han sætter de sidste 10 års udvikling af danskernes spisevaner i perspektiv.
I midten af nullerne troede Claus Meyer egentlig, at han var færdig med at lave kogebøger. Men langsomt tog ideen om den ultimative kogebog form. Almanak var fire år undervejs, før den lå klar i den form, vi kender og – med inspiration fra Otto Bocks Gastronomisk Kalender – afspejlede Meyers eget, fuldendte madår.
LÆS OGSÅ: Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Almanak blev født ud af forfatterens arbejde med Det Ny Nordiske Køkken og var gennemarbejdet sammen med dygtige kolleger fra Meyers Madhus. Bogen blev en bragende succes og lå på bestsellerlisterne i mere end et år, da den udkom, og har indtil videre solgt mere end 150.000 eksemplarer.
Mere aktuel end nogensinde
I sit nye forord sætter Claus Meyer fokus på, hvordan de grønne tanker, der var retningssættende for Almanak, er blevet endnu mere relevante i tiden.
“Mange af de tanker, der var retningssættende for Almanak, er blevet trukket endnu skarpere op i de senere år. Bogen tegner et billede af et køkken, hvor det grønne fylder mere, end hvad der siden 1800-tallets afslutning har været traditionelt her i landet. Grebet med at bevæge sig igennem et helt års måltider betyder, at grøntsagerne automatisk kommer til at sætte retningen – det er altovervejende frugterne, grøntsagerne og urterne fra de dyrkede og vilde landskaber, der giver årstiderne deres særegenhed, sammen med nogle af fiskearterne og vildtet. Med kalenderåret som princip får grøntsagerne hovedparten af opmærksomheden, og det bliver naturligt at lade kød og fisk indtage en mere beskeden plads på tallerkenen,” skriver Claus Meyer i sit forord.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
Almanak er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på et grønnere og mere klimabevidst hverdagskøkken.
“Denne bevægelse har kun taget fart, siden Almanak udkom første gang. Nødvendigheden af en større fælles kostomlægning i lyset af klimaforandringerne og tabet af biodiversitet, står meget klarere i de flestes bevidsthed i dag end for 10 år siden,” skriver Claus Meyer.
Claus Meyer: Almanak
Klassikeren Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Nu fås den i en ny, flot udgave i anledning af bogens 10 års jubilæum.
Ved at tage udgangspunkt i årets forskellige sæsoner giver bogen mere end 1.000 opskrifter på alt fra hverdagens faste måltider til desserter, syltesager, drikkelse, brød og kager. Det hele er fordelt på årets 365 dage.
Almanak spænder bredt med både opskrifter på klassisk dansk mad samt familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogen er desuden spækket med ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for alle os, der gerne vil lave mad fra det nye nordiske hverdagskøkken.
Du kan købe Almanak (jubilæumsudgave) online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: