De bedste krimier du skal læse i starten af 2018

2018 byder på dejlige krimier til alle os, der elsker nervepirrende spænding, som holder os på kanten af stolen. Her får du en liste over de bedste krimier, der udkommer i starten af 2018.

Starten af 2018 byder på en god bunke nye krimier fra både debutanter og store krimiforfattere.

Der er nyt fra den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir, franske Bernard Minier, Mogens Blom og Wilbur Smith. Vi skal også langt om længe igen være sammen med Nora Sand i Lone Theilsstorsælgende femi-krimiserie, hvor Nora denne gang kommer til at opleve sort magi i de allermørkeste afkroge af London.

Guilloume Musso leverer action og twists i endnu en pageturner, man ikke kan lægge fra sig. Så afsæt gerne en dag i påsken til at blive virvlet ind i Mussos hæsblæsende roman Pigen fra Brooklyn, hvor der som altid er fart over feltet.

Og så skal vi stifte bekendtskab med den allerede internationale bestseller Dyndkongens datter af Karen Dionne, hvor der bydes på menneskejagt og grumme barndomsminder i det amerikanske marksland.

Den danske debutant Mette Wessel Fyhn starter med Mosefolk en ny unik krimiserie om den lidt aparte politikvinde Maria Brænder.

Endelig skal vi læse den psykologiske, gysende og skræmmende thriller Savas vidner af danske Sara Bouchet om kærlighed, dæmoner og middelalderens hekseprocesser.

Her kan du se en liste over de bedste nye krimier, som starten af 2018 byder på:

 

Yrsa Sigurðardóttir: Tilgivelse

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018En teenagepige bliver brutalt myrdet i den biograf, hvor hun arbejder, og liget slæbes ud i natten af en maskeret morder. Inden da har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigen på Snapchat, hvor hun desperat beder om tilgivelse. Da liget omsider bliver fundet, er det markeret med tallet “2”.

Et par dage senere møder en teenagedreng samme skæbne, og endnu engang har hans venner modtaget lignende uhyggelige videoklip over de sociale medier inden mordet. Hans lig er markeret med tallet “3”.

Kriminalassistent Huldar Traustasson bliver inddraget i efterforskningen, denne gang med den rapkæftede Erla som sin overordnede, og med hjælp fra børnepsykologen Freyja indleder de jagten på den maskerede morder. Efterhånden som opklaringsarbejdet skrider frem, må de spørge sig selv, om der findes endnu et offer derude – et offer markeret med tallet “1”.

Tilgivelse er tredje selvstændige bind i Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Tilgivelse udkommer 12. januar.

☞ Smuglæs de første tre kapitler af Tilgivelse  

Forudbestil Tilgivelse 

Karen Dionne: Dyndkongens datter

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

Dyndkongens datter udkommer 25. januar.

☞ Smuglæs de første to kapitler af Dyndkongens datter  

Forudbestil Dyndkongens datter

Lone Theils: Heksedrengen

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård.

Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Heksedrengen er tredje bog i Lone Theils’ bestsellerserie om den danske journalist Nora Sand.

☞ Læs mere om Nora Sand serien  

Heksedrengen udkommer 9. februar.

Mogens Blom: Enken fra Kiev

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.

I Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet. Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne og mens PET efterforsker attentatet som terrorrelateret, er Tarp overbevist om at sagen er mere kompliceret end som så. Maiken Tarp lader sig opsluge af sagen – med fatale konsekvenser.

 

☞ Læs mere om Maiken Tarp serien  

Enken fra Kiev udkommer 15. februar.

Bernard Minier: Cirklen

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier.

Endnu engang en perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi.

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?
Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på.
Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen?

Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

☞ Læs mere om Martin Servaz serien  

Cirklen udkommer 26. februar.

Mette Wessel Fyhn: Mosefolk

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Maria Brænder er efterforsker hos politiet og virkelig ikke glad for tanken om at blive landbetjent. Og hun drømmer da slet ikke om at blive det hjemme i den lille by Vi, blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med.
Ondskaben viser sit ansigt, da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem er så morderen?

Da mistanken hurtigt samler sig om Marias barndomsven, kommer hun i et dilemma, og i et umage makkerskab med sin gamle mentor og kollega Tage Erlander indledes jagten på sandheden.

En krimi om mørket mellem mennesker, der udspiller sig i et sælsomt miljø mellem mosen, skoven og søen. Men også en underfundig fortælling om at vende hjem. Om skønhed og grimhed. Om et lam. En kat. En krage. Og ikke mindst om måske at elske den forkerte.

Mosefolk udkommer 6. marts.

Guillaume Musso: Pigen fra Brooklyn

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018
Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

☞ Læs mere om Guillaume Mussos romaner  

Pigen fra Brooklyn udkommer 23. marts.

Wilbur Smith: Krigsråb

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Ny roman i serien om familien Courtney.

Den modige Saffron Courtney er datter af den fremtrædende forretningsmand og krigsveteran, Leon Courtney, som opdrager hende alene i det koloniserede Kenya.

Som Saffron vokser op, vokser også hendes lyst efter viden og eventyr.

Hun rejser derfor til England, hvor hun uundgåeligt indblandes i dramatiske begivenheder. Hun møder den privilegerede og idealistiske Gerhard von Meerbach, hvis velhavende bror er glødende nazi-sympatisør.

Men Gerhards idealisme sættes på prøve, da hans venskab med en jødisk mand bringer ham i fare. Wilbur Smith er i topform.

☞ Få styr på rækkefølgen på Wilbur Smiths krimier  

Krigsråb udkommer 4. maj. 

Sara Bouchet: Savas vidner

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018Dannie Lind er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst, hendes kæreste er gået fra hende, og et af de få lyspunkter er den spredte kontakt til ekskærestens syvårige søn Louis. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme hurtigst muligt, er det derfor en kærkommen lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig store mængder af forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Savas vidner udkommer 9. maj. 

De bedste krimier du skal læse i starten af 2018

Har du brug for mere inspiration til mere læsning? Har kan du se 10 krimier du ikke må snyde dig selv for.