Foråret byder på dejlige krimier, til alle os der ikke kan få nok af nervepirrende spænding og elsker at ligge vågen om natten og bare lige læse et kapitel til.

Her får du en oversigt over de bedste krimier der udkommer i løbet af foråret 2021. 

Se flere skønne krimier du kan læse her.

Anne-Maj Mortensen er tilbage i Anna Grues populære hyggekrimi-serie

Lige siden Anna Grue introducerede os for skønne Anne-Maj Mortensen sidste forår i Mysteriet i Genbrugsen, har vi glædet os til at dykke ned i dette skønne hyggekrimiunivers. Og heldigvis skal vi ikke vente meget længere!

Anne-Maj Mortensen er taget på luksus-kurbad efter en knæoperation.

Knæet værker, og det hele går lidt langtsom på grund af krykkerne.

Men da en af de andre kurgæster dør, sætter Anne-Maj smerterne til side og går i gang med sin egen efterforskning – også selvom den ikke ligefrem behager det lokale politi. 

Døden i kurbadet er andet selvstændige bind i Anne Grues hyggekrimiserie om efterlønneren Anne-Maj Mortensen.

Du kan købe Døden i kurbadet online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Ny spænding fra en af tidens bedste krimiforfattere

Der er snart ikke en skandinavisk krimipris, som Camilla Grebe ikke har indkasseret (og tilmed flere gange.) Hendes højkvalitetskrimier byder på spænding og et utroligt troværdigt persongalleri. I hendes serie, Den mørke side, centrerer alle bøgerne om samme univers, men læses selvstændigt. Seneste skud er Alle lyver, hvor tidligere læsere af Camilla Grebe vil genkende personen Maria fra Skyggejægeren.

Camilla Grebe, Alle lyver, svensk krimi, krimi

En nat bliver Maria vækket til beskeden om, at hendes steddatter er forsvundet.

Efter flere samtaler med politiet, går det op for Maria, at hendes mand mistænkes for at have slået sin datter ihjel. Det nægter hun at tro, for hun kender sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.

Men alt begynder at smuldre omkring hende. Pludselig kommer hun i tvivl.

Kan han virkelig have begået en så grusom forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Alle lyver er femte selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side. Næste selvstændige bind er Velkommen til Evigheden.

Du kan købe Alle lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Ny kold krimi fra Island

Yrsa Sigurdardottir skriver voldsomme og anmelderroste krimier fra det kolde nord, og hendes serier handler om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

En lille pige, født af en islandsk surrogatmor, forsvinder en kold dag fra sin barnevogn i Reykjavík. Elleve år senere dør en pige af mæslinger, og faren ønsker at lægge sag an mod den person, som smittede datteren. Samtidig findes en kvinde død i en forladt bil.

Yrsa Sigurðardóttir er en af Islands bedste og mest populære krimiforfattere, som har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Tavshed er sjette selvstændige bog i krimiserien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya.

Du kan købe Tavshed online, fx. Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Ny krimiserie fra den internationale bestsellerforfatter starter her

David Baldacci har mange år på bagen som international bestsellerforfatter, siden debuten i 1996 der straks blev filmatiseret året efter. I En hæderlig mand starter Baldacci en ny serie om krigsveteranen Aloysius Archer.

Læs også om Splitsekund, som Lindhardt og Ringhof genudgav tidligere på året.

Aloysius Archer er en direkte og ærlig mand, krigsveteran fra Anden Verdenskrig. Han er også netop kommet ud på prøveløsladelse, efter at have været fængslet for en forbrydelse, han ikke begik. Med en lang list over ting han skal, og en endnu længere over dem, han skal undgå, begynder Archer sit nye liv i den lille by Poca. Han får hurtigt et job som gældsindriver for byens største forretningsmand, men jobbet viser sig ikke at være så lige til, som det ser ud.

Da et mord bliver begået, falder mistanken på den tidligere straffede Archer, og han indser, han må bruge al sin snilde til at finde den virkelige morder, inden han bliver sendt tilbage i fængsel. En hæderlig mand er første bind i ny krimiserie om Aloysius Archer.

Du kan købe En hæderlig mand online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Flot genudgivelse i paperback fra Camilla Grebe og Åsa Träff

Før Camilla Grebe begyndte at skrive krimier selv, havde hun et succesfuldt samarbejde med sin søster, hvor de sammen skrev nervepirrende spændingsromaner. Nu genudgives de digitalt og i paperback format. I første omgang udkommer Jeg ser dig og Sort angst samtidig.

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Se også Sort angst.

Du kan købe Jeg ser dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Vil du se mere? Se vores liste over nye og kommende bøger.