Bøger om sport Fagbøger

Formel 1 sæsonen er skudt i gang – se vores bedste Formel 1 bøger her

Formel 1 bøger

Formel 1 sæsonen er endelig i gang, og hvis du er stor fan, har du nok ventet spændt. Ventetiden inden den nye sæson har dog ikke været stille, men den har derimod været fuld med vilde forandringer. Læs mere om det, og se vores fantastiske Formel 1 bøger her.


Hvis du er stor fan af Formel 1, så har du nok også siddet på kanten af dit sæde og ventet på, at sæsonen skulle starte. Nu er sæsonen endelig i gang, hvilket betyder, at de tyve nye biler kan kæmpe om, hvem der kommer først over målstregen. Første officielle løb foregik i Bahrain den 02/03 klokken 16.00 dansk tid.

Den 29/02 var practice 1 i Bahrain, hvor Ricciardo kom på førstepladsen, herefter Norris og Piastri fulgte efter i de orange McLaren biler på anden og tredje pladsen. I practice 2 derimod lå Mercedes bilerne i top med Hamilton på første og Russel på anden. Herefter strøg Alonso over målstregen som nummer 3.

Til kvalifikationer lagde Red Bulls Max Verstappen sig i spidsen, efterfulgt af Ferraris Leclerc og Russell. Til løbet vandt Verstappen, efterfulgt af hans teammakker Sergio Perez og på tredjepladsen fulgte Ferraris Carlos Sainz.

LÆS OGSÅ: Ikoniske Formel 1-baner. Interview med Kevin Magnussen og Peter Nygaard

Hvis du tænker, at der har været stille henover vinteren mellem 2023-sæsonen og 2024-sæsonen, så kan du godt tro om. Kevin Magnussen, der er hovedpersonen i flere af vores flotte formel 1 bøger, og hans team MoneyGram Haas F1 Team har haft en større omvæltning, rapporterer Jyllands posten. Teamchefen for Haas, Günther Steiner, er blevet fyret, og han skal nu erstattes af Ayao Komatsu.

Beslutningen faldt på baggrund af, at Haas-teamet endnu engang i 2023 landede på sidstepladsen. Beslutningen om at fyre Steiner kan også få betydning for Magnussen. Kevin Magnussen og tidligere chef Günther Steiner er personlige venner, og det var også Steiner, der fik Magnussen tilbage i bilen i 2021.

I et endnu større twist annoncerede Lewis Hamilton også, at han i 2025 sæsonen ville skifte fra Mercedes til Ferrari, fortæller DR Nyheder. Lewis Hamilton er syv gange verdensmester, og han har kørt for Mercedes i mange år. Nu forlader han Mercedes til fordel for Ferrari. Han overtager Carlos Sainz sæde, som nu står uden et hold at køre for i 2024. Det var et skift, som ingen havde set komme.

Hvis du er stor Hamilton fan og gerne vil læse mere om hans gamle eller nye hold, så skal du helt klart have fat i en af vores Formel 1 bøger om de to hold.

LÆS OGSÅ: 3 imponerende, flotte og store værker om Formel 1

For hvis du elsker Formel 1, så vil du finde vores Formel 1 bøger interessante. Vi har udgivet nogle flotte bøger om sporten, hvor du blandt andet kan læse om Mercedes og Ferraris historie i Formel 1 samt høre mere om Kevin Magnussens karriere. Vores Formel 1 bøger om Kevin Magnussen indeholder både Ikoniske Formel 1 baner og Alt eller Intet – Mine år i formel 1.

Derudover kan du købe nogle smukke Formel 1 bøger om blandt andet to af de to store og ældre team i sporten: Mercedes og Ferrari. Disse bøger fåes i et flot i coffee-table format. I bøgerne kan du se en masse smukke billeder af de forskellige biler, du kan høre om teamene historie, læse om kørerne, teknikken og meget mere. Derudover kan du også finde en bog i samme format om Formel 1 generalt. De er et musthave til stuen eller en perfekt gave til enhver Formel 1 Fan.

Se alle vores spændende Formel 1 bøger om den hurtige sport herunder:
Se vores udvalg af Formel 1 bøger her:

Kevin Magnussen og Peter Nygaard: Ikoniske Formel 1 baner

Formel 1 sæsonen er skudt i gang - se vores bedste Formel 1 bøger her

I denne medrivende og billedrige bog fortæller Danmarks motorsportsstjerne nummer 1, Kevin Magnussen, om de mest ikoniske baner i Formel 1. Der er både historiske gadeløb og store anlæg. Hver med deres specielle kendetegn.

Det er baner, hvor hestekræfter og teknologi ikke altid er nok til at vinde, for det kræver også noget særligt af køreren at få bilen gennem samtlige omgange af et løb. Det kan Kevin Magnussen i den grad tale med om.

Bogen er skrevet af Danmarks førende motorsportsekspert, Peter Nygaard. Han har dækket Formel 1 siden 1982. Peter Nygaard folder hæsblæsende historier om banerne ud med sans for dramatiske hændelser, vigtige detaljer, historiske nedslag og afgørende øjeblikke.  

Du kan købe Ikoniske formel 1 baner online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Kevin Magnussen: Alt eller intet – Mine år i Formel 1

Formel 1 sæsonen er skudt i gang - se vores bedste Formel 1 bøger her

Kevin Magnussen er født til fart. Og i bogen Alt eller intet kan du blive klogere på den spændende historie om Kevins syv sæsoner i Formel 1. Det er et ærligt indblik i motorsportens kongeklasse, hvor ambitionerne – og pengene er rigtig store – og det samme kan man sige om den konkurrence, som både er mellem konkurrenterne og holdkommeraterne.

Kevin var kun to år gammel, da han sad i en gokart for første gang. Og drømmen om Formel 1 blev hurtigt fasttømret.

Alt eller intet tager Kevin Magnussen dig med helt ind bag rattet i en Formel 1-racer. Han fortæller desuden om livet i kulissen bag det brølende spektakel på verdens mest berømte racerbaner; om venskab og fjendskab, om at sætte livet på spil, om podieplaceringer og slemme skuffelser.

Du kan købe Alt eller intet – mine år i Formel 1 online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler. Du kan også lytte til lydbogen på de fleste danske streamingtjenester.
Peter Nygaard: Formel 1

Formel 1

Formel 1 er mere end blot et af verdens største sportsbegivenheder – det er et fænomen. En sport, der i lige dele består af teknik, talent og penge.

Danmarks førende Formel 1 ekspert, Peter Nygaard, beretter hele historien om løbene, fra sportens beskedne start i 1950’erne til den milliardforretning, Formel 1 er i dag.

Læs også: Fadøl, børn på banen og strudseløb. Fem vanvittige historier fra Formel 1

Han fortæller om legenderne, tragedierne og triumferne; og om de mange små fascinerende detaljer omkring løbet, fx udviklingen af den teknik, der sørger for, at kørerne kan overleve selv de mest voldsomme sammenstød.

Du kan købe Formel 1 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Peter Nygaard: Mercedes i Formel 1

mercedes i formel 1, peter nygaard

Historien om Mercedes er en fortælling om storhed, stolthed og det største comeback nogensinde i formel 1.

Mercedes er et af de mest sejrrige teams i verdens hurtigste løb. De har slået et utal af rekorder, og haft nogle af motorsportens største ikoner som Mercedes-kørere. Deres historie bærer præg af både sejrer og tragedier, og Peter Nygaard tager dig igennem hele den medrivende fortælling.

I dette imponerende og gennemillustrerede værk fortæller Peter Nygaard endnu et fascinerende kapitel i formel 1’s dramatiske historie.

Du kan købe Mercedes i Formel 1 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.
Peter Nygaard: Ferrari i Formel 1

Ferrari, Ferrari i Formel 1, Peter Nygaard, Formel 1,

Den stejlende, sorte hingst på den røde baggrund er for mange blevet et symbol på motorsport. Kom tæt på historien om Ferrari, når Peter Nygaard udfolder beretningen om den stejlende hingst i Formel 1 – om triumferne, tragedierne og de tekniske landvindinger.

Peter Nygaard er Danmarks førende Formel 1-ekspert, og med denne bog har han begået et pragtværk om motorsportens mest legendariske spiller. Bogen fortæller en smuk, underholdende og dramatisk historie, som desuden er rigt illustreret.

Du kan købe Ferrari online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Leder du efter flere sportsbøger? Så kan du se vores liste med sportsbøger her.