Fagbøger Blandede bøger Bøger om sport Inspirationslister og guides Ole Sønnichsen

Til dig der elsker sport. 16 gode bøger om alt fra fodbold til Formel 1

Sportsbøger

Som ægte sportsnørd har 2021 sikkert givet dig liv igen efter 2020. Vi giver dig her 16 gode bøger om sport.


Danmark har haft den vildeste fodboldsommer, og endelig er der ordentlig liv i alle sportsbegivenhederne igen. Til sommer skal Danmark skyde Tour de France i gang. Men kan du ikke få nok af sport?

Så er det godt at vi her har samlet 16 sportsbøger om alt fra fodbold til Formel 1, som du kan kaste dig over.

Bøger til dig der er fan af

Håndbold

Fodbold

OL

Cykelsporten

Formel 1

Til dig der elsker håndbold


Klavs Brun Jørgensen: Sort-hvid

Sort-hvid, Klavs Bruun Jørgensen

Sort-hvid – Kompromisløs, kantet og klogere med tiden er Klavs Bruun Jørgensens ærlige og inspirerende fortælling om et langt liv og karriere indenfor håndboldens verden.

Læs om hans tid som spiller i bl.a. GOG, FCK og AG København og på det danske landshold, eller hans karriere som træner for AG København, Team Tvis Holstebro og det danske kvindelandshold. Både som spiller og træner blev han kendt som en kompromisløs og temperamentsfuld lederfigur.

Kom tæt på Klavs Bruun Jørgensens barndom, som var præget af at være en diagnosticeret ballademager, med hang til hash og alkohol. Og hvordan det er at slå sig på sine egne kanter som voksen.

Du kan købe Sort-hvid online, fx. på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Verdens 100 bedste håndboldsspillere

Verdens 100 bedste håndboldspillere, Joachim Boldsen, Kim Rasmussen

To af Danmarks førende håndboldeksperter, Joachim Boldsen og Kim Rasmussen, udpeger i denne bog de 100 største håndboldtalenter i 2020 – 50 kvindelige og 50 mandlige håndboldspillere.

I 2019 besad Nycke Groot og Niklas Landin førstepladsen hos henholdsvis kvinderne og mændene. Mon de har formået at holde pladsen eller er nye talenter kommet til? Og hvor mange danskere er der mon blevet plads til på listen?

Bogen indeholder store fotos af alle spillere og info om deres karriere, bedrifter og særlige talenter.

Du kan købe Verdens 100 bedste håndboldspillere online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Min bedste kamp, sportsbøger

Stjernerne fortæller om deres største håndboldoplevelse.

De sidste 40 år har både de danske håndboldkvinder og de danske håndboldmænd vundet den ene medalje efter den anden ved EM, VM og OL, ligesom de danske håndboldstjerner har vundet Champions League-titler og mesterskaber i de store ligaer.

I Min bedste kamp fortæller flere generationer af danske håndboldstjerner deres egne øjenvidneberetninger om deres største kamp på håndboldbanen. Du kan både komme med til store finaler, dramatiske semifinaler og altafgørende klubkampe fra 1980erne og frem til i dag.

Overskud fra bogen går til velgørende i samarbejde med Jesper Nøddesbo og børne- og ungehospice Lukashuset.

Du kan købe Min bedste kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Joachim Boldsen fortæller om sin bedste kamp


Til dig der er ægte fodboldfan

Der er antal på alt

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Vejen til Wembley

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan købe Vejen til Wembley online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Faxe

Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven … er en fortælling om John “Faxe” Jensen, der bragede sig ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992. 

Men hans karriere bød på meget, meget mere end det. 30 år i professionel fodbold, ni danske mesterskaber med Brøndby IF, Årets Spiller i Danmark i 1987 og meget, meget mere er en del af Faxes vilde historie.

Bogen er rigt illustreret med forord af Peter Schmeichel, interviews med bl.a. Michael Laudrup og Steve Bould – og en helt særlig hilsen fra forsvarslegenden Tony Adams.

Du kan købe Faxe online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Drømmeland – sejren og sommeren der forandrede Danmark

Drømmeland

Sommeren ’92 forandrede Danmark for altid. Solen bragede fra en skyfri himmel i månedsvis, danskerne sagde nej til unionen, regentparret havde sølbryllup, og “vi” gjorde det umulige: Danmark vandt for første nogensinde europamesterskabet i fodbold.

Drømmeland er et lille stykke Danmarkshistorie skrevet med fodboldbriller og samfundsfokus.

Gennem samtaler med en række af spillerne og markante personligheder, går Drømmeland bag EM-triumfens kulisser og stiller skarpt på danskheden og de historier, vi fortæller om os selv og om EM-sejren.

Du kan købe Drømmeland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Hyldest til dansk fodboldtriumf: EM 1992Min største kamp

min største kamp

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Du kan købe Min største kamp som e-bog her, finde den på dit lokale bibliotek.


LÆS OGSÅ: Min største kamp – Frank Arnesen fortæller: Da hele Europa fik øje på os


Til dig der savner OL og triatlon

Jagten på sejr

Jagten på sejr er til alle, der vil have indsigt i triatleternes verden med svømning, cykling og løb – og en inspirerende bog til alle, der arbejder med at skulle præstere igen og igen.

Helle Frederiksen var med VM-guld, OL-deltagelse og mange andre store internationale sejre på cv’et, én af verdens bedste kvindelige triatleterinden i mange år, inden hun stoppede som professionel i sommeren 2019.

I Jagten på sejr går hun tæt på livet som elitesportskvinde og fortæller ærligt og indsigtsfuldt om en karriere med kolossale op- og nedture på grund af styrt og skader. Det er en fortælling om aldrig at stikke af og give op, når tingene ikke går, som man ønsker, og i stedet stå ansigt-til-ansigt med problemerne – og blive en bedre udgave af sig selv på grund af netop det.

Du kan købe Jagten på sejr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Stjernetriatlet Helle Frederiksen: Jeg har været så tæt på at kaste håndklædet i ringen


Til dig der glæder dig til Tour de France

Sidste tour

Sidste tour er en personlige samtalebog, hvor Jørn Mader og Jørgen Leth deler interessante historier fra deres tid sammen som landets mest legendariske kommentatorpar.

De mindes deres tid sammen i og udenfor kommentatorboksen, fra 1989 til 2003, hvor de talte Tour de France ind i danske hjerter og var med til at give cykelsporten et folkeligt gennembrud med deres særlige stil.

Historierne berør alt fra de franske landeveje til højderne i Colombia, og alle de store danske cykelryttere som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby.

Du kan købe Sidste tour online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Følg med hos Jørgen Leth på hans Instagram.
Brødre på landevejen

brødre på landevejen, chris anker sørensen, allan bo andresen

I Brødre på landevejen giver de to professionelle cykelryttere, Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen, et kig ind bag kulissen i livet med cykelsport.

Gennem anekdoter og sjove oplevelser tager brødrene os med til de store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia, de store endags-klassikere og de mindre løb med mindre glamourøse forhold.

Brødre på landevejen er en ærlig og humoristisk fortælling om den passion, der har drevet brødrene til at tilbagelægge tusindvis af kilometer på landeveje over hele verden.

Du kan købe Brødre på landevejen online, fx. på Saxo, eller i din nærmeste boghandel.
Væddeløber

I sin biografi Væddeløber fortæller Matti Breschel om hvordan han gik fra at være en dreng med krudt i røven, til at være en af verdens bedste cykelryttere.

En fortælling fuld af slemme styrt, kompliceret relationer, blod, sved og tåre – men ikke mindst sjov, ballade og røverhistorier.

I 15 år var Matti Breschel et med cykelsadlen, i regn, torden og solskin, og dette er historien om hvordan det bragte ham VM-medaljer og mange sejre.

Du kan købe Væddeløber online, eller i din nærmeste boghandel.
Tour de France

Ny udgave af Joakim Jakobsens klassiker om verdens største cykelløb. Opdateret til og med Tour’en 2021, hvor danske Jonas Vingegaard blev en sensationel nummer to.

Tour de France er den ultimative fortælling om, hvordan verdens bedste cykelryttere gennem mere end 100 år har presset deres kroppe og hoveder gennem umenneskelige strabadser på de franske landeveje og bjergtoppe.

Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903. Han går tæt på de afgørende etaper og tegner portrætter af store og små mestre fra den første vinder til den seneste hersker.

Du kan købe Tour de France online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France


Verdens 100 bedste cykelryttere 2021

verdens 100 bedste cykelryttere 2021, dennis ritter, chris anker sørensen

Hvem var de 100 bedste cykelryttere i 2021?

To cykellegender, Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter, svarer på dette spørgsmål i Verdens 100 bedste cykelryttere 2021. De ser tilbage på en vild cykelsæson, og kigger på både danske og internationale cykelstjerner.

Men hvem skal have førstepladsen? Og hvem kan køre sig helt derop de kommende sæsoner? Det giver ekspertduoen deres bud på i små portrætter af hver af de udvalgte ryttere. I bogen finder du også friske billeder af alle rytterne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige sejre.

Du kan købe Verdens 100 bedste cykelryttere 2021 online, fx. på Saxo.dk, eller i nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Da Ole Ritter slog timerekorden i Mexico City. Smuglæs i Mit Livs LøbTil dig der godt kan lide fart over feltet


Kevin Magnussen: Alt eller intet

Kevin Magnussen er født til fart. Og i bogen Alt eller intet kan du blive klogere på den spændende historie om Kevins syv sæsoner i Formel 1. Det er et ærligt indblik i motorsportens kongeklasse, hvor ambitionerne – og pengene er rigtig store – og det samme kan man sige om den konkurrence, som både er mellem konkurrenterne og holdkommeraterne.

Kevin var kun to år gammel, da han sad i en gokart for første gang. Og drømmen om Formel 1 blev hurtigt fasttømret.

Alt eller intet tager Kevin Magnussen dig med helt ind bag rattet i en Formel 1-racer. Han fortæller desuden om livet i kulissen bag det brølende spektakel på verdens mest berømte racerbaner; om venskab og fjendskab, om at sætte livet på spil, om podieplaceringer og slemme skuffelser.

Du kan købe Alt eller intet – mine år i Formel 1 online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler. Du kan også lytte til lydbogen på de fleste danske streamingtjenester.
Peter Nygaard: Mercedes i Formel 1

mercedes i formel 1, peter nygaard

Historien om Mercedes er en fortælling om storhed, stolthed og det største comeback nogensinde i formel 1.

Mercedes er et af de mest sejrrige teams i verdens hurtigste løb. De har slået et utal af rekorder, og haft nogle af motorsportens største ikoner som Mercedes-kørere. Deres historie bærer præg af både sejrer og tragedier, og Peter Nygaard tager dig igennem hele den medrivende fortælling.

I dette imponerende og gennemillustrerede værk fortæller Peter Nygaard endnu et fascinerende kapitel i formel 1’s dramatiske historie.

Du kan købe Mercedes i Formel 1 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.


LÆS OGSÅ: Fadøl, børn på banen og strudseløb. 5 vanvittige historier fra formel 1